FORMULA 1

Χάμιλτον: "Όταν δεν κερδίζουμε πρέπει να αλλάζουμε οπτική, στόχος ο όγδοος τίτλος"

AP Photo/Rebecca Blackwell
Ο Λιούις Χάμιλτον στο περιθώριο του GP του Μαϊάμι 2024 AP PHOTO/REBECCA BLACKWELL

Ο Λιούις Χάμιλτον παραδέχθηκε -σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CBS- ότι νιώθει παράξενα στη μεταβατική αυτή περίοδο της τελευταίας του σεζόν με τη Mercedes F1 και επιβεβαίωσε ότι θα μεταβεί του χρόνου στη Ferrari με ξεκάθαρο στόχο να επιστρέψει στις νίκες και στους τίτλους της Formula 1.

Έχουν περάσει πλέον τρεις μήνες και κάτι από την είδηση-”βόμβα” της ανακοίνωσης της μεταγραφής του Λιούις Χάμιλτον στη Ferrari το 2025, και όπως είναι φυσικό ο επτάκις πρωταθλητής της F1 εξακολουθεί να “βομβαρδίζεται” με ερωτήσεις για τη μετάβαση αυτή.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο Λιούις περνά μια δύσκολη περίοδο στο κλείσιμο της αυλαίας του με τη Mercedes: η φετινή W15 δεν έχει αποδειχθεί αρκετά ανταγωνιστική, όπως ήλπιζε, για να του χαρίσει τουλάχιστον την πρώτη του νίκη μετά από το GP Σουδαικής Αραβίας του 2021 - δηλαδή μετά από σχεδόν δυόμισι χρόνια και 51 GP, απογοητευτικά στην συντριπτική τους πλειοψηφία για τον 39χρονο.

Καθώς η 12ετία του στη Mercedes F1 φτάνει προς το τέλος της, επίσης, ο Λιούις πλέον βιώνει σταδιακά τον αποκλεισμό από τις συσκέψεις της ομάδας, καθώς και τον περιορισμό της πρόσβασής του σε λεπτομέρειες των αναβαθμίσεων του μονοθεσίου και του σχεδιασμού της W16 του 2025 – προκειμένου να μην πάρει ευαίσθητες πληροφορίες μαζί του στο Μαρανέλο του χρόνου.

Μιλώντας λοιπόν στο CBS για αυτή τη μεταβατική περίοδο, ο Χάμιλτον είπε: Είναι πιθανότατα η πιο οδυνηρή περίοδος αυτή, τώρα. Νομίζω πως όλοι στην ομάδα θέλουμε [η φετινή] να είναι μια φανταστική χρονιά. Όλοι έχουν εργαστεί σκληρά στο εργοστάσιο, όπως ποτέ άλλοτε.

Για μένα, αυτό το ταξίδι ήταν ιδιαίτερα συναισθηματικό. Έχω τόση πολλή αγάπη για αυτή την ομάδα. Δεν φεύγω διότι είμαι δυσαρεστημένος, ούτε επειδή υπάρχουν θέματα στις σχέσεις μας. Η Mercedes με υποστήριξε από τότε που ήμουν 13 ετών.

Λατρεύω την εταιρεία, λατρεύω τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι που είδα σε αυτή την ομάδα με υποστήριξαν στα καλά και στα άσχημα. Οπότε είναι σίγουρα μια δύσκολη μετάβαση αυτή”, πρόσθεσε ο Βρετανός.

Sulay Kelly / Mercedes-Benz AG
Ο Λιούις Χάμιλτον στο γκαράζ της Mercedes F1 πριν από το GP του Μαϊάμι 2024 SULAY KELLY / MERCEDES-BENZ AG


Στην ερώτηση που ακολούθησε για τους λόγους της αποχώρησής του από το Μπράκλεϊ, τόνισε: “Υπάρχουμε για να κερδίζουμε. Όταν δεν κερδίζουμε, η οπτική μας πρέπει να αλλάζει, και μετά όλα έχουν να κάνουν με την προσπάθεια και τη βελτίωση. Είναι θέμα να έρχονται όλα και να δένουν.

Πώς μπορούμε να κάνουμε βελτιώσεις; Πώς θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε εκεί που θέλουμε να είμαστε; Και μετά θα πρέπει να τους κινητοποιείς όλους. Απολαμβάνω πολύ αυτή την εμπειρία. Αλλά μετά από τρία χρόνια, είπα στον εαυτό μου 'αρκετά, ας ανακτήσουμε αυτό που μας ανήκει'”.

Ο Λιούις δεν είπε πολλά για τη Ferrari, όπως ήταν αναμενόμενο, αλλά επιβεβαίωσε την επιθυμία του γίνει πρωταθλητής με τη Scuderia σε ερώτηση αν σκέφτεται την αποχώρηση από τη F1: “Δεν το σκέφτομαι αυτή τη στιγμή διότι θέλω να κερδίσω τον όγδοο τίτλο, ή τουλάχιστον να παλέψω για αυτό τον στόχο”, κατέληξε.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2025 MERCEDES F1 SCUDERIA FERRARI ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ