FORMULA 1

Formula 1: Ο Χαμίλτον αλλάζει μονάδα ισχύος και ξεκινάει από το τέλος του grid στη Μόντσα

Ο Λιούις Χάμιλτον
Ο Λιούις Χάμιλτον @ 2022 SERGEI GRITS / AP IMAGES

Ο Λούις Χάμιλτον πρόκειται να ξεκινήσει από τις τελευταίες θέσεις του grid στη Μόντσα, καθώς η Mercedes αποφάσισε να αλλάξει την μονάδα ισχύος του Βρετανού.

Δεν αναμένεται να ξεκινήσει καλά το αγωνιστικό τριήμερο της Μόντσα για τον Λούις Χάμιλτον. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το motorsport.com, η Mercedes πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγή της μονάδας ισχύος στο μονοθέσιο του επτά φορές παγκοσμίου πρωταθλητή.

Αυτή θα είναι η τέταρτη μονάδα ισχύος που χρησιμοποιεί μέσα στη σεζόν και εφόσον το όριο είναι τρεις, σημαίνει πως ο Χάμιλτον θα εκκινήσει στον αγώνα της Κυριακής (11/9, 16:00) από τις πίσω θέσεις.

Η μονάδα ισχύος που παρουσιάζει πρόβλημα είναι αυτή που φορούσε η Mercedes του Χάμιλτον στη μάχη του με τον Αλόνσο στον πρώτο γύρο του Σπα. Θυμίζουμε πως τότε ο Βρετανός είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει.

Το μονοθέσιο του παγκόσμιου πρωταθλητή αναπήδησε και προσγειώθηκε βάναυσα στο οδόστρωμα. Μάλιστα, η μονάδα ισχύος της Mercedes δέχθηκε πίεση 45G και έχασε υγρά. Στο εργοστάσιο της εταιρίας έγινε ο διαγνωστικός έλεγχος με τα νέα να μην είναι καλά. Έτσι, πρόκειται να γίνει αλλαγή.

Επιπλέον, ο Βαλτέρι Μπότας θα έχει "φρέσκο" κινητήρα στο GP Ιταλίας και θα εκκινήσει επίσης από τις πίσω θέσεις του grid.

TAGS FORMULA 1 F1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ MERCEDES F1 GP ΙΤΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ