ΑΡΗΣ

Άρης-Λεβαδειακός 2-0

Άρης-Λεβαδειακός 2-0
πανηγυρικο

Οι δύο αλλαγές του Άρη (Χαβίτο, Βλοντάρτσικ) σκόραραν στο 2-0 των "κιτρίνων" επί του Λεβαδειακού

Ο Ισπανός και ο Πολωνός σημείωσαν με πανομοιότυπο τρόπο τα δύο γκολ των "κιτρίνων", που "έσπασαν" το αρνητικό ρεκόρ που είχαν, καθώς τις πέντε τελευταίες σεζόν δεν είχαν σημειώσει νίκη στην πρεμιέρα.
Έτσι, ο Άρης ξεκίνησε με το δεξί στη φετινή Super League, σε ένα αρκετά αγχωτικό ματς, που τελικά, χάρη στις εμπνεύσεις του Ερνάντεθ, έγειρε υπέρ των γηπεδούχων.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Άρης (Ερνάντεθ): Κέλεμεν, Νέτο, Ρονάλντο, Γιάχιτς, Αουρέλιο, Πρίττας, Γκαρσία (57' Χαβίτο), Ζεντίλ (46' Σανσόν), Κάλβο (46' Βλοντάρτσικ), Ρεγκέιρο, Κόκε

Λεβαδειακός (Βούκοτιτς): Μπλάζιτς, Εμεράν, Μασάδο (83' Τριποτσέρης), Καψής, Τζωρμπατζάκης, Γκεοργκίεφ, Ζησόπουλος, Μπασαλά (72' Κιάσσος), Ντιμπαλά, Λεονάρντο, Μοντόγια (81' Βασιλείου)

Κίτρινες κάρτες: Ρονάλντο, Πρίττας - Γκεοργκίεφ, Καψής, Μασάδο

Διαιτητής: Κάκκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Τρύφωνας (Κέρκυρας), Σταματόγλου (Καβάλας)

Με μια ματιά
Ο Κίκε Ερνάντεθ παρέταξε τον Άρη με το συνηθισμένο 4-3-3, με τον Κέλεμεν κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα χρησιμοποίησε τους Νέτο, Ρονάλντο, Γιάχιτς και Αουρέλιο. Τη μεσαία γραμμή συνέθεσαν οι Πρίττας, Γκαρσία και Κάλβο, με τους Ρεγκέιρο, Ζεντίλ και Κόκε να αποτελούν τη γραμμή κρούσης των "κιτρίνων".

Από την πλευρά του, ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς "κατέβασε" την ομάδα του αρκετά επιθετικά, με 4-5-1, το οποίο άλλαζε σε 4-3-3, με τους Λεονάρντο και Ντιμπαλά να προωθούνται από τα άκρα και να βοηθούν το μοναδικό καθαρόαιμο επιθετικό των Βοιωτών, Μοντόγια. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής κινούνταν οι Γκεοργκίεφ, Ζησόπουλος και Μπασαλά, ενώ στο κέντρο της άμυνας βρέθηκαν οι Μασάδο και Καψής, με τους Εμεράν και Τζωρμπατζάκη να τους πλαισιώνουν από τα άκρα. Την εστία των φιλοξενουμένων υπερασπίστηκε ο Μπλάζιτς.

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η αναμέτρηση για τον Άρη, που πίεσε από την αρχή και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 6ο λεπτό, όταν μετά από ωραία ενέργεια του Νέτο από δεξιά, ο Βραζιλιάνος σέντραρε και βρήκε μέσα στην περιοχή τον Κόκε, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Μπλάζιτς βρισκόταν σε ετοιμότητα και έδιωξε εντυπωσιακά την μπάλα.

Για το επόμενο 20λεπτο, δεν δημιουργήθηκαν φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, παρά το γεγονός ότι υπήρχε καλός ρυθμός στο παιχνίδι. Στο 18ο λεπτό, σε μία ανύποπτη φάση, ο Αουρέλιο έκανε ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα με τα δύο πόδια στον Μπασαλά, ενώ αμέσως μετά ο Ρονάλντο κλώτσησε εκτός φάσης τον Μοντόγια. Και οι δύο περιπτώσεις "σήκωναν" κόκκινη κάρτα για τους ποδοσφαιριστές του Άρη, αλλά ο κ. Κάκκος δεν αντιλήφθηκε τι συνέβη.

Το πρώτο αξιόλογο σουτ του αγώνα ήρθε στο 25ο λεπτό, με τον Κάλβο να επιχειρεί να αιφνιδιάσει τον Μπλάζιτς με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο νεαρός γκολκίπερ των φιλοξενουμένων μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.

Η απάντηση από τον Λεβαδειακό ήρθε έξι λεπτά αργότερα με τον Γκεοργκίεφ να κάνει μία κούρσα από τον άξονα και λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή να δοκιμάζει το σουτ, με την μπάλα όμως να καταλήγει ψηλά άουτ.

Προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, μόνο οι φιλοξενούμενοι απείλησαν, με δύο κεφαλιές από τον Μασάδο και τον Μοντόγια, με την πρώτη να φεύγει δίπλα από το δοκάρι του Κέλεμεν και τη δεύτερη να εξουδετερώνεται από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ερνάντεθ έκανε πιο επιθετική την ομάδα του, περνώντας τους Σανσόν και Βλοντάρτσικ αντί των Κάλβο και Ζεντίλ. Ωστόσο, η πιο σημαντική ευκαιρία ήρθε από πλευράς Λεβαδειακού, με τον Μοντόγια στο 55' να αποφεύγει τους Ρονάλντο και Γιάχιτς, να μπαίνει στη μεγάλη περιοχή και να σουτάρει, αλλά το απλωμένο πόδι του Βόσνιου γλίτωσε τους γηπεδούχους από βέβαιη παραβίαση της εστίας.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Ερνάντεθ αποφάσισε να ρίξει και τον Χαβίτο στη "μάχη" και ο Ισπανός του απέδειξε πως έπραξε σωστά. Στο 66ο λεπτό, μετά τη σέντρα του Βλοντάρτσικ, ο Χαβίτο πήρε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και με μονοκόμματο σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Μπλάζιτς, "λυτρώνοντας" τους γηπεδούχους και τους φίλους τους στις εξέδρες.

Ο Λεβαδειακός απείλησε λίγο αργότερα με σουτ του Μπασαλά, για να έρθει τελικά ο Βλοντάρτσικ στο 78' και να "καθαρίσει" το ματς για τον Άρη.

Ο Πολωνός στράικερ εκμεταλλεύθηκε την ωραία ενέργεια από Χαβίτο και Κόκε, και με έξυπνο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα των "κιτρίνων".

Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν το ψυχικό σθένος για να αντιδράσουν, με συνέπεια οι γηπεδούχοι να ξεκινήσουν με το δεξί στη φετινή Super League.
Συνέντευξη Τύπου
του Πάρη Τσελεπίδη

Μόμτσιλο Βούκοτιτς: " Το πρώτο γκολ που δεχθήκαμε ήταν λάθος της τελευταίας γραμμής μας. Αφήσαμε τον παίκτη του Άρη μόνο του χωρίς να τον εμποδίσουμε να μας κάνει την ζημιά. Μπορώ να πω όμως ότι η ομάδα έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση και έτοιμη για το φετινό πρωτάθλημα και πιστεύω ότι σε δύο εβδομάδες που θα έχουμε το επόμενο παιχνίδι θα είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι. Σήμερα εξάλλου δεν είχαμε και πολλές επιλογές ενώ και στο δεύτερο ημίχρονο έβαλα τον Κιάσσο που δεν ήταν έτοιμος και πιστεύω πως θα είναι στο επόμενο όπως και ο Μπούσι. Ο Άρης θέλω να πιστεύω ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στο πρωτάθλημα και ότι θα έχει καλή σεζόν".

Σε ερώτηση για το αν κατά την άποψή του ο Άρης έδειξε επηρεασμένος από τον αποκλεισμό του από το Κύπελλο UEFA, απάντησε: " Είδατε χθες και τον Ολυμπιακό. Μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα οι παίκτες έχουν άγχος και πίεση. Είδα τρία φιλικά του Άρη και τα δύο παιχνίδια του στο Κύπελλο UEFA και διαπίστωσα ότι έχει παίκτες που μπορούν να τον βοηθήσουν".

Κίκε Ερνάντεθ: " Θέλω να ξεκινήσω με ένα μεγάλο ευχαριστώ στους οπαδούς μας που μας βοήθησαν σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Σήμερα ήταν μία δύσκολη μέρα για μας μετά τον αποκλεισμό μας από το Κύπελλο UEFA. Υπήρχαν στιγμές που αυτό φαινόταν ξεκάθαρα στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Λεβαδειακός από την πλευρά του έκανε πολύ καλά τη δουλειά του αν και αυτό ξέρουμε θα έχουμε να το αντιμετωπίσουμε πάντα στην έδρα με τέτοιου είδους ομάδες αφού δεν θα παίζουμε μόνοι μας και είναι λογικό να κλείνονται οι αντίπαλοι.

Στο δεύτερο ημίχρονο βάλαμε πιο πολλούς επιθετικούς για να πατήσουμε την αντίπαλη περιοχή. Από τους Χαβίτο, Φελίπε και Ρεγκέιρο πήραμε πλαγιοκοπήσεις ενώ στην άμυνα οι Ρονάλντο Γκιάρο και Γιάχιτς έκαναν εκπληκτικό παιχνίδι αφού ήταν πολύ σοβαροί.

Σήμερα στηριχθήκαμε στο φιλότιμο όλων παικτών το οποίο παρέδωσαν στο γήπεδο. Όλη η ομάδα έδωσε τα πάντα μέσα στο γήπεδο και αυτό θέλουμε να προσφέρουμε οπαδούς μας. Θα αφήνουμε πάντα τη ψυχή μας.

Χρωστάμε πολλά στους οπαδούς μας μετά τον αποκλεισμό μας από το Κύπελλο UEFA και θα δώσουμε τα πάντα για το πρωτάθλημα. Αν εξαιρέσει κανείς το αποτέλεσμα στο Κύπελλο UEFA, το να ξεκινήσεις με νίκη το πρωτάθλημα είναι σημαντικό. Παρόλα αυτά είναι φυσιολογικό ότι είχαμε τρεις μέρες όπου ήμασταν λυπημένοι από τον αποκλεισμό μας από το Κύπελλο UEFA και δύσκολο να ανταποκριθείς σε αυτές τις καταστάσεις.

Πρόκειται για ένα σημαντικό πλήγμα για την ομάδα και τον σύλλογο. Από την πλευρά μου καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας είπα στους παίκτες μου ότι θα πρέπει να σηκωθούμε. Εκτός των άλλων ερχόμασταν από ένα ταξίδι και θα μπορούσα να βάλω άλλους πιο φρέσκους ποδοσφαιριστές. Παρόλα αυτά σε γενικές γραμμές έπαιξαν αυτοί που είχαν αγωνιστεί και στην Κροατία με κάποιες καλές αλλαγές που έγιναν και έδωσαν ψυχολογία στην ομάδα









".

Σε ερώτηση σχετικά με τον τρόπο που παρέταξε το σύνολό του απάντησε: " Έχω πει σε όλη την διάρκεια της εβδομάδας ότι είναι ανάλογα πάντα με τον τρόπο τον οποίο ψάχνεις το γκολ. Έχουμε παίκτες που μπορούν να παίξουν από μέσα αλλά και καλούς πλάγιους.

Το να χτίσεις όμως μία ομάδα, μία δυνατή ομάδα δεν γίνεται μέσα σε δύο μέρες αλλά θέλει πολύ δουλειά

", για να ξεκαθαρίσει ότι: " Κανένας δεν έχει την θέση του βασικού εξασφαλισμένη. Ο καθένας θα πρέπει να αγωνιστεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να κερδίσει την θέση του.

Εγώ ψάχνω πάντα το καλό της ομάδας. Όταν βλέπω ότι κάτι δεν λειτουργεί καλά δεν είμαι ξεροκέφαλος και το βλέπω ότι δεν λειτουργεί. Από την πλευρά μας δουλεύουμε πολύ στην τακτική και μέσα από εκεί θα βρούμε αυτό που ψάχνουμε. Μία ομάδα ανταγωνιστική και γεννημένη για να κερδίζει

".

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την περίπτωση του Ισπανού Βίτολο που θα πρέπει να θεωρείται ποδοσφαιριστής του Άρη σχολίασε: " Είναι ένας παίκτης κεντρώος. Είναι ένας παίκτης σημαντικός που έχει έρθει εδώ πέρα για το καλό της ομάδας. Έχει ατομική τεχνική σε πολύ καλή κατάσταση.

Θα υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Πρίττας σήμερα έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Θυσιάστηκε μέσα στο γήπεδο και με έναν ακόμη ποδοσφαιριστή ανεβαίνει ο ανταγωνισμός για όλους

".

"Σημαντικός ο Βίτολο"

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την περίπτωση του Ισπανού Βίτολο που θα πρέπει να θεωρείται ποδοσφαιριστής του Άρη σχολίασε: " Ο Βίτολο είναι ένας παίκτης κεντρώος. Είναι ένας παίκτης σημαντικός που έχει έρθει εδώ πέρα για το καλό της ομάδας. Έχει ατομική τεχνική σε πολύ καλή κατάσταση.

Θα υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Πρίττας σήμερα έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Θυσιάστηκε μέσα στο γήπεδο και με έναν ακόμη ποδοσφαιριστή ανεβαίνει ο ανταγωνισμός για όλους

".
Όλα τα λεφτά...
Χαβίτο και Βλοντάρτσικ! Οι "χρυσές" αλλαγές του Ερνάντεθ πέτυχαν τα δύο γκολ του Άρη, ενώ είχαν και από μία ασίστ.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το αντιαθλητικό χτύπημα του Ρονάλντο στον Μοντόγια στο 18ο λεπτό, καθώς και τον κ. Κάκκο που δεν αντιλήφθηκε τη συγκεκριμένη φάση.
To Live του αγώνα...
1' Έναρξη αγώνα
4' Σχόλιο
Επιθετικά ξεκινά ο Άρης στην αναμέτρηση
6' Κεφαλιά Αρης : Κόκε
Ωραία ενέργεια για τους γηπεδούχους από δεξιά, με τη σέντρα του Νέτο να βρίσκει τον Κόκε, ο οποίος παίρνει την κεφαλιά λίγο μπροστά από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Μπλάζιτς διώχνει εντυπωσιακά
13' Σχόλιο
Μετά την ευκαιρία του Κόκε, οι δύο αντίπαλοι επιδίδονται κυρίως σε παιχνίδι κέντρου
24' Σχόλιο
Καλός ο ρυθμός του αγώνα, χωρίς όμως να δημιουργούνται ευκαιρίες για γκολ από τις δύο ομάδες
25' Σουτ Αρης : Κάλβο
Πρώτο αξιόλογο σουτ στην αναμέτρηση, με δράστη τον Κάλβο, ο οποίος προσπαθεί να απειλήσει τον Μπλάζιτς έξω από την περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων μπλοκάρει εύκολα
31' Σουτ Λεβαδειακός : Γκεοργκίεφ
Επέλαση του Γκεοργκίεφ από τον άξονα, το σουτ όμως που επιχειρεί, δεν ανησυχεί τον Κέλεμεν, καθώς περνάει ψηλά, πάνω από τα δοκάρια των γηπεδούχων
32' Κίτρινη κάρτα Αρης : Ρονάλντο
35' Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός : Γκεοργκίεφ
39' Κεφαλιά Λεβαδειακός : Μασάδο
Εκτέλεση φάουλ του Λεονάρντο από τα δεξιά, ο Μασάδο παίρνει την κεφαλιά λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα περνάει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κέλεμεν
45' Έναρξη καθυστερήσεων
Ένα το λεπτό των καθυστερήσεων
45' Κεφαλιά Λεβαδειακός : Μοντόγια
Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Εμεράν σεντράρει από δεξιά, ο Μοντόγια πιάνει μια γυριστή κεφαλιά και ο Κέλεμεν αποκρούει δύσκολα
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Αρης
Διπλή αλλαγή για τον Άρη. Ο Βλοντάρτσικ στη θέση του Κάλβο και ο Σανσόν στη θέση του Ζεντίλ
51' Κίτρινη κάρτα Αρης : Πρίττας
52' Σχόλιο
Οι ποδοσφαιριστές του Άρη έχουν μπει πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος
55' Ευκαιρία Λεβαδειακός : Μοντόγια
Ο Μοντόγια αποφεύγει εξαιρετικά το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Άρη, αλλά το σουτ του κόβεται την τελευταία στιγμή από το απλωμένο πόδι του Γιάχιτς
57' Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Χαβίτο στη θέση του Γκαρσία
66' Γκολ Αρης : Χαβίτο
Σέντρα του Βλοντάρτσικ από δεξιά, η μπάλα καταλήγει στον Χαβίτο, που με σουτ-"κεραυνό" μέσα από την περιοχή, στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Λεβαδειακού
67' Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός : Καψής
70' Σουτ Λεβαδειακός : Μπασαλά
Δυνατό σουτ του Μπασαλά έξω από την περιοχή, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κέλεμεν
72' Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Κιάσσος στη θέση του Μπασαλά
75' Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός : Μασάδο
75' Φάουλ Αρης : Κόκε
Εκτέλεση φάουλ του Κόκε, η μπάλα περνάει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπλάζιτς
78' Γκολ Αρης : Βλοντάρτσικ
Ωραία αντεπίθεση του Άρη από τα δεξιά, ο Χαβίτο πασάρει στον Κόκε, ο οποίος αφήνει την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο επερχόμενος Βλοντάρτσικ, με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, διπλασιάζει τα τέρματα των γηπεδούχων
81' Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Βασιλείου στη θέση του Μοντόγια
83' Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Τριποτσέρης στη θέση του Μασάδο
90' Έναρξη καθυστερήσεων
Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων
93' Λήξη αγώνα
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης














































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ