FORMULA 1

Formula 1: Ο Φερστάπεν τρόμαξε τις Ferrari στις τρίτες δοκιμές του Σίλβερστοουν

Η Red Bull στο GP Βρετανίας
Η Red Bull στο GP Βρετανίας RED BULL CONTENT POOL

Η RBR και ο Μαξ Φερστάπεν φαίνεται πως βρήκαν λύσεις μετά τις χθεσινές τους προβληματικές δοκιμές για το GP Βρετανίας, και πέτυχαν τον ταχύτερο χρόνο με απρόσμενη διαφορά μισού δευτερολέπτου από τη Ferrari του Σαρλ Λεκλέρ.

Μια σημαντική προειδοποιητική βολή ενόψει των δοκιμών κατάταξης του GP Βρετανίας (σήμερα στις 17:00), αν φυσικά αυτές παραμένουν στεγνές κάτω από τον βαρύ ουρανό του Σίλβερστοουν, έριξε ο Μαξ Φερστάπεν.

Ο Ολλανδός ηγήθηκε στο 1-2 της RBR, αφήνοντας μάλιστα ακόμα και τον Σέρτζιο Πέρεζ με την έτερη RB18 τέσσερα δέκατα πίσω του - ενώ ο Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari ακολούθησε στα 0,447 δευτ. από τον πρωταθλητή. Κοντά του, μάλιστα, είχε και τις Mercedes των Τζορτζ Ράσελ και Λιούις Χάμιλτον, στα 525 και 587 χιλιοστά αντίστοιχα.

Με τον τρόπο αυτό, επιβεβαιώθηκε η βέλτιστη χρήση της μαλακής γόμας από το μονοθέσιο του γειτονικού Μίλτον Κινς, ειδικά στις σχετικά χαμηλές -φθινοπωρινές- θερμοκρασίες που επικρατούν σήμερα στην επαρχία του Νορθάμπτον. Αντίθετα, ο Σαρλ Λεκλέρ έδειξε να μην έχει βρει ακόμα τον τρόπο -και τις ρυθμίσεις- για να αντλήσει την απόδοση των ταχύτερων ελαστικών της Pirelli.

Οι δοκιμές στο GP Βρετανίας
Οι δοκιμές στο GP Βρετανίας

Όλα αυτά μπορεί και να μην έχουν και τόση σημασία, βέβαια, καθώς υπάρχει αρκετά υψηλό ενδεχόμενο βροχής στις δοκιμές κατάταξης, που θα ξεκινήσουν σήμερα στις 17:00 (με LIVE περιγραφή από το SPORT). Αν όμως, η πίστα μείνει στεγνή, ο Φερστάπεν έδειξε ότι έχει την ταχύτητα για τη δεύτερη διαδοχική του πολ ποζίσιον - κάτι που δεν φαινόταν και τόσο πιθανό μετά τις χθεσινές ελεύθερες δοκιμές.

Με τη Ferrari F1-75 να αντιμετωπίζει πολύ έντονα φαινόμενα αναπηδήσεων στις γρήγορες στροφές της αγγλικής πίστας και τη Mercedes W13 να είναι, πρωτοφανές για φέτος, πολύ λιγότερο "δραστήρια" με τις ταλαντώσεις στον κάθετό της άξονα, οι δύο οδηγοί της πρωταθλήτριας Ράσελ και Χάμιλτον πλησίασαν τον Λεκλέρ στο ένα δέκατο.

Και επίσης άφησαν στην 6η θέση τον Κάρλος Σάινθ, που είχε πετύχει τον πρώτο χρόνο της Παρασκευής και έδειχνε αρκετά αισιόδοξος για την ταχύτητά του με τη μαλακή γόμα. Αν η Ferrari δεν έκρυψε τη δυναμική της, τότε επήλθε μια σημαντική αναστροφή των δεδομένων από χθες.

Πίσω από τις τρεις κορυφαίες ομάδες, στην πρώτη δεκάδα μπήκαν τέσσερα διαφορετικά μονοθέσια -η McLaren του Λάντο Νόρις, η Alfa Romeo του Βάλτερι Μπότας, η Haas του ανελλισσόμενου Μικ Σουμάχερ και η Alpine του Φερνάντο Αλόνσο- κι αυτό δείχνει ότι θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα η μάχη των ομάδων μέσης δυναμικής.

Photo credits: Red Bull Content Pool

TAGS FORMULA 1 F1 GP ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ RED BULL FERRARI ΣΕΡΤΖΙΟ ΠΕΡΕΖ ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ MERCEDES F1 ΤΖΟΡΤΖ ΡΑΣΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ