FORMULA 1

Φερστάπεν: "Ήταν μια εκπληκτική χρονιά, συγκλονιστικό ότι είμαι τρις πρωταθλητής"

Red Bull Content Pool
LUSAIL CITY, QATAR - OCTOBER 07: 2023 F1 World Drivers Champion Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing celebrates with his team in parc ferme after the Sprint ahead of the F1 Grand Prix of Qatar at Lusail International Circuit on October 07, 2023 in Lusail City, Qatar. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202310070514 // Usage for editorial use only // RED BULL CONTENT POOL

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά το Sprint του Κατάρ, όπου εξασφάλισε και μαθηματικά το τρίτο παγκόσμιο πρωτάθλημα της καριέρας του στη Formula 1, ο Μαξ Φερστάπεν μίλησε για «ένα φανταστικό συναίσθημα μετά από μια εκπληκτική χρονια».

Ο Μαξ Φερστάπεν, στα 26 χρόνια του, είναι πλέον στην ελίτ των τρις παγκόσμιων πρωταθλητών της ιστορίας της Formula 1, μαζί με τους Άιρτον Σένα, Νέλσον Πικέ, Νίκι Λάουντα, Τζάκι Στιούαρτ και Τζακ Μπράμπαμ. Και βάζει πλώρη, πλέον, για τους τέσσερις τίτλους των Αλέν Προστ και Σεμπάστιαν Φέτελ, τους πέντε του Χουάν Μανουέλ Φάντζιο, ή ακόμα και τους επτά των Μίκαελ Σουμάχερ και Λιούις Χάμιλτον.

Ο Μαξ εξασφάλισε μαθηματικά το πρωτάθλημα στον 11ο γύρο του Sprint του Κατάρ, όταν ο μοναδικός του αντίπαλος που είχε -ισχνές- μαθηματικές ελπίδες για το φετινό τίτλο, ο ομόλογός του στη Red Bull Racing Σέρτζιο Πέρεζ, εγκατέλειψε μετά από ατύχημα με τους Εστεμπάν Οκόν και Νίκο Χούλκενμπεργκ.

Αλλά ακόμα κι αν δεν συνέβαινε αυτό, η τελική 2η θέση του Ολλανδού στο αποψινό Sprint θα ήταν αρκετή για τον τίτλο. «Είναι ένα φανταστικό συναίσθημα», είπε στο τέλος. «Η φετινή ήταν μια εκπληκτική χρονιά, με σπουδαίους αγώνες, και είμαι υπερβολικά υπερήφανος για τη δουλειά που έχει κάνει η ομάδα. Ήταν τόσο ευχάριστο να είμαι μέρος αυτής της ομάδας ανθρώπων, και το να είμαι τρις παγκόσμιος πρωταθλητής είναι απλά συγκλονιστικό».

Ο Φερστάπεν αρχικά στον αγώνα έχασε τρεις θέσεις από τη Mercedes του Ράσελ και τις Ferrari των Σάινθ και Λεκλέρ που είχαν εκκινήσει με τη μαλακή γόμα, αλλά με την αντοχή της μέσης γόμας του μέχρι το τέλος τις ανέκτησε για να τερματίσει δεύτερος απόψε.

Ο Ολλανδός προσπάθησε να καταδιώξει και τον Όσκαρ Πιάστρι για να κερδίσει το Sprint, αλλά είπε ότι εντέλει αυτό δεν ήταν εφικτό. «Δεν ήταν εύκολο διότι είχαμε τη μέση γόμα και υπήρχαν γύρω μας ορισμένοι οδηγοί που εκκίνησαν με τη μαλακή και έτσι είχαν αρχικά λίγη παραπάνω πρόσφυση», είπε στο τέλος του Sprint ο 26χρονος.

«Προσπάθησα ό,τι μπορούσα να προσπαθήσω για να πιάσω [τον Πιάστρι], αλλά τα κατάφερε πολύ καλά. Ήταν αρκετά συναρπαστικός αγώνας, και ήταν λίγο κρίμα που είχαμε τα [τρία] οχήματα ασφαλείας. Αλλά γενικώς ήταν διασκεδαστικά εκεί έξω», πρόσθεσε ο 26χρονος.

TAGS FORMULA 1 F1 MAX VERSTAPPEN ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ