STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανιώνιος-Ξάνθη 0-1

Πανιώνιος-Ξάνθη 0-1
αγκαλι

Η Ξάνθη ξεκίνησε με εκτός έδρας νίκη επί του Πανιωνίου (1-0), χάρις σε ένα απίθανο τέρμα του Ταϊντέρ!

Οι συνθέσεις των ομάδων


Πανιώνιος (Έβαλντ Λίνεν): Κρέσιτς, Μανιάτης, Κοιλιάρας, Κουτσόπουλος, Μάκος, Κουμορτζί, Μαϊστόροβιτς (89' Καπετάνος), Μπάρκογλου (74' Λουρένσο), Κοντοές, Νικολάου (68' Σκούφαλης), Χούτος

Skoda Ξάνθη (Στέλιος Κατρακυλάκης): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου (15' Λορεφίσε), Τζιωρτζιόπουλος, Βάλλας, Ζουέλα, Φλίσκας, Ταϊντέρ, Παππάς (69' Κιντάνα), Αγκάλι, Γκρζέλακ (60' Σουάνης), Ντοριβάλ.

Διαιτητής: Μ. Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Κίτρινες: Κοιλιάρας - Γκρζέλακ, Παππάς, Αγκάλι
Με μια ματιά
Η διαφορά των δύο ομάδων ήταν εξ αρχής εμφανής. Ο Πανιώνιος έχοντας ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες την προετοιμασία του -ελέω Ιντερτότο- είναι μια τουλάχιστον δεμένη ομάδα, οι ποδοσφαιριστές της οποίας βρίσκονται με αρκετή ευκολία μέσα στο γήπεδο. Σε αντίθεση εκείνοι της Ξάνθης, οι οποίοι είδαν τον Γιάννη Μαντζουράκη να αποχωρεί στις αρχές της εβδομάδας και είχαν ελάχιστες μέρες να αφομοιώσουν τις εντολές του Στέλιου Κατρακυλάκη.

Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση, ψάχνοντας το γρήγορο γκολ. Μάλιστα, θα μπορούσαν να το έχουν πετύχει στο 11'. Ο Μπάρκογλου κέρδισε την κόντρα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, σούταρε με το δεξί, αλλά ο Γκσπούρνινγκ απέκρουσε. Στην επαναφορά, η μπάλα έφτασε στον Χούτο, ο οποίος επιχείρησε νέο δεξί σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της Ξάνθης απέκρουσε για δεύτερη φορά. Ο επιθετικός του Πανιωνίου έγινε ξανά αποδέκτης της μπάλας, σέντραρε με το αριστερό από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής, αλλά το αριστερό σουτ του Νικολάου από θέση μέσα αριστερά κατέληξε άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Ταϊντέρ βρισκόταν με την μπάλα ελάχιστα μέτρα πίσω από την μεσαία γραμμή. Ο Τυνήσιος χαφ της Ξάνθης, είδε τον Ντάριο Κρέσιτς μακριά από τα καρέ του και με σουτ από τα 60 περίπου μέτρα έστειλε την μπάλα στο "Γ" του Κροάτη, για το 1-0!

Το καταπληκτικό τέρμα της Ξάνθης άφησε άναυδους τόσο τους συμπαίκτες του άτυχου Κρέσιτς, όσο και τους οπαδούς του Πανιωνίου στις εξέδρες. Ο αιφνιδιασμός αυτός των "κυανέρυθρων" έδωσε στην Ξάνθη, τη μοναδική ευκαιρία που είχε στο πρώτο ημίχρονο να κρατήσει την μπάλα στο χώρο του κέντρου και να επιχειρήσει να επιτεθεί οργανωμένα.

Οι προσπάθειες των "ακριτών" δεν είχαν αντίκρυσμα, καθώς οι Νεοσμυρνιώτες κατάφεραν να τους κρατήσουν μακριά από την εστία τους, ενώ σταδιακά ξανα-κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, φτάνοντας και πάλι συχνά-πυκνά στα καρέ του Γκσπούρνινγκ. Στο 31', ο Πανιώνιος θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει καθώς η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του κήπερ της Ξάνθης έπειτα από σουτ του Χούτου, όμως η μπαλιά του Μανιάτη είχε βρει οριακά τον Έλληνα επιθετικό σε θέση οφσάιντ.

Τρία λεπτά αργότερα, ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία του Πανιωνίου στο πρώτο ημίχρονο. Ο Μπάρκογλου κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή. Ο Χούτος ήταν εκείνος που έσπευσε να αναλάβει την εκτέλεση με την μπάλα να στήνεται στο ημικύκλιο. Ο αρχηγός του Πανιωνίου σούταρε η μπάλα κόντραρε στο τείχος, αιφνιδίασε τον Γκσπούρνινγκ, ο οποίος έμεινε άγαλμα, όμως πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι, κόρνερ.

Αυτή ήταν και η τελευταία σπουδαία ευκαιρία των γηπεδούχων να πετύχουν κάποιο τέρμα στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε με τον Πανιώνιο και πάλι να είναι κυρίαρχος σε όλες τις γραμμές του γηπέδου και να πιέζει για το τέρμα της ισοφάρισης.

Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που έφτασαν πρώτοι μια ανάσα από το γκολ, το οποίο όμως πέταξε... στα σκουπίδια ο Χούτος. Ήταν στο 54ο λεπτό, όταν ο Κουτσόπουλος εκτέλεσε γρήγορα ένα πλάγιο από αριστερά, με τον Κουμορτζί να γίνεται κάτοχος της μπάλας από αρκετά πλάγια θέση. Ο Γκανέζος σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι για τον Χούτο, ο οποίος με την πίεση των αμυντικών αλλά και με κενή εστία, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα προς το ύψος του... πέναλτι!

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με την Ξάνθη να μην ανησυχεί ιδιαίτερα, παρά την εδαφική υπεροχή του Πανιωνίου. Στο 70΄ ένα σουτ του Κοιλιάρα από το ύψος της περιοχής απέκρουσε με γροθιές ο Γκσπούρνινγκ. Ο γκολκίπερ της Ξάνθης είχε μια ακόμα εκπληκτική επέμβαση, αυτήν την φορά σε "βολίδα" του Κουμορτζί από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης.

* Στις εξέδρες του γηπέδου της Νέας Σμύρνης, για να παρακολουθήσει την πρώην πλέον ομάδα του βρέθηκε και ο Ράφικ Τζιμπούρ!
Συνέντευξη Τύπου
Έβαλντ Λίνεν: "Χάσαμε πολλές ευκαιρίες, έπρεπε να πετύχουμε 1-2 γκολ, αλλά δυστυχώς δεν το καταφέραμε αυτό. Στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε δυο τρεις καλές ευκαιρίες με τον Χούτο, τον Μπάρκογλου και τον Νικολάου. Ήμασταν άτυχοι. Προσπαθήσαμε, δώσαμε ότι το καλύτερα αλλά ήμασταν άτυχοι. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν σκοράραμε. Παίξαμε πολύ καλά, δεν καταφέραμε να σκοράρουμε και αυτό μπορώ να πω για το παιχνίδι".

Στέλιος Κατρακυλάκης: "Είναι μια σπουδαία νίκη το μεγαλύτερο ποσοστό ανήκει στους ποδοσφαιριστές και όσους δούλεψαν γι΄ αυτήν. Ένα μεγάλο ποσοστό ανήκει και στον κύριο Ματζουράκη που έφυγε".
Όλα τα λεφτά...
Το απίθανο γκολ του Ταϊντέρ, με σουτ πίσω από τη μεσαία γραμμή. Τέρμα που έκρινε το ματς, άλλωστε!
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τη χαμένη ευκαιρία του Χούτου στο 54ο λεπτό. Ο αρχηγός του Πανιωνίου, βρέθηκε μπροστά σε κενή εστία, όμως η κεφαλιά του πήγε προς τα... πίσω!
To Live του αγώνα...
του Παναγιώτη Γκαραγκάνη
Συνθέσεις ομάδων
Πανιώνιος (Έβαλντ Λίνεν): Κρέσιτς, Μανιάτης, Κοιλιάρας, Κουτσόπουλος, Μάκος, Κουμορτζί, Μαϊστόροβιτς, Μπάρκογλου, Κοντοές, Νικολάου, Χούτος.

Skoda Ξάνθη (Στέλιος Κατρακυλάκης): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Τζιωρτζιόπουλος, Βάλλας, Ζουέλα, Φλίσκας, Ταϊντέρ, Παππάς, Αγκάλι, Γκρζέλακ, Ντοριβάλ.

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Βοηθοί: Βλάχος (Γρεβενών), Φαντόπουλος (Πειραιά)

Τέταρτος διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)

Γήπεδο: "Νέας Σμύρνης"









1' Έναρξη αγώνα Πανιώνιος
Ο Πανιώνιος στη σέντρα.
2' Τραυματισμός Ξάνθη Παπαδημητρίου
5' Σχόλιο
Οι δύο ομάδες ψάχνουν ακόμα τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Παιχνίδι κέντρου στα πρώτα λεπτά.
7' Κεφαλιά Πανιώνιος
Ο Κουτσόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Μανιάτης "έπιασε" την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία της Ξάνθης.
10' Σχόλιο
Μετά το αναγνωριστικό πεντάλεπτο, ο Πανιώνιος ελέγχει τον αγώνα και προσπαθεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στο ακριτικό τέρμα.
11' Ευκαιρία Πανιώνιος
Τριπλή χαμένη ευκαιρία για τον Πανιώνιο. Ο Μπάρκογλου κέρδισε την κόντρα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, σούταρε με το δεξί, αλλά απέκρουσε ο Γκσπούρνινγκ. Στην επαναφορά, η μπάλα έφτασε στον Χούτο, ο οποίος επιχείρησε νέο δεξί σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της Ξάνθης απέκρουσε για δεύτερη φορά. Ο επιθετικός του Πανιωνίου έγινε ξανά αποδέκτης της μπάλας, σέντραρε με το αριστερό από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής, αλλά το αριστερό σουτ του Νικολάου από θέση μέσα αριστερά κατέληξε άουτ.
14' Γκολ Ξάνθη Ταϊντέρ
Απίστευτο γκολ από τον Τυνήσιο! Ο Ταϊντέρ είδε τον Κρέσιτς εκτός εστίας και με εκπληκτικό αριστερό ψηλοκρεμαστό σουτ πίσω από τη σέντρα (!), έστειλε την μπάλα στο δεξί "γάμα" του τέρματος των γηπεδούχων.
15' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ο Λορεφίσε πήρε τη θέση του Παπαδημητρίου, που τραυματίστηκε στο 2ο λεπτό και δεν κατάφερε να συνεχίσει το ματς.
22' Σουτ Ξάνθη
Ο Ντοριβάλ πάσαρε με κάθετη μπαλιά στον Παππά, ο οποίος από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής, έκανε το δεξί σουτ, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.
23' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Κοιλιάρας
30' Σχόλιο
Ο Πανιώνιος προσπαθεί να συνέλθει από το γκολ που δέχθηκε. Η Ξάνθη αιφνιδίασε στη Νέα Σμύρνη και προς το παρόν δεν απειλείται ιδιαίτερα.
31' Ακυρωθέν γκολ Πανιώνιος Μπάρκογλου
Σέντρα του Μανιάτη από τα δεξιά, η μπάλα καταλήγει στον Μπάρκογλου, ο οποίος το ύψος του πέναλτι σκόραρε, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε.
32' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Γκρζέλακ
33' Ευκαιρία Πανιώνιος
Ο Κουτσόπουλος εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Μαϊστόροβιτς πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά δεν κατάφερε να τη βρει και να σκοράρει από το ύψος της μικρής περιοχής.
34' Ευκαιρία Πανιώνιος
Ο Χούτος εκτέλεσε φάουλ στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της ακριτικής εστίας. Κόρνερ...
40' Ευκαιρία Πανιώνιος
Ο Μαϊστόροβιτς τροφοδότησε τον Κοιλιάρα, ο οποίος έξω από τη μεγάλη περιοχή σούταρε με το αριστερό, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας της Ξάνθης.
45' Έναρξη καθυστερήσεων Δύο λεπτά
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου Ξάνθη
Η Ξάνθη στη σέντρα.
49' Ευκαιρία Πανιώνιος
Ο Κοιλιάρας γέμισε στη μεγάλη περιοχή της Ξάνθης, η μπάλα έφτασε στον Χούτο, ο οποίος σούταρε με το αριστερό από θέση μέσα αριστερά, αλλά δεν βρήκε στόχο (άουτ).
53' Σουτ Ξάνθη
Ο Αγκάλι πάσαρε στον Γκρζέλακ, ο οποίος σούταρε με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
54' Ευκαιρία Πανιώνιος
Ο Κουμορτζί ελίχθηκε από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα προς τον Χούτο, ο οποίος σε κενή εστία δεν "έπιασε" καλά την κεφαλιά και δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.
60' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ο Σουάνης στη θέση του Γκρζέλακ.
62' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Παππάς
65' Σουτ Πανιώνιος
Σουτ με το δεξί του Μπάρκογλου έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα ψηλά άουτ.
68' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Σκούφαλης στη θέση του Νικολάου.
69' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ο Κιντάνα στη θέση του Παππά.
71' Σουτ Πανιώνιος
Μακρινό σουτ του Κοιλιάρα με το δεξί, ο τερματοφύλακας της Ξάνθης απέκρουσε ενστικτωδώς και έδιωξε την μπάλα.
74' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Λουρένσο στη θέση του Μπάρκογλου.
82' Σουτ Ξάνθη
Καλό δεξί σουτ του Σουάνη έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Κρέσιτς.
85' Ευκαιρία Πανιώνιος
Εξαιρετικό δεξί σουτ του Κουμορτζί από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Γκσπούρνινγκ εκτινάχθηκε και απέκρουσε εντυπωσιακά την μπάλα.
90' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Καπετάνος στη θέση του Μαϊστόροβιτς.
90' Έναρξη καθυστερήσεων Τέσσερα λεπτά
93' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Αγκάλι
94' Ευκαιρία Πανιώνιος
Ο Κουτσόπουλος εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, Σκούφαλης και Λουρένσο δεν κατάφεραν να μπουν στην πορεία της μπάλας, η οποία κατέληξε άουτ.
95' Λήξη αγώνα




























TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ