ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Ηρακλής-Πανσερραϊκός 1-2

Ηρακλής-Πανσερραϊκός 1-2
New Image

Ονειρικό ξεκίνημα στα μεγάλα σαλόνια για Πανσερραϊκό που νίκησε εκτός έδρας 2-1 τον Ηρακλή

Οι νεοφώτιστοι με εξαιρετική αποτελεσματικότητα και έξυπνη τακτική κατάφεραν να ξεκινήσουν την χρονιά με τους τρεις βαθμούς της νίκης, σε μια δύσκολη έδρα.
Οι παίκτες του Γιάννη Παπακώστα αιφνιδιάσαν τον Ηρακλή με γκολ του Ζουντί στο 8ο μόλις λεπτό και σαν να μην έφτανε αυτό πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με προβάδισμα δύο τερμάτων με σκόρερ και πάλι τον Ζουντί.

Ο Ηρακλής ήταν υπνωτισμένος και κατάφερε να ξυπνήσει στο 78' χάρη στο γκολ του Ντιέ, όμως παρά την ασφυκτική πίεση, πέταξε τις ευκαιρίες στα σκουπίδια και ξεκίνησε το πρωτάθλημα με το αριστερό.
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΗΡΑΚΛΗΣ (Άνχελ Πεντράθα): Κοβαλέφσκι, Μπούρμπος (71΄ Ντιέ), Ιωαννίδης, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Μάρτος, Γκαρσία, Γιάντσης, Επσταϊν (54΄ Περπερίδης), Αγρίτης (71΄ Παπαστεργιανός), Κικόν.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Γιάννης Παπακώστας): Κοτταράς, Καλλιμάνης, Βοσκόπουλος, Τάντιτς (68΄ Γεωργιάδης), Γκουγκουλιάς, Πιπίνης, Μιλένκοβιτς, Ζουντί (76΄ Χέρες), Αμπουμπακάρι, Μπαϊκαρά (85΄ Κολεν), Διγκόζης.

Κίτρινες: Μπούρμπος - Αμπουμπακάρι, Μπαϊκαρά, Διγκόζης

Κόκκινες: -

Διαιτητής: Κατσιδώνης Ε. (Δωδ/νήσου)
Με μια ματιά
Ο αγώνας ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Πανσερραϊκό που κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Ηρακλή από πολύ νωρίς.

Tους έπιασε στον ύπνο ο Πανσερραϊκός

Συγκεκριμένα στο 8ο λεπτό ο Τάντιτς εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Κοβαλέφσκι δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα και ο Ζουντί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γηραιού, "παγώνοντας" το Καυτανζόγλειο.

Οι παίκτες του Άνχελ Πεντράθα προσπάθησαν να αντιδράσουν και είχαν την υπεροχή, χωρίς όμως να μπορέσουν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Κοτταρά.

Οι γηπεδούχοι πίεζαν προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση, με προσωπικές ενέργειες κυρίως. Μια απ' αυτές ήταν στο 13' όταν ο Μπούρμπος έκανε το σουτ ύστερα από ωραία προσπάθεια, όμως η μπάλα κόντραρε στον Μιλένκοβιτς και στην συνέχεια κατέληξε στην αγκαλιά του Κοτταρά.

Ο Ηρακλής εξακολουθούσε να ελέγχει το παιχνίδι όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει μαεστρικά όλους τους χώρους προς την εστία τους.

Και ενώ ο Γηραίος πίεζε για την ισοφάριση οι παίκτες του Πανσερραϊκού ήταν έτοιμοι να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις και τα κάτάφεραν στο 41'.

Ο Ζούντι "χτύπησε" ξανά...

Τέσσερα λεπτά πριν από την λήξη της κανονικής διάρκειας του ημιχρόνου (41'), ο Πιπίνης μπήκε με ωραία προσπάθεια μέσα στην περιοχή, έκανε την σέντρα από τα δεξιά και ο Ζουντί αφύλαχτος έκανε την προβολή και πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ αλλά και της ομάδας του.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου με τους φιλοξενούμενους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με σημαντικό προβάδισμα για την νίκη.

Στο ίδιο έργο θεατές...

Το σκηνικό δεν άλλαξε καθόλου στην επανάληψη με τον Ηρακλή να μην φαίνεται ικανός να απειλήσει τον Πανσερραϊκό και να ανατρέψει το σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν θωρακίσει για τα καλά τα μετόπισθεν και το έργο των παικτών του Άνχελ Πεντράθα ήταν πολύ δύσκολο.

Ο Ισπανός τεχνικός προσπάθησε να διασπάσει την άμυνα του Πανσερραϊκού και στο 71' πέρασε τον Αγρίτη στην θέση του Παπαστεργιανού και τον Ντιέ στην θέση του Μπούρμπου.

Ξανά στο παιχνίδι ο Γηραιός

Και ενώ τα λεπτά κυλούσαν και όλα έδειχναν πως δύσκολα κάτι θα αλλάξει ο νεοεισελθών Ντιέ κατάφερε να βάλει τον Ηρακλή και πάλι στο παιχνίδι.

Στο 78ο λεπτό ύστερα από σύγχυση στην άμυνα του Πανσερραϊκού η μπάλα έφτασε στον Ντιέ που από το ύψος του πέναλτι έκανε ένα σουτ-κεραυνό και έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Κοτταρά, μειώνοντας σε 2-1.

Καυτό τετράλεπτο για τον Γηραιό αλλά...

Το γκολ του Ντιέ έδωσε φτερά στα πόδια των παικτών του Ηρακλή που έχασαν τρεις πολύ σημαντικές ευκαιρίες για να φτάσει στην ισοφάριση.

Στο 82' ύστερα από σέντρα του Γκαρσία ο Κίκο έκανε την κεφαλιά όμως ο Κοτταράς έδιωξε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.

Στην εξέλιξη της φάσης και του κόρνερ ο Γιαντσής με κεφαλιά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κοτταρά.

Τέσσερα λεπτά πριν από την λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα ο Γιάντσης έδωσε για τον Κίκο Ράτον που με κεφαλιά σε κενή εστία δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και ο Ηρακλής ξεκίνησε με ήττα το πρωτάθλημα.
Συνέντευξη Τύπου
Του Πάρη Τσελεπίδη

Γιάννης Παπακώστας (προπονητής Πανσερραϊκός): "Ονειρευόμασταν την πρεμιέρα με νίκη. Αυτό πετύχαμε και είμαι πολύ χαρούμενος. Ανήκουμε στην και το δείξαμε με τον καλύτερο τρόπο. Είναι σημαντική η νίκη στην πρεμιέρα αλλά δεν σημαίνει και τίποτα. Οι παίκτες μου σήμερα ήταν πραγματικά λιοντάρια ενώ αξίζουν συγχαρητήρια και στον κόσμο μας".



Άνχελ Πεντράθα (προπονητής Ηρακλής): "Είχαμε πει ότι θα ήταν πολύ σημαντικά τα παιχνίδια στην έδρα μας και κυρίως στον Α΄ γύρο που ήταν πολλά. Και δυστυχώς οι συγκυρίες ήταν υπέρ μας με πολύ κόσμο στο πλευρό μας για να ξεκινήσουμε με μία νίκη. Δεχθήκαμε όμως το πρώτο γκολ με αυτογκόλ και από την στιγμή που το δεχθήκαμε και μέχρι να πάμε στο ημίχρονο με το 0-2 δεν δείξαμε καθόλου αυτό που έπρεπε να δείξουμε σαν ομάδα.

Δεν υπήρχαμε σαν ομάδα με την συγκέντρωση που έπρεπε να είχαμε. Παίζαμε με μία ομάδα που είχε σχεδιάσει πολύ καλά τις αντεπιθέσεις για να πετύχει τα γκολ. Μιλήσαμε στο ημίχρονο στα αποδυτήρια για να αλλάξουμε κάποια πράγματα όπως και έγινε. Είχαμε τις κλασικές ευκαιρίες στο τέλος για να ισοφαρίσουμε το παιχνίδι αλλά δεν ήμασταν καθόλου αποτελεσματικοί αν και προσπαθήσαμε τα πάντα".





Σε ερώτηση για το τι συνέβη με τον Μαρκές που δεν βρισκόταν τελικά στην αποστολή απάντησε: "Για το περιστατικό με τον Μαρκές θα μιλήσω για μία και τελευταία φορά. Ενημέρωσα τον Μαρκές ότι δεν θα είναι στην αρχική ενδεκάδα διότι αυτό ήταν το πλάνο μου. Μετά από λίγο έμαθα ότι ο παίκτης μίλησε με τον πρόεδρο και στη συνέχεια έφυγε από το ξενοδοχείο. Με αυτή του την συμπεριφορά ο Μαρκές έδειξε ότι δεν σέβεται κανένα στην ομάδα. Έδειξε ότι δεν σέβεται τον Ηρακλή. Για μένα πλέον δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής Μαρκές. Δεν τον υπολογίζω και δεν ξέρω τι θα κάνει από εδώ και πέρα η διοίκηση".



Κι όσο για την επόμενη μέρα της σημερινής ήττας στην πρεμιέρα της Superleague είπε: "Εμείς θα πρέπει να απαντήσουμε με νίκη στο επόμενό μας παιχνίδι που είναι φιλικό (σ.σ. την Παρασκευή με την Ραπίντ Βουκουρεστίου) και θα πρέπει να δουλέψουμε για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο οποίο μαζί με τον κόσμο που θέλω να πιστεύω ότι θα είναι και πάλι στο πλευρό μας θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης».
Όλα τα λεφτά...
Ο Πανσερραϊκός έδειξε από το πρώτο κιόλας ματς στην μεγάλη κατηγορία πως ήρθε για να μείνει. Σωστά προετοιμασμένη, αποτελεσματική και με πολύ σκληρή άμυνα η ομάδα του Γιάννη Παπακώστα έδειξε εξαιρετικά στοιχεία στην πρεμιέρα.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την κακή εικόνα που έδειξε ο Ηρακλής στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς. Ο Γηραιός ανέβασε στροφές μετά το 78' και το γκολ του Ντιέ όμως ήταν πλέον αργά και οι πρώτοι τρεις βαθμοί χάθηκαν.
To Live του αγώνα...
Στοιχεία Αγώνα
Διαιτητής: Ε. >Κατσιδώνης (Δωδ/νησου)

Γήπεδο: "Kαυτανζόγλειο"

Η 11άδα των γηπεδούχων Ηρακλής
(Άνχελ Πεντράθα): Κοβαλέφσκι, Μπούρμπος, Ιωαννίδης, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Μάρτος, Γκαρσία, Γιαντσής, Επστάιν, Αγρίτης, Κικόν
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Πανσερραϊκός
(Γιάννης Παπακώστας): Κοτταράς, Καλλιμάνης, Βοσκόπουλος, Τάντιτς, Γκουγκούλιας, Πιπίνης, Μιλένκοβιτς, Ζουντί, Αμπουμπακάρι, Μπαϊκαρά, Διγκόζης
1' Έναρξη αγώνα
8' Γκολ Πανσερραϊκός Ζουντί
Ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Τάντιτς, ο Ζουντί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ηρακλή.
13' Ευκαιρία Ηρακλής Μπούρμπος
Ωραία προσπάθεια του Μπούρμπου που σουτάρει όμως η μπάλα κοντράρει στον Μιλένκοβιτς και στην συνέχεια μπλόκατε ο Κοτταράς.
20' Σχόλιο
Ο Ηρακλής έχει την υπεροχή μετά το γκολ που δέχτηκε δίχως όμως αποτέλεσμα.
35' Σχόλιο
Ο Ηρακλής προσπαθεί όμως μέχρι στιγμής δεν έχει βρει το τρόπο να διασπάσει την άμυνα του Πανσερραϊκού.
41' Γκολ Πανσερραϊκός Ζουντί
Ο Πιπίνης μπήκε μεσα στην περιοχη έκανε την σέντρα από τα δεξιά και ο Ζουντί ακάλυπτος μπήκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή διπλασιάσε τα τέρματα της ομάδας του.
45' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Μπούρμπος
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
48' Κίτρινη κάρτα Πανσερραϊκός Αμπουμπακάρι
54' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Περπερίδης παίρνει την θέση του Επστάιν.
64' Κίτρινη κάρτα Πανσερραϊκός Μπαϊκαρά
68' Αλλαγή παίκτη Πανσερραϊκός
Ο Γεωργιάδης παίρνει την θέση του Τάντιτς.
69' Σχόλιο
Τίποτα ιδιαίτερο μέχρι στιγμής στο δεύτερο μέρος.
71' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Ντιέ παιρνει την θέση του Μπούρμπου.
71' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Παπαστεργιανού περνάει στην θέση του Γιάντση.
76' Αλλαγή παίκτη Πανσερραϊκός
Ο Χερές παίρνει την θέση του Ζουντί.
78' Γκολ Ηρακλής Ντιέ
Ύστερα από σύγχυση στην άμυνα του Πανσερραϊκού η μπάλα στρώθηκε στο Ντιέ που από το ύψος του πέναλτι έκανε ένα δυνατό σουτ και η μπάλα κατέληξε στο δεξί παραθυράκι του Κοτταρά.
82' Ευκαιρία Ηρακλής Κίκο
Ύστερα από σέντρα του Γκαρσία ο Κίκο έκανε την κεφαλιά όμως ο Κοτταράς έδιωξε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.
83' Ευκαιρία Ηρακλής Γιάντσης
Ύστερα από κόρνερ ο Γιάντσης έκανε την κεφαλιά όμως ο Κοτταράς αποσόβησε και πάλι το κίνδυνο για την ομάδα του.
85' Αλλαγή παίκτη Πανσερραϊκός
Ο Κολέν παίρνει την θέση του Μπαϊκαρά.
86' Ευκαιρία Ηρακλής Κίκο
Ο Γιάντσης έδωσε για τον Κίκο Ράτον που με κεφαλιά σε κενή εστία δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
95' Λήξη αγώνα
























































TAGS ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ