ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ρεχάγκελ: "Στις φωτιές ένιωσα πιο Έλληνας από ποτέ"

Ρεχάγκελ: "Στις φωτιές ένιωσα πιο Έλληνας από ποτέ"
Ρεχαγκελ

Τάδε έφη Ότο Ρεχάγκελ σε αποκαλυπτική συνέντευξη στην "Bild"

"Ένιωσα την απόγνωση από τις πυρκαγιές βλέποντας στην τηλεόραση πως χάθηκαν σχεδόν 70 άνθρωποι. Υπέφερα και θρήνησα με τους φίλους μου. Ένιωσα ξαφνικά – πιο πολύ από ποτέ - Έλληνας".


Ο Ρεχάγκελ μιλώντας λίγες ημέρες πριν την καθοριστική αναμέτρηση της εθνικής Ελλάδας στο Όσλο με τη Νορβηγία προειδοποιεί για τον υψηλό δείκτη δυσκολίας της αποστολής. "Η Νορβηγία θα απαιτήσει τα πάντα από εμάς. Αλλά οι παίκτες μου θα προσαρμοστούν στις απαιτήσεις αυτού του αγώνα".

Ο παθιασμένος Ρεχάγκελ στέκεται συνεχώς όρθιος στην άκρη του πάγκου, έτοιμος να μπει στον αγωνιστικό χώρο κάθε φορά που διαπιστώνει μια ανορθογραφία. "Θέλω να δείξω στα παιδιά μου ότι παλεύω μαζί τους. Ότι είμαστε μια δεμένη ομάδα" λέει ο ίδιος, ο οποίος θα ήθελε να έχει στην ενδεκάδα ένα από τα αγαπημένα του παιδιά.

"Η απουσία του Χαριστέα είναι σημαντική αλλά ξέρω ότι μπορώ να υπολογίζω στους άλλους δύο επιθετικούς που αγωνίζονται στην Μπουντεσλίγκα. Τον Γκέκα και τον Αμανατίδη"


Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Βασίλης Γκαγκάτσης, μην έχοντας φθαρεί από την πολυετή σχέση πρότεινε ως… "δώρο επετείου" την επέκταση του συμβολαίου του Ρεχάγκελ ως το 2012. "Είναι μια προσφορά που μόνο υπερήφανο μπορεί να με κάνει. Αυτή τη στιγμή όμως συγκεντρώνομαι στη στιγμή και την πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος".


Ο Ρεχάγκελ έχει περάσει το 1/3 της 69χρονης ζωής του στους πάγκους. Η λαιμαργία του για ποδόσφαιρο παραμένει ακόρεστη. "Η δουλειά μου είναι ονειρική, παρότι πολλές φορές στη διάρκεια των χρόνων βίωσα δυσκολίες. Πάντα ήμουν ο κατάλληλος για αυτή την δουλειά. Σήμερα νιώθω, όπως 33 χρόνια πριν, όταν άρχισα να εργάζομαι".


Έπειτα από έξι χρόνια στην Ελλάδα διαπίστωσε το rollercoaster – συναισθημάτων που βιώνουν οι οπαδοί στη χώρα μας. Από την άβυσσο της ήττας στο Έβερεστ της νίκης και επιστροφή με το ίδιο εισιτήριο. "Αυτό που με εκπλήσσει είναι το πόσο συναισθηματικοί γίνονται οι άνθρωποι. Οι ήττες αντιμετωπίζονται σαν καταστροφές και οι νίκες τους ανεβάζουν στον Όλυμπο. Το εύρος των συναισθημάτων είναι μεγαλύτερο από αυτό των Γερμανών".



Χαμόγελα στην προπόνηση


Με χαμόγελα υποδέχτηκαν το στραβοπάτημα της Τουρκίας οι διεθνείς μας που είδαν έναν από τους βασικούς της αντιπάλους να αυξάνει την απόσταση από την κορυφή. Το 2-2 με τη Μάλτα και η απόσταση, πλέον, των 4 βαθμών γεμίζει με αισιοδοξία τους παίκτες μας για την πρόκριση στο Euro 2008.

Ένας ακόμα λόγος... χαράς για τον Ρεχάγκελ είναι και η εικόνα του Κυργιάκου και του Δέλλα που έχουν μπει σε κανονικούς ρυθμούς και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα φωνάξουν "παρών".











TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ