FORMULA 1

Ζητείται λύση

Ζητείται λύση
fiaboss

Ο πρόεδρος της FIA Μπέρνι Έκλεστοουν προσπαθεί να βρεί την χρυσή τομή στην διαμάχη που έχει ξεσπάσει στην F1

O λόγος της επικείμενης κόντρας είναι οι δηλώσεις του αφεντικού της Spyker Κόλιν Κόλς σύμφωνα με τις οποίες οι Toro Rosso και Super Aguri είναι παράνομες καθώς συνεργάζονται άμεσα με άλλες εταιρίες της Φόρμουλα 1.
Συγκεκριμένα ο Κόλς επισήμανε πως η Super Aguri χρησιμοποιεί τον περσινό κινητήρα της Honda ενώ η Toro Rosso έχει σχεδιαστεί από τον Άντριαν Νιούι ο οποίος σχεδίασε την νέα Red Bull κάτι που φυσικά είναι παράνομο βάση των κανονισμών της παγκόσμιας μηχανοκίνητης ομοσπονδίας.

" Όλος ο κόσμος ξέρει πως είμαστε σωστοί. Ακόμα και η Honda θα παραδεχόταν πως τα μονοθέσια της Super Aguri είναι στην πραγματικότητα Honda. Δέν ξέρω πόσο κοντά βρισκόμαστε σε μια λύση. Θα υπάρξει μια πρόταση λύσης από τον Μπέρνι Έκλεστοουν που θα ανακοινωθεί μέχρι το γκραν πρι της Βαρκελώνης", δήλωσε μεταξύ άλλων το αφεντικό της Spyker.

Ενώ συνέχισε λέγοντας: "Δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα με τις συγκεκριμένες εταιρίες αλλά κατά την άποψη μας δεν είναι κατασκευαστές και δεν αξίζουν να καταλαμβάνουν θέση στο πρωτάθλημα και να παίρνουν και χρήματα. Πρέπει να βρεθεί ένα συμβιβασμός όσο κι αν είναι δύσκολο".



Το μεγάλο αφεντικό της FIA Μπέρνι Έκλεστοουν που συναντήθηκε με τους υπεύθυνους και των 11 ομάδων στην πίστα του Μπαχρέιν με σκοπό να βρεθεί η χρυσή τομή σε ότι αφορά το θέμα τόνισε: "Είμαστε ακόμα πολύ μακρυά από το να πάρουμε μια απόφαση. Είναι πολύ δύσκολο να συμφωνήσουν τόσοι πολοί άνθρωποι".



Τέλος από την πλευρά του ο συνιδιοκτήτης της Toro Rosso όπως ήταν φυσικό απέρριψε τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Κόλ στο Μαλαισιανό γκραν πρι λέγοντας πως η εταιρία του ενεργεί απολύτως νόμιμα.




TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ