ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ιμπόρα: "Θα αντάλλαζα τα Europa League μου με ένα Conference League με τον Ολυμπιακό"

Ο Βιθέντε Ιμπόρα του Ολυμπιακού σε στιγμιότυπο της συνέντευξης Τύπου για τον αγώνα με την Άστον Βίλα | Τετάρτη 8 Μαΐου 2024
Ο Βιθέντε Ιμπόρα του Ολυμπιακού σε στιγμιότυπο της συνέντευξης Τύπου για τον αγώνα με την Άστον Βίλα | Τετάρτη 8 Μαΐου 2024 ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ/EUROKINISSI SPORTS

Ο Βιθέντε Ιμπόρα δήλωσε πως θα αντάλλαζε τα Europa League που έχει κατακτήσει με το Europa Conference League με τον Ολυμπιακό.

Ο πολύπειρος σε ευρωπαϊκά τρόπαια, Βιθέντε Ιμπόρα, εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου του δεύτερου ημιτελικού του Europa Conference League με αντίπαλο την Άστον Βίλα.

Ο Ισπανός μέσος υποστήριξε ότι θα αντάλλαζε τα τρόπαιά του με αυτό που διεκδικεί φέτος και ανέλυσε και το σκεπτικό του Ουνάι Έμερι με τον οποίο κατέκτησε Europa League.

Η συνέντευξη Τύπου του Βιθέντε Ιμπόρα

  • Για το αν θα αντάλλαζε ένα Europa League με ένα Europa Conference League: "Ναι, φυσικά. Δεν έχει σημασία τι έχω κερδίσει ως τώρα. Σημασία έχει ότι θέλω να κερδίσω το τρόπαιο. Ξέρω ότι είναι σημαντικό γιατί είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου και θέλω να γιορτάσω μαζί του αυτήν τη στιγμή"
  • Για το ποια θα είναι η αντίδραση της Άστον Βίλα: "Εμείς δεν ξέρουμε πώς θα παίξει ο αντίπαλος, ούτε πώς θα παίξουμε εμείς. Θα το μάθουμε αύριο. Ο καθένας μπορεί να εκπλήξει τον αντίπαλο, σε οποιοδήποτε παιχνίδι μπορεί να συμβεί αυτό"
  • Για το τι σκέφτεται ο Έμερι: "Ο αντίπαλος προπονητής, επειδή τον γνωρίζω καλά, θα έχει μελετήσει οποιαδήποτε λεπτομέρεια. Είναι προπονητής που υπολογίζει τα πάντα που μπορούν να κρίνουν την έκβαση ενός αγώνα. Θα είναι πολύ προετοιμασμένοι να διεκδικήσουν οποιαδήποτε πιθανότητα να κερδίσουν και να προκριθούν στον τελικό. Έχω μάθει πολλά από τον Έμερι. Ένα που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι ότι για να βρεθείς σε έναν τελικό, στη στιγμή που θέλεις να ζήσεις, πρέπει να το θέλεις πάρα πολύ κι η ομάδα που θα πάει τελικό είναι η ομάδα που το επιθυμεί περισσότερο και θα προσπαθήσει περισσότερο. Έχουμε πάρα πολύ καλούς παίκτες. Έχουν κι αυτοί. Ελπίζω ότι θα το θέλουμε περισσότερο με τη βοήθεια του κόσμου κι ελπίζω να γιορτάσουμε μαζί την πρόκριση"
  • Για το ότι έχει γραφτεί ιστορία ήδη και αν αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόκριση: "Πιστεύω πως ναι. Πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε αυτό ως όπλο. Τη δίψα, την αισιοδοξία, την όρεξη, την επιθυμία. Να είναι όπλα που θα χρησιμοποιήσουμε για να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία. Βρισκόμαστε εδώ και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσουν"
  • Για το αν υπάρχει κίνδυνος να παρασυρθεί ο Ολυμπιακός από το σκορ του πρώτου αγώνα: "Άλλο να παρασυρθείς κι άλλο να σκέφτεσαι το αποτέλεσμα. Σίγουρα σκεφτόμαστε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Είναι πολύ σημαντικό να βγούμε στον αγωνιστικό χώρο για γκολ από το πρώτο λεπτό. Το γεγονός ότι το θέλουμε πολύ, πρέπει να βοηθήσει να είμαστε καλύτεροι από τον αντίπαλο και να πάμε εμείς τελικό. Άλλο να παρασυρθείς, άλλο να σε ξεγελάσει η επιθυμία. Ξέρουμε καλά ότι είναι σημαντικό το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Να χρησιμοποιήσουμε αυτήν τη μεγάλη επιθυμία"
  • Για το πώς θα προετοιμάσει ο Έμερι την ομάδα του: "Δεν χρειάζεται πάρα πολύ προσπάθεια και κάποια εμψύχωση. Ένας παίκτης δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια όταν παίζει σε ημιτελικό. Περισσότερο χρειάζεται να εστιάσεις στην ανάλυση των λεπτομερειών και πώς όλα θα γίνουν με τον τρόπο που θέλουμε. Να ελέγξει τα πάντα και να προσπαθήσει να προβλέψει οτιδήποτε συμβεί στον αγώνα σε επίπεδο τακτικής. Να εστιάσει εκεί και όχι στην εμψύχωση. Ο αντίπαλος προπονητής ελέγχει όλες τις λεπτομέρειες. Αναλύει τα πάντα ώστε να είναι προετοιμασμένος για το παιχνίδι. Το ίδιο κι εμείς. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε καλύτεροι από τον αντίπαλο. Λίγο περισσότερο εκείνοι, χάρη στο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ