ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αμανατίδης: "Οι Νορβηγοί έχουν την πίεση"

Αμανατίδης: "Οι Νορβηγοί έχουν την πίεση"
Αμανατίδης

Ο αποκλεισθείς από την αποστολή του αυριανού αγώνα της Εθνικής μας με τη Νορβηγία, Γιάννης Αμανατίδης, μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ

"Πριν από αυτό το παιχνίδι είχαμε κάποια προβλήματα. Δύο τραυματίες και δύο παιδιά που ήταν άρρωστα αλλά ευτυχώς έγιναν καλά. Δυστυχώς τραυματίστηκα και εγώ και δεν θα μπορέσω να δώσω το "παρών" στο ματς με τη Νορβηγία.

Ήθελα πολύ να αγωνιστώ και να μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα προς την πρόκριση"

ξεκινά την τοποθέτησή του ο Γιάννης Αμανατίδης και συνεχίζει αναφερόμενος στην ετοιμότητα της Εθνικής μας αλλά και στην κρισιμότητα του ματς:

"Η ομάδα μας είναι προετοιμασμένη. Οι Νορβηγοί είναι αυτοί που θα έχουν τη μεγάλη πίεση γιατί ακόμη και η ισοπαλία δεν τους αρκεί. Εμείς, λοιπόν, απαλλαγμένοι από το άγχος, όπως και θα πρέπει να είμαστε, θα μπορέσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας για να πάρουμε ένα αποτέλεσμα που θα μας φέρει ένα βήμα μπροστά. Θεωρώ ότι η Ελλάδα είναι πανέτοιμη γι’ αυτό το βήμα".


Σε ερώτηση για τη δυναμικότητα της Νορβηγίας ο Γιάννης Αμαντίδης απάντησε: "Οι Νορβηγοί έχουν καλή ομάδα. Είδαμε πως κέρδισαν στο φιλικό την Αργεντινή (2-1), ενώ τις προάλλες επικράτησαν και 1-0 της Μολδαβίας για τα προκριματικά του ομίλου μας.

Πρόκειται για μία δυνατή και δυναμική ομάδα με ψηλούς παίκτες με πλεονέκτημα στο ψηλό παιχνίδι. Σε αυτόν το τομέα μας προβλημάτισαν στο 1ο μεταξύ μας παιχνίδι. Θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα σε αυτόν τον τομέα. Αλλά επαναλαμβάνω αυτό που είπα και προηγουμένως. Αυτοί θα έχουν το άγχος. Γι αυτό λοιπόν και εμείς θα πρέπει να έχουμε καθαρό μαυλό".




Σε ερώτηση για το που θα πόνταρε τα χρήματα του στην αναμέτρηση με τη Νορβηγία είπε: "Επειδή πιστεύω στην Εθνική μας, ανήκω σε αυτήν την ομάδα θεωρώ πως θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Ναι θα πόνταρα στο διπλό". Σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει θέαμα ο Γιάννης Αμανατίδης επισήμανε "Και εμείς θέλουμε να παίξουμε καλή μπάλα, ωραίο και θεαματικό για εμάς και τον κόσμο ποδόσφαιρο, αλλά το θέαμα δεν φέρνει και πάντα τα αποτελέσματα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν παίζουμε και το καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά το θέμα είναι ότι είμαστε πρώτοι στον όμιλό μας και μάλιστα με διαφορά. Με ένα καλό αποτέλεσμα αύριο θα είμαστε με το ένα πόδι στην επόμενη φάση. Εμείς θέλουμε να παίζουμε καλά αλλά και να παίρνουμε τα αποτελέσματα και πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε, αλλά χρειάζεται χρόνο, καθώς στην ομάδα έγιναν αρκετές αλλαγές. Με τον καιρό, όμως, θα τα συνδυάσουμε και τα δύο. Δηλαδή και θα παίζουμε καλά και θα παίρνουμε τα αποτελέσματα".





Ο Γιάννης Αμανατίδης τέλος αναφέρθηκε και στις θεωρητικά υποδεέστερες αντιπάλους (εκτός Τουρκίας και Νορβηγίας) της Εθνικής μας στον όμιλο εφιστώντας την προσοχή: "Καμία ομάδα δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Βλέπετε τι ζημιά έπαθε η Τουρκία στη Μάλτα. Ήρθε ισόπαλη σε ένα ματς το οποίο θεωρούσε δικό της. Δεν πρέπει να υποτιμούμε κανένα. Η Μάλτα, η Βοσνία και η Ουγγαρία είναι ομάδες οι οποίες παίζοντας απέναντί μας θα κλειστούν στην άμυνά τους και σίγουρα δεν θα είναι εύκολοι αντίπαλοι. Πάντως, όπως είπα, το κρίσιμο παιχνίδι είναι το αυριανό με τη Νορβηγία".



TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ