FORMULA 1

Χάμιλτον: "Η Mercedes θα ξαναγίνει πρωταθλήτρια, αλλά η Ferrari είναι η απόλυτη πρόκληση"

AP Photo/Darron Cummings
Mercedes driver Lewis Hamilton, of Britain, looks at his car before the second practice session for the Formula One Las Vegas Grand Prix auto race, Friday, Nov. 17, 2023, in Las Vegas. AP PHOTO/DARRON CUMMINGS

Για μία ακόμη φορά -και σίγουρα όχι για τελευταία- ο Λιούις Χάμιλτον κλήθηκε να μιλήσει για τη μεταγραφή του στη Scuderia το 2025, και είπε ότι την αποφάσισε για την πρόκληση να κερδίσει με τον cavallino - και όχι γιατί έπαψε να πιστεύει στις δυνατότητες της Mercedes.

Η Mercedes F1 γκρεμίστηκε από την κορυφή της Formula 1 με τη μεγάλη αλλαγή των τεχνικών κανονισμών που εφαρμόστηκε το 2022: με δύο προβληματικά μονοθέσια, τις W13 και W14 των δύο προηγούμενων ετών, βρισκόταν διαρκώς σε μια δίνη προβλημάτων - ενώ ούτε η φετινή W15 αποδείχθηκε, προς το παρόν τουλάχιστον, ανταγωνιστική των διαδοχικών κυρίαρχων μονοθεσίων της Red Bull Racing στη νέα αυτή εποχή του ground effect.

Παρόλα αυτά, ο Λιούις Χάμιλτον -μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της F1- εξέφρασε την πίστη του ότι η Mercedes έχει τις δυνατότητες να ξαναγίνει παγκόσμια πρωταθλήτρια, και ότι το κίνητρό του για να μετακομίσει στο Μαρανέλο ήταν διαφορετικό: η “απόλυτη πρόκληση”, όπως είπε, να κερδίσει στο cavallino στο στήθος του.

Είμαι ενθουσιασμένος για τη φετινή χρονιά, και ξέρω ότι αυτή η ομάδα θα κερδίσει κι άλλα πρωταθλήματα”, είπε ο Λιούις. “Και θα είμαι περήφανος να ξέρω ότι υπήρξα μέρος της. Για πολλά πράγματα που δημιουργήσαμε -σχετικά με τη διαφορετικότητα στην ομάδα μας, με τις μεθόδους που ακολουθούμε- στο μέλλον θα νιώθω ότι ήμουν μέρος τους, μέρος της εξελικτικής διαδικασίας που έχει ακολουθήσει η ομάδα”, πρόσθεσε ο Βρετανός.

Sebastian Kawka/Mercedes-Benz AG
Ο Λιούις Χάμιλτον με τη Mercedes W15 στις δοκιμές εξέλιξης του Μπαχρέιν SEBASTIAN KAWKA/MERCEDES-BENZ AG


Σε ερώτηση αν επέλεξε τη Ferrari με τη σκέψη ότι η Mercedes δεν είναι πια ικανή να του προσφέρει το όγδοό του πρωτάθλημα της F1, ο Βρετανός απάντησε κατηγορηματικά “όχι, ειλικρινά, δεν συνέβη έτσι. Πιστεύω αληθινά ότι αυτή η ομάδα, όπως είπα και πριν, θα γίνει ξανά πρωταθλήτρια.

Πρόκειται για ένα εκπληκτική ομάδα ανθρώπων, που διοικείται εξαιρετικά καλά. Η Mercedes έχει τόσο εκπληκτική ιστορία και από το διοικητικό συμβούλιο μέχρι κάτω έχουν επενδύσει βαρέως στους αγώνες και σε τόσους πολλούς τομείς - ασχέτως αν το φετινό μονοθέσιο κερδίζει ή όχι.

Αυτό δεν παίζει ρόλο στο πώς νιώθω για το επόμενο βήμα της καριέρας μου. Όπως είπα, πρόκειται για ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου, και αληθινά αισθάνομαι πως έχω κάνει τα πάντα που μπορούσα με αυτή την ομάδα”.

Και εξηγώντας περισσότερα για το κεφάλαιο αυτό, της Scuderia, ο Χάμιλτον κατέληξε: “Βρίσκομαι στο τελευταίο μέρος της καριέρας μου. Μου αρέσουν πολύ οι προκλήσεις, και αυτή είναι η απόλυτη πρόκληση: το να πας σε μία ομάδα που είναι εκπληκτικά εμβληματικά, που έχει φανταστική ιστορία, και η οποία δεν είχε, φαντάζομαι, όση επιτυχία θα ήθελε την τελευταία δεκαετία περίπου. Στόχος μου είναι να τους κερδίσουμε φέτος. Και προφανώς αυτό θα αντιστραφεί του χρόνου”.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 F1 2025 MERCEDES F1 SCUDERIA FERRARI ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ