FORMULA 1

Χάμιλτον: "Η Mercedes W15 παίζει με το μυαλό σου"

Steve Etherington/Mercedes-Benz AG
2024 Australian Grand Prix, Saturday STEVE ETHERINGTON/MERCEDES-BENZ AG

Εξηγώντας τους λόγους που τον ανάγκασαν σε αποκλεισμό από το Q2 των δοκιμών κατάταξης και την πρώτη δεκάδα της εκκίνησης του GP Αυστραλίας, ο Λιούις Χάμιλτον είπε ότι μια μικρή αλλαγή της φοράς ή της δύναμης του ανέμου μπορεί να αλλάξει εντελώς την απόδοση της Mercedes W15.

Ο επτάκις πρωταθλητής της Formula 1 έκανε τον τελευταίο του γρήγορο γύρο στο Q2 με εμφανή σημάδια προσπάθειας και αστάθειας του μονοθεσίου του, της Mercedes W15, αλλά μέχρι το τέλος της περιόδου οι τελευταίοι γρήγοροι γύροι των Λανς Στρολ (Aston Martin) και Γιούκι Τσουνόντα (RB) τον άφησαν στην 11η θέση των σημερινών (23/03) δοκιμών κατάταξης στη Μελβούρνη.

Η 3η περίοδος ελεύθερων δοκιμών είχε κυλήσει αρκετά ενθαρρυντικά για τον Λιούις, και δεν προμήνυε σίγουρα ό,τι θα ακολουθούσε στις κατατακτήριες. Ο επτάκις πρωταθλητής δείχνει να αντιμετωπίζει περισσότερα προβλήματα στη ρύθμιση της W15 σε σχέση με τον ομόλογό του, Τζορτζ Ράσελ, που σημείωσε τον 7ο χρόνο στις κατατακτήριες.

Η W15, είπε ο Χάμιλτον, “μου έδωσε σπουδαία αίσθηση στις τρίτες ελεύθερες δοκιμές, και αυτό ήταν περίεργο διότι βρισκόμασταν στην κορυφή με τους άλλους [τπυς ταχύτερους συνδυασμούς] και δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε γιατί.

Ύστερα περάσαμε στις κατατακτήριες και ήρθε άλλη μία αστάθεια [της απόδοσης] του αυτοκινήτου, και αυτό ειλικρινά παίζει με το μυαλό σου. Αλλά ο Τζορτζ έκανε καλή δουλειά σήμερα. Έτσι είναι τα πράγματα, πρέπει απλά να προσπαθήσω να κάνω καλύτερη δουλειά αύριο”.

Στο αυριανό GP Αυστραλίας (24/03, 06:00) ο Χάμιλτον ελπίζει οι καιρικές συνθήκες -όπως ο άνεμος και η θερμοκρασία- στις οποίες η W15 είναι τόσο ευαίσθητη, να είναι ευνοϊκές για εκείνον. Σε ερώτηση τι πρέπει να επιδιορθωθεί στο μονοθέσιο της Mercedes, απάντησε: “Είναι μεγάλη η λίστα. Εννοώ, το αυτοκίνητό μας είναι λίγο σαν να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού.

Το απόγευμα εδώ ο αέρας έγινε πιο δυνατός, όπως ήταν στις δεύτερες χθεσινές ελεύθερες δοκιμές, κι όποτε συμβαίνει αυτό το αυτοκίνητο γίνεται πολύ πιο ασταθές. Σήμερα το πρωί ήταν καλά, αλλά μετά δυνάμωσε ο άνεμος.

Όμως, οι άλλοι δείχνουν να μπορούν να ανεβάζουν το ρυθμό τους στις δοκιμές κατάταξης. Δεν είμαι σίγουρος γιατί, αλλά η πρόσφυση δεν μου έδινε την ίδια αίσθηση στις κατατακτήριες, παρά το γεγονός ότι ήμασταν ελαφρύτεροι σε καύσιμα. Δεν είναι καλό αυτό το αίσθημα για κανέναν στην ομάδα, αλλά θα συνεχίσουμε να το δουλεύουμε”, κατέληξε ο Λιούις Χάμιλτον.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ MERCEDES F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ