STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Η 1η αγωνιστική της Super League

"Διπλά" για Πανσερραϊκό και Ξάνθη (με απίθανο γκολ). Με το δεξί ο Άρης. Εντυπωσιακή η ΑΕΛ (videos)

Ο Πανσερραϊκός έκανε την έκπληξη επικρατώντας με 2-1 του Ηρακλή, ενώ "διπλό" πέτυχε η Ξάνθη στη Νέα Σμύρνη με υπέροχο γκολ του Ταϊντέρ από τη σέντρα! Στο άλλο κυριακάτικο παιχνίδι ο Άρης πήρε "τρίποντο" με το 2-0 επί του Λεβαδειακού. Εντυπωσιακή κι η Λάρισα που νίκησε με τον 3-0 τον Θρασύβουλο.
Tο πρόγραμμα άνοιξε το Σάββατο με τον Ολυμπιακό να ανατρέπει το σε βάρος του σκορ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και να φτάνει στο ευρύ 3-1, τον ΠΑΟΚ να περνά με 2-0 από την Κρήτη και τον Πανθρακικό να χάνει το αρχικό του προβάδισμα και να ηττάται 1-2 από τον Εργοτέλη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 3-1

Διαιτητής: Γερμανάκος Μ. (Αθηνών)
Γήπεδο: Καραϊσκάκη

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος, μπήκαν στην επανάληψη αποφασισμένοι για την νίκη και με εμφάνιση που αρμόζει στον πρωταθλητή πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης, ικανοποιώντας παράλληλα τον κόσμο που βρέθηκε στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Με τρια γκολ, πολλές χαμένες ευκαιρίες, εντυπωσιακές ατομικές ενέργειες, θεαματικό αλλά και ουσιαστικό ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε στο νέο πρωτάθλημα, όπως είχε τελειώσει στο περασμένο... από την πρώτη θέση.

Ιδανικό ντεμπούτο για τον Ντιόγκο που ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις, δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα στους προσωπικούς του αντιπάλους, είχε αρκετές καλές ατομικές ενέργειες και απέδειξε πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως οι ερυθρόλευκοι σπατάλησαν 10 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσουν.

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 0-2

Διαιτητής: Κύρκος Δ. (Ηπείρου)
Γήπεδο: Παγκρήτιο

Με δύο τέρματα των Μάρκος Αντόνιο (8') και Κονσεϊσάο (42') από το πρώτο 45λεπτο, ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 στην Κρήτη τον ΟΦΗ και μπήκε με το δεξί στη σεζόν γιορτάζοντας με χιλιάδες οπαδούς του.

Το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά ήταν καθαρά αναγνωριστικό, με αμφότερες τις ομάδες να αναλώνονται σε ένα παιχνίδι στο χώρο του κέντρου προσπαθώντας να επιβάλλουν το ρυθμό τους, ωστόσο ο ΠΑΟΚ ευτύχησε από μία στημένη φάση μόλις στο 8' να παραβιάσει την αντίπαλη εστία και να αλλάξει εντελώς τις ισορροπίες και τα δεδομένα στο ματς.

Πανθρακικός-Εργοτέλης 1-2

Διαιτητής: Πολατιάν Λ. (Πέλλας)
Γήπεδο: Δημοτικό Κομοτηνής

Ο Πανθρακικός αν και προηγήθηκε δεν κατάφερε να πάρει βαθμό στην παρθενική του εμφάνιση στην μεγάλη κατηγορία. Ο Εργοτέλης που ήταν καλύτερος καθ όλη την διάρκεια του αγώνα κατάφερε να "γυρίσει" το εις βάρος του 1-0 από το ημίχρονο με δύο τέρματα του Ογκουνσότο στην επανάληψη.

Η απειρία των γηπεδούχων και το ένστικτο του σκόρερ από την άλλη πλευρά του Ογκουνσότο έκριναν την αναμέτρηση και έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Εργοτέλη.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 29' με τον Ενρίκες αλλά ο στράικερ των Κρητικών πήρε... τ όπλο του στην επανάληψη και με γκολ στο 52' και στο 84' έδωσε τους τρεις βαθμούς στους Κρητικούς.

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Αρης-Λεβαδειακός: 2-0

Διαιτητής: Κάκος Αν. (Κέρκυρας)
Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Οι δύο αλλαγές του Ερνάντεθ, Χαβίτο και Βλοντάρτσικ, χάρισαν στον Άρη τη νίκη με 2-0 επί του Λεβαδειακού στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Ο Ισπανός και ο Πολωνός σημείωσαν με πανομοιότυπο τρόπο τα δύο γκολ των "κιτρίνων", που "έσπασαν" το αρνητικό ρεκόρ που είχαν, καθώς τις πέντε τελευταίες σεζόν δεν είχαν σημειώσει νίκη στην πρεμιέρα.

Έτσι, ο Άρης ξεκίνησε με το δεξί στη φετινή Super League, σε ένα αρκετά αγχωτικό ματς, που τελικά, χάρη στις εμπνεύσεις του Ερνάντεθ, έγειρε υπέρ των γηπεδούχων.

Ηρακλής-Πανσερραϊκός: 1-2

Διαιτητής: Κατσιδώνης Ε. (Δωδ/νήσου)
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Ο Πανσερραϊκός επέστρεψε εντυπωσιακά στην μεγάλη κατηγορία καθώς την πρώτη αγωνιστική της Super League νίκησε με 2-1 τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο.

Οι νεοφώτιστοι με εξαιρετική αποτελεσματικότητα και έξυπνη τακτική κατάφεραν να ξεκινήσουν την χρονιά με τους τρεις βαθμούς της νίκης, σε μια δύσκολη έδρα.

Οι παίκτες του Γιάννη Παπακώστα αιφνιδιάσαν τον Ηρακλή με γκολ του Ζουντί στο 8ο μόλις λεπτό και σαν να μην έφτανε αυτό πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με προβάδισμα δύο τερμάτων με σκόρερ και πάλι τον Ζουντί.

Πανιώνιος-SKODA Ξάνθη: 0-1

Διαιτητής: Κουκουλάκης Μ. (Ηρακλείου)
Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Η Ξάνθη ξεκίνησε με εκτός έδρας νίκη στη Νέα Σμύρνη (1-0) επί του Πανιωνίου, χάρις σε ένα απίθανο τέρμα του Ταϊντέρ, με σουτ πίσω από τη σέντρα!

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: 2-1

Διαιτητής: Βασάρας Κ. (Θεσ/κης)
Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Ο Ζοζέ Μουρίνιο πήγε στο ΟΑΚΑ για να κατασκοπεύσει τον Παναθηναϊκό, αλλά τελικά είδε την ΑΕΚ να επικρατεί στο ντέρμπι της πρεμιέρας με 2-1 και να έχει ένα δοκάρι.

Ο Εντίνιο με υπέροχο πλασέ έξω από την περιοχή η Ένωση άνοιξε το σκορ νωρίς στο παιχνίδι, για να διπλασιάσει τα τέρματα της στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με εύστοχο χτύπημα πένταλτι του Ισμαέλ Μπλάνκο. Οι "πράσινοι" διαμαρτυρήθηκαν, αλλά ο Κύρος Βασσάρας ήταν ανένδοτος.

Οι -τυπικά- γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι στην επανάληψη, αλλά τελικά αυτοί που σκόραραν ήταν οι παίκτες του Χεν Τεν Κάτε με το φάουλ του Γιώργου Καραγκούνη, που "μπέρδεψε" τον Σάχα.

Λάρισα-Θρασύβουλος: 3-0

Διαιτητής: Καλόπουλος Δ. (Θεσ/κης)
Γήπεδο: Αλκαζάρ

Η νέα σεζόν άρχισε νικηφόρα για τη Λάρισα, που επιβλήθηκε του Θρασύβουλου με 3-0 στο Αλκαζάρ, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Οι Θεσσαλοί δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης και με τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο εξασφάλισαν την πρώτη νίκη τους για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Δύο τέρματα πέτυχε ο Πάρα (10', 33'), ενώ ενδιάμεσα είχε σκοράρει ο Μαρσέλο Σαρμιέντο (27').

Η επόμενη αγωνιστική (2η)


Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 3-1



ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-1










Πανιώνιος Ξάνθη 0-1




ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Λεβαδειακός-Θρασύβουλος
Εργοτέλης-Αρης
Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα
Παναθηναϊκός-Πανθρακικός
SKODA Ξάνθη-Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
Πανσερραϊκός-Πανιώνιος
Ηρακλής-ΟΦΗ












































































































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ