ΠΑΟΚ

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 0-2

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 0-2
Παοκ-κόσμος-κρήτη

Με δύο τέρματα των Μάρκος Αντόνιο (8') και Κονσεϊσάο (42') από το πρώτο 45λεπτο, ο ΠΑΟΚ νίκησε εκτός έδρας 2-0 τον ΟΦΗ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος

Ο "Δικέφαλος του Βορρά" ήταν καλύτερος σε όλες τις γραμμές απέναντί στον αντίπαλό του, είχε συνοχή και ομοιογένεια, έδειξε ετοιμότητα, και με δεινότητα στην γραμμή κρούσης ενθουσίασε τους περίπου 3.000 φιλάθλους του που έκαναν το ταξίδι μέχρι την Κρήτη.
Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε μόλις στο 8' ο Μάρκος Αντόνιο, στην πρώτη αξιόλογη φάση που δημιούργησε η ομάδα του, ενώ τα γερά θεμέλια για το επιτυχημένο... ποδάρικο έβαλε ο Κονσεϊσάο με εκπληκτικό δυνατό σουτ στο 42'.

Ο ΟΦΗ ήταν παθητικός παρατηρητής στο πρώτο μέρος και δεν μπορούσε με τίποτα να μπει στον ρυθμό του αγώνα, ενώ στην επανάληψη παρουσιάστηκε ελαφρά βελτιωμένος, χωρίς όμως να δικαιούται κάτι παραπάνω από τον μηδενικό του απολογισμό στο τέλος.

Το αποτέλεσμα αυτό ανεβάζει την ψυχολογία στους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι θα υποδεχτούν την ερχόμενη αγωνιστική την ΑΕΚ (σε δύο εβδομάδες καθώς μεσολαβούν οι υποχρεώσεις της Εθνικής Ελλάδας), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη νίκη που πετυχαίνουν μακριά από τη συμπρωτεύουσα από το καλοκαίρι του 2007 και μετά, καθώς πέρυσι νίκησαν μακριά από την Τούμπα μόνο τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΟΦΗ (Φράντισεκ Στράκα): Μάλαρτζ, Ταραλίδης (74' Rουμπάκης), Σίμιτς, Πίτσος, Πόποβιτς (61' Κοστόφσκι), Σταυρακάκης, Δημούτσος, Βενέτης, Κουνενάκης, Εντόι, Ερέρα (46' Σφακιανάκης)

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Κωσταντινίδης, Μάρκος Αντόνιο, Κοντρέρας, Γκαρσία (46' Μπαλάφας), Βερόν, Κονσεϊσάο, Ίβιτς, Βιεϊρίνια (81' Λάκης), Μουσλίμοβιτς (93' Αθανασιάδης)

Διαιτητής: Δ.Κύρκος (Ηπείρου)

Κίτρινες κάρτες: Κουνενάκης, Σταυρακάκης (ΟΦΗ), Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Μουσλίμοβιτς (ΠΑΟΚ)

* Τα εισιτήρια του αγώνα ήταν 3.857 και οι εισπράξεις 69.120 ευρώ.

Με μια ματιά
Το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά ήταν καθαρά αναγνωριστικό, με αμφότερες τις ομάδες να αναλώνονται σε παιχνίδι στο χώρο του κέντρου προσπαθώντας να επιβάλλουν το ρυθμό τους, ωστόσο ο ΠΑΟΚ ευτύχησε από μία στημένη φάση μόλις στο 8' να παραβιάσει την αντίπαλη εστία και να αλλάξει εντελώς τις ισορροπίες και τα δεδομένα στο ματς.

Ο Πάμπλο Γκαρσία εκτέλεσε φάουλ από θέση αριστερά έξω από την περιοχή, ακολούθησε σύγχυση στα καρέ του ΟΦΗ (ο Κουνενάκης προσπάθησε να διώξει τη μπάλα με κεφαλιά, η οποία όμως σταμάτησε στην πλάτη του Εντόι), με τον Μάρκος Αντόνιο να γίνεται κάτοχος της μπάλας και με ψύχραιμο πλασέ με το δεξί από το ύψος της μικρής περιοχής να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Μάλαρτζ.

Το γκολ αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος να αποκτήσουν εξαιρετική ψυχολογία και να "ανεβάσουν στροφές", σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που περιορίστηκαν σε εντελώς παθητικό ρόλο, αναγκασμένοι να παρακολουθούν τον ρυθμό που είχε επιβάλλει ο "Δικέφαλος του Βορρά".

Το τρίλεπτο 16'-18' ήταν ενδεικτικό της απόλυτης κυριαρχίας του ΠΑΟΚ μέχρι εκείνη τη στιγμή, ειδικά στο χώρο της μεσαίας γραμμής, καθώς έφτασαν τρεις φορές με σοβαρές αξιώσεις στην αντίπαλη εστία.

Η αρχή έγινε στο 16', όταν ο Βερόν έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Βιεϊρίνια έπιασε την κεφαλιά, εκμεταλλευόμενος ολιγωρία του Σταυρακάκη, η οποία έφυγε πάνω από την εστία του Μάλαρτζ. Στο επόμενο λεπτό, ο Πολωνός γκολκίπερ των Κρητικών απέκρουσε σε κόρνερ με το αριστερό του χέρι πολύ δυνατό ευθύβολο σουτ του Βερόν έξω από την περιοχή, ενώ στο 18' το γυριστό σουτ του Μάρκος Αντόνιο έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Με όπλο την πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και τις λιγοστές λανθασμένες μεταβιβάσεις, οι φιλοξενούμενοι είχαν φέρει το ματς "στα μέτρα τους", με την αριστερή πτέρυγα μάλιστα του ΠΑΟΚ να πλαγιοκοπεί αρκετές φορές την μεγάλη περιοχή του ΟΦΗ.

Στο 31' ο ΟΦΗ έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όταν διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στον διαιτητή Κύρκο, σε χέρι του Κονσεϊσάο μέσα στην περιοχή μετά από σέντρα του Πίτσου, με τον διαιτητή όμως να θεωρεί πως το χέρι ήταν ακούσιο με αποτέλεσμα να συνεχιστεί η φάση.

Ένα λεπτό αργότερα, η ομάδα του Στράκα δημιούργησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της στο ματς: ο Δημούτσος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Πόποβιτς έκανε κοντρόλ μέσα στην περιοχή "στρώνοντάς" την για τον Σίμιτς, με τον τελευταίο να κάνει δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι αλλά να βρίσκει τον Χαλκιά σε απόλυτη ετοιμότητα.

Η φάση αυτή δεν ήταν πάντως αρκετή για να... πανικοβάλλει τον ΠΑΟΚ, ο οποίος "εξαργύρωσε" την υπεροχή του με ένα δεύτερο γκολ στο 42', το οποίο ήταν μάλιστα προϊόν ομαδικής συνεργασίας.

Ο Σνάουτσνερ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μουσλίμοβις "έστρωσε" με το στήθος τη μπάλα στον Κονσεϊσάο, ο οποίος με ένα εκπληκτικό βολέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στο αριστερό "παραθυράκι" του Μάλαρτζ, ο οποίος δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό για αποτρέψει το 0-2.

Μοναδικό σημάδι αντίδρασης από τους Κρητικούς πριν τελειώσει το πρώτο μέρος ήταν ένα φάουλ του Ταραλίδη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον Χαλκιά όμως να καταφέρνει να διώχνει -έστω και δύσκολα- σε κόρνερ.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος που ήταν "ωσεί παρών", ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά και επιθετικά στο δεύτερο 45λεπτο αναζητώντας ένα γκολ που θα τον ξαναέβαζε στο παιχνίδι. Η πρώτη καλή στιγμή για τους Κρητικούς σημειώθηκε στο 53', με τον Σίμιτς να εκτελεί φάουλ από τα αριστερά και τον Εντόι να παίρνει την κεφαλιά, όμως ο Χαλκιάς απέδειξε για μία ακόμα φορά στο ματς τη σταθερότητα που τον διέκρινε στις επεμβάσεις του, παραχωρώντας κόρνερ.

Η φάση πάντως αυτή δεν είχε συνέχεια, αντίθετα ήταν ο ΠΑΟΚ που απείλησε στο 64' με τον Ίβιτς, όταν μετά από ωραία ατομική ενέργεια από τα αριστερά του Βιεϊρίνια βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής, με το πλασέ του να περνάει έξω από το αριστερό δοκάρι του Μάλαρτζ.

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τον ΠΑΟΚ να καταφέρνει με χαρακτηριστική άνεση να κρατάει τους γηπεδούχους μακριά από την περιοχή του, και τους Κρητικούς να ξανααπειλούν μόνο στο 82', με τον Χαλκιά να διώχνει σε κόρνερ φάουλ του Εντόι.

Μάλιστα, στο 83' ο "Δικέφαλος" άγγιξε και ένα τρίτο γκολ ώστε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του στην πρεμιέρα, με τον Λάκη (είχε μόλις περάσει αλλαγή στο ματς αντί του Βιεϊρίνια) να βγάζει σέντρα ακριβείας από τα δεξιά και τον Μουσλίμοβιτς να στέλνει με καρφωτή κεφαλιά τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του ακινητοποιημένου Μάλαρτζ.

Ο τελικός νικητής είχε ουσιαστικά καθοριστεί με τη συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου χάρη στα δύο γκολ διαφορά που είχε εξασφαλίσει η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, με τους γηπεδούχους να χάνουν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων την τελευταία ευκαιρία για να βάλουν έστω και το γκολ της τιμής.

Ο Σφακιανάκης εκτέλεσε φάουλ που είχε κερδίσει στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, ο Χαλκιάς απομάκρυνε με γροθιές, ο Σίμιτς πήρε το "ριμπάουντ" και έκανε την κεφαλιά, με τον Μάρκος Αντόνιο να καταφέρνει όμως ως "από μηχανής Θεός" να απομακρύνει τη μπάλα πριν αυτή περάσει ολόκληρη τη γραμμή, για να μείνει το τελικό 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ.

Συνέντευξη Τύπου
Φερνάντο Σάντος (προπονητής ΠΑΟΚ): " Ήταν ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση. Κάναμε ένα γκολ νωρίς που ήταν πολύ σημαντικό για μας. Ο ΟΦΗ ήταν φυσιολογικό να προσπάθησε να μας πιέσει και να αντιδράσει μετά το γκολ που δέχθηκε.

Νομίζω και εμείς από την πλευρά μας όμως αντιδράσαμε έξυπνα. Ο ΟΦΗ είχε μία καλή ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο αλλά από εκεί και πέρα δεν κατάφερε να δημιουργήσει άλλες επικίνδυνες φάσεις με μας να βάζουμε το δεύτερο γκολ. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι ήταν πιο εύκολο για μας και πολύ δύσκολο για τον ΟΦΗ να το γυρίσει τούμπα.



Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο της μπάλας. Ο ΟΦΗ μας απείλησε μόνο από στημένες φάσεις ενώ και εμείς θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει στη φάση με τον Μουσλίμοβιτς και να τελειώσουμε μια και καλή το παιχνίδι"

Σε ερώτηση για την παράδοση των 24 ετών που έσπασε με την σημερινή εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ επί του ΟΦΗ απάντησε: "Για μένα δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο.

Θα γραφτεί στην ιστορία αλλά εμείς κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Εμείς όμως όπως σας είπα και στην Συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης ότι στόχος μας σε κάθε παιχνίδι είναι να κερδίζουμε ή να μην χάνουμε".

Σε ερώτηση για την αλλαγή του Γκαρσία σχολίασε: "Ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις και για αυτό δεν θέλησα να ρισκάρω περαιτέρω συμμετοχή του".

Για το κατέβασμα του ρυθμού στο δεύτερο ημίχρονο από την ομάδα του δήλωσε: "Οι δύο ομάδες δεν είναι στο 100% ακόμη, οπότε θεωρώ ότι και εμείς σωστά πράξαμε και κατεβάσαμε τον ρυθμό του παιχνιδιού και κάναμε κάποιες αντεπιθέσεις".

Κι όσο για τον στόχο του ΠΑΟΚ στην αγωνιστική περίοδο; "Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος να βγούμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του χρόνου".

Φράντισεχ Στράκα (προπονητής ΟΦΗ): "Περιμέναμε διαφορετικά το παιχνίδι. Ήταν το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας και θέλαμε να το κερδίσουμε. Αυτό δεν έγινε και λυπάμαι πολύ που χάσαμε και για τους φιλάθλους μας και ελπίζω στην συνέχεια να παίξουμε καλύτερα.

Ξεκινήσαμε καλά, πιέζαμε αλλά εκεί που δεν το περιμέναμε δεχτήκαμε το πρώτο γκολ. Μετά από αυτό και πριν προλάβουμε να συνέλθουμε κι ενώ έπρεπε να πάρουμε ένα πέναλτι ήρθε και το δεύτερο γκολ. Πλέον θα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας το παιχνίδι και να συνεχίσουμε με κάθε αρχή να είναι και δύσκολη".





Όλα τα λεφτά...
Η μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ. Πάμπλο Γκαρσία, Βερόν, Κονσεϊσάο και Ίβιτς έκαναν "πάρτι" στο χώρο του κέντρου απέναντι στους γηπεδούχους, συμβάλλοντας σε σημαντικό βαθμό στην εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας από πλευράς "Δικεφάλλου" καθώς και στη δημιουργία αρκετών φάσεων στην αντίπαλη περιοχή.

Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, ο οποίος εντυπωσιάζει με την απλότητα, την αλτρουιστική του διάθεση, αλλά και την ικανότητά του να βρίσκεται πάντα σε επίκαιρη θέση στη γραμμή κρούσης.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Περίπου 3000 οπαδοί των Θεσσαλονικέων έδωσαν βροντερών "παρών" στις εξέδρες του "Παγκρήτιου", κέρδισαν κάτα κράτος της μάχης της κερκίδας, αποθέωσαν παίκτες και... Θοδωρή Ζαγοράκη με τα συνθήματά τους, ενώ ανανέωσαν το... ραντεβού τους σε δύο εβδομάδες από τώρα, όταν η ομάδα τους θα υποδεχτεί την ΑΕΚ για τη 2η αγωνιστική.

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τη νωχελική παρουσία του ΟΦΗ στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Η ομάδα του Στράκα παρουσιάστηκε ανέτοιμη για τις απαιτήσεις ενός τέτοιου αγώνα και έδειξε ότι χρειάζεται πολλή ακόμη δουλειά για να παρουσιαστεί πιο ανταγωνιστική στη συνέχεια.

To Live του αγώνα...
Στοιχεία Αγώνα
Διαιτητής: Δ. Κύρκος

Γήπεδο: "Παγκρήτιο"

Η 11άδα των γηπεδούχων
(Στράκα): Μάλαρτζ, Ταραλίδης, Σίμιτς, Πίτσος, Πόποβιτς, Σταυρακάκης, Δημούτσος, Βενέτης, Κουνενάκης, Εντόι, Ερέρα
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
(Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Κωσταντινίδης, Μάρκος Αντόνιο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Βερόν, Κονσεϊσάο, Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Μουσλίμοβιτς
1' Έναρξη αγώνα
5' Σχόλιο
Ισορροπημένο το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με αμφότερες τις ομάδες να προσπαθούν η κάθε μία να επιβάλλουν τον ρυθμό τους.
8' Γκολ ΠΑΟΚ Μάρκος Αντόνιο
1-0 για τον ΠΑΟΚ! Ο Μάρκος Αντόνιο πετυχαίνει το πρώτο γκολ για το φετινό πρωτάθλημα. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Πάμπλο Γκαρσία από τα αριστερά, ακολούθησε σύγχυση στα καρέ του ΟΦΗ, με τους αμυντικούς των Κρητικών να μην μπορούν να απομακρύνουν τη μπάλα από την περιοχή, και τον Μάρκος Αντόνιο να νικάει με ψύχραιμο κοντινό πλασέ με το δεξί τον Μάλαρτζ.
16' Κεφαλιά ΠΑΟΚ
Σέντρα του Βερόν από τα δεξιά, ο Βιερίνια έπιασε την κεφαλιά, η οποία έφυγε όμως πάνω από την εστία του Μάλαρτζ.
17' Σουτ ΠΑΟΚ Βερόν
Δυνατό σουτ από τον Βερόν με το δεξί λίγο έξω από την περιοχή του ΟΦΗ, ο Μάλαρτζ αποκρούει με δυσκολία σε κόρνερ.
18' Σουτ ΠΑΟΚ Μάρκος Αντόνιο
Γυριστό σουτ του Μάρκος Αντόνιο από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μάλαρτζ.
24' Σχόλιο
Ο ΠΑΟΚ έχει μπει καλύτερα στο ματς, και μετά το γκολ του Μάρκος Αντόνιο έχει τον πλήρη έλεγχο, με τον ΟΦΗ να αδυνατεί να γίνει απειλητικός για την εστία των Θεσσαλονικέων.
25' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Κουνενάκης
26' Ευκαιρία ΠΑΟΚ
Παράλληλη μπαλιά από τον Κονσεϊσάο, ο Μάλαρτζ βγαίνει εγκαίρως από τη μικρή περιοχή και μπλοκάρει τη μπάλα, πριν φτάσει στον Μουσλίμοβιτς.
33' Ευκαιρία ΟΦΗ
Σουτ του Σίμιτς μέσα από την περιοχή, μπλόκαρε ο Χαλκιάς.
35' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Ίβιτς
40' Γκολ ΠΑΟΚ Koνσεϊσάο
2-0 για τον ΠΑΟΚ με σκόρερ τον Κονσεϊσάο! Ο Μουσλίμοβιτς "έστρωσε" με το στήθος τη μπάλα στον Κονσεϊσάο, ο οποίος με πολύ δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Μάλαρτζ.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Πρώτη αλλαγή για τον ΟΦΗ, με τον Σφακιανάκη να παίρνει τη θέση του Ερέρα.
46' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Πρώτη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Μπαλάφας πήρε τη θέση του Γκαρσία.
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
53' Κεφαλιά ΟΦΗ
Κεφαλιά του Εντόι, ο Χαλκιάς διώχνει σε κόρνερ.
56' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Βιεϊρίνια
59' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Δεύτερη αλλαγή για τον ΟΦΗ, με τον Κοστόφσκι να παίρνει τη θέση του Πόποβιτς.
69' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Μουσλίμοβιτς
74' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Ρουμπάκης πήρε τη θέση του Ταραλίδη.
81' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Λάκης πήρε τη θέση του Βιεϊρίνια.
82' Ευκαιρία ΠΑΟΚ
Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να πετύχει και τρίτο τέρμα. Σέντρα από τα δεξιά του Λάκη, ο Μουσλίμοβιτς έπιασε καρφωτή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, με τη μπάλα να φεύγει σύριζα από το αριστερό δοκάρι του Μάλαρτζ.
90' Σχόλιο
Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.
90' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Αθανασιάδης πήρε τη θέση του Μουσλίμοβιτς
90' Ευκαιρία ΟΦΗ
Φάουλ του Σφακιανάκη, ο Χαλκιάς απομάκρυνε με γροθιές τη μπάλα, ο Σίμιτς πήρε το "ριμπάουντ" και έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Μάρκος Αντόνιο πάνω στη γραμμή απομάκρυνε τη μπάλα.
90' Λήξη αγώνα
90' Λήξη αγώνα


Videos με τα γκολ της αναμέτρησης













































































TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ