FORMULA 1

Ανελέητη κόντρα Χάμιλτον - Φερστάπεν: Λεπτό προς λεπτό τα τζαρτζαρίσματα και οι ποινές στους τελευταίους γύρους

Red Bull driver Max Verstappen of the Netherlands in action during the Formula One corniche circuit, in Jiddah, Saudi Arabia, Sunday, Dec. 5, 2021. (AP Photo/Amr Nabil)
ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΧΗ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ ΜΕ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΣΤΟ GP ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ AP

Όλα όσα συνέβησαν στη μάχη μεταξύ Χάμιλτον και Φερστάπεν στους τελευταίους γύρους του αγώνα της Σαουδικής Αραβίας.

Σκληρή μάχη με επαφές, τζαρτζαρίσματα και ανεξήγητες ενέργειες είχαν οι δύο διεκδικητές του τίτλου στους τελευταίους γύρους του Grand Prix της Τζέντα, όπου κέρδισε τελικά ο Λιούις Χάμιλτον. Ας θυμηθούμε αναλυτικά τι έγινε:

Γύρος 36: Με ανοιχτό DRS ο Χάμιλτον έχει πλησιάσει τον Φερστάπεν και επιχειρεί προσπέραση. Ο Φερστάπεν αμύνθηκε, αλλά κατάφερε να μείνει μπροστά βγαίνοντας έξω από τα όρια της πρώτης στροφής, καθώς απειλήθηκε επαφή μεταξύ των δύο μονοθεσίων.

Γύρος 37: Ο Χάμιλτον πλησιάζει πάλι για να περάσει, αλλά εντωμεταξύ ο Φερστάπεν έκοψε υπερβολικά ταχύτητα, πιθανότατα για να του δώσει τη θέση όπως όφειλε. Ο Χάμιλτον χτύπησε στο πίσω μέρος της Red Bull και έσπασε ελαφρώς την εμπρός αεροτομή του.

Ο Φερστάπεν είχε λάβει την εντολή να δώσει την πρώτη θέση στον Χάμιλτον, αλλά φαίνεται να έκοψε ταχύτητα για αυτό σε λάθος σημείο και λάθος στιγμή. Εσκεμμένα ή από λάθος;

Γύρος 42: Ο Φερστάπεν αφήνει τον Χάμιλτον να περάσει, αλλά ο Ολλανδός ανακτά τη θέση του αμέσως μετά! Εντωμεταξύ, οι αγωνοδίκες δίνουν ποινή 5 δευτερολέπτων στον Μαξ Φερστάπεν για το συμβάν στον 36ο γύρο.

Γύρος 43: Ο Χάμιλτον περνάει τελικά τον Φερστάπεν, χωρίς πρόβλημα και τίθεται επικεφαλής του αγώνα.

Γύρος 50: Τελευταίος γύρος. Ο Χάμιλτον οδεύει προς την τρίτη του σερί νίκη, και με τον έξτρα βαθμό του ταχύτερου γύρου μειώνει στο μηδέν το προβάδισμα 8 βαθμών που είχε ο Φερστάπεν πριν τον αγώνα. Οι δύο πιλότοι πάνε ισόπαλοι στο τελευταίο GP του 2021, όπου θα κριθεί ο τίτλος!

Το συμβάν της σύγκρουσης θα εξεταστεί μετά τον αγώνα από τους αγωνοδίκες, και ίσως να επιφέρει περαιτέρω ποινή για τον Ολλανδό.

Formula 1 LIVE, Σαουδική Αραβία" όλα όσα συνέβησαν στο προτελευταίο GP της χρονιάς.

TAGS FORMULA 1 GP ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ MERCEDES F1 RED BULL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ