ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δεν φοβόμαστε τη Νορβηγία

Δεν φοβόμαστε τη Νορβηγία
Ρεχάγκελ

Σχήμα με ενισχυμένη άμυνα ετοιμάζει ο Ρεχάγκελ στον κρίσιμο αγώνα με τη Νορβηγία στο Όσλο. Νικοπολίδης:"Δεν τους φοβόμαστε"

Ό Ότο Ρεχάγκελ τις προηγούμενες μέρες λόγω των πολλών προβλημάτων στις προπονήσεις δεν κατόρθωσε επί Ελληνικού εδάφους να δοκιμάσει το σχήμα που έχει στο μυαλό του για την αναμέτρηση με τους Νορβηγούς, ωστόσο μετά την επιστροφή των Δέλλα, Κυργιάκου και Άντζα σε κανονικό ρυθμό, το τοπίο έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει.
Ο Γερμανός προπονητής προσανατολίζεται σε ένα σχήμα με ενισχυμένη άμυνα με τους Κυργιάκο και Δέλλα να είναι οι σίγουροι για την ενδεκάδα και τον Άντζα να διεκδικεί επίσης με αξιώσεις θέση στο βασικό σχήμα. Ο Δέλλας θα έχει ελεύθερο ρόλο και ο αμυντικός του Ολυμπιακού αναμένεται να είναι παρτενέρ του Κυργιάκου στο κέντρο της άμυνας όταν αμύνεται η Εθνική.

Από ΄κει και πέρα ο Χαλκιάς προβάλει ως το φαβορί για την θέση του τερματοφύλακα έναντι του Νικοπολίδη, ενώ στα άκρα της άμυνας δεν αναμένονται αλλαγές με τον Σεϊταρίδη να είναι στα δεξιά και τον Τοροσίδη στα αριστερά. Στην μεσαία γραμμή θα βρίσκονται οι Κατσουράνης, Μπασινάς σε ρόλο αμυντικών μέσων και ο Καραγκούνης στα αριστερά.

Εξάλλου μετά και από την απουσία του Αμανατίδη που αποκλείστηκε από την αποστολή, ο Σαλπιγγίδης είναι πιθανόν να καλύψει τη θέση του δεξιού μεσοεπιθετικού, ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Γκέκας.Την Τρίτη (11/9/20:00)οι διεθνείς θα προπονηθούν στο γήπεδο "Ούλεβαλ", όπου και θα διεξαχθεί ο αγώνας με τη Νορβηγία. Νωρίτερα(19:00) ο Οτο Ρεχάγκελ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στους εκποσώπους των ΜΜΕ.

Nικοπολίδης:"Δεν φοβόμαστε τη Νορβηγία"

Ο Αντώνης Νικοπολίδης με δηλώσεις του στην τηλεόραση της Νορβηγίας στάθηκε στη σημασία του αγώνα της Τετάρτης και τόνισε ότι η Ελληνική ομάδα γνωρίζει καλά την αντίπαλο της." Πρέπει να κοιτάξουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε προκειμένου να κρατήσουμε την πρώτη θέση στον όμιλο.

Δεν φοβόμαστε τη Νορβηγία. Την ξέρουμε αρκετά καλά και γνωρίζουμε κυρίως τους παίκτες που αγωνίζονται σε καλές ξένες ομάδες και τους έχουμε αντιμετωπίσει στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, όπως π.χ. ο Κάριου. Πρέπει, όμως, να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ο δικός μας στόχος δεν είναι μόνο να σταματήσουμε τον Κάριου, αλλά να σταματήσουμε όλη την αντίπαλη ομάδα".

Παράλληλα όμως ο πορτιέρο του Ολυμπιακού σχολίασε και τις δηλώσεις του πρώην προπονητή του, Τροντ Σόλιντ, ο οποίος θεώρησε ως φαβορί τη Νορβηγία, λέγοντας πιο χαρακτηριστικά:" Ο Τροντ ξέρει καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως δεν γνωρίζει τόσο καλά τους Ελληνες που παίζουν στο εξωτερικό και η Εθνική μας ομάδα έχει πολλούς τέτοιους, που είναι μάλιστα πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Επομένως θεωρώ ότι δεν μπορεί να έχει σαφή άποψη για το ρόστερ".

Σαμαράς:"Πρόκριση με νίκη"

Από την πλευρά του ο Γιώργος Σαμαράς, ανέφερε:" Δεν τίθεται θέμα φόβου σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Στόχος είναι να μπεις στον αγωνιστικό χώρο, να παίξεις και να το ευχαριστηθείς. Η Νορβηγία έχει πολύ δυνατή αριστερή πλευρά, με τον Ρίισε και τον Πέντερσεν, ο οποίος είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής: βγάζει καλές σέντρες. Συν τοις άλλοις έχει πολύ καλά τελειώματα φάσεων.

Θεωρώ ότι η εν λόγω πτέρυγα αποτελεί τη μεγάλη δύναμη της Νορβηγίας. Εκεί πρέπει να συγκεντρώσουμε τη μεγαλύτερη προσοχή μας. Θεωρώ ότι, αν νικήσουμε στο Όσλο, ουσιαστικά προκρινόμαστε. Έχουμε ήδη σημαντικό πλεονέκτημα από τους αντιπάλους μας και αν καταφέρουμε και πάρουμε μία τόσο μεγάλη νίκη, πλέον θα έχουμε ξεφύγει.

Μπορούμε να πούμε ότι στο Όσλο παίζουμε για δύο αποτελέσματα. Κυνηγάμε πρώτιστα τη νίκη, αλλά και η ισοπαλία θα είναι θετικό αποτέλεσμα για μας".

Eκτός μάχης ο Βέλερ

Οι Νορβηγοί αντιμετωπίζουν τα δικά τους προβλήματα εξάλλου καθώς αν και εξέτισε την ποινή του ο αμυντικός της ομάδας, Έρικ Χάγκεν που θα είναι ξανά στην διάθεση του προπονητή του, απών θα είναι ο Βέλερ που τραυματίστηκε στον προηγούμενο αγώνα με την Μολδαβία στο Κισινάου. Παράλληλα όμως αμφίβολος λόγω τραυματισμού είναι και ο Τέτεϊ.

Ο προπονητής της Νορβηγίας, Άγκε Χαρέιντε αναφερόμενος στην αναμέτρηση με την Ελλάδα, είπε:" Το ματς θα είναι δύσκολο, οι Έλληνες είναι πάντα καλά οργανωμένοι στην άμυνα, αλλά ελπίζω ότι θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς".

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στην αποστολή κλήθηκε και ο Τόμας Μίρε, όμως τη θέση του βασικού τερματοφύλακα αναμένεται να διατηρήσει ο Χάκον Όπνταλ.




























TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ