EURO DATA ANALYSIS

Euro 2024, Αγγλία: Ο Μπέλιγχαμ πήρε το μαγικό του ραβδί, καθάρισε και δείχνει πεινασμένος για τη συνέχεια

England's Jude Bellingham waves to the crowd after a win over Serbia in a Group C match between Serbia and England at the Euro 2024 soccer tournament in Gelsenkirchen, Germany, Monday, June 17, 2024. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
England's Jude Bellingham waves to the crowd after a win over Serbia in a Group C match between Serbia and England at the Euro 2024 soccer tournament in Gelsenkirchen, Germany, Monday, June 17, 2024. (AP Photo/Thanassis Stavrakis) AP

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ ήταν ο κορυφαίος παίκτης στη νίκη της Αγγλίας επί της Σερβίας με 1-0, πήρε από το... χέρι τα "τρία λιοντάρια" και δείχνει πεινασμένος για περισσότερα.

Η Αγγλία δεν εντυπωσίασε στην πρεμιέρα της στο Euro 2024. Έκανε τα απολύτως απαραίτητα και επικράτησε 1-0 της Σερβίας για την πρώτη του αγωνιστική του τρίτου ομίλου του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο παίκτης που έβγαλε τα... κάστανα από τα φωτιά για τα "τρία λιοντάρια" ήταν ο Τζουντ Μπέλιγχαμ. Ο 20χρονος αστέρας ήταν εκείνος που πέτυχε το γκολ και έδωσε το τρίποντο στην Αγγλία. Ο Σάκα έκανε το γέμισμα, η μπάλα κόντραρε, ο επιθετικός μέσος της Ρεάλ πήρε την κεφαλιά και έκανε το 1-0.

Δεν ήταν όμως μόνο το γκολ του. Ο Μπέλιγχαμ "κουβάλησε" την Αγγλία τα 86 λεπτά που αγωνίστηκε, πριν να γίνει αλλαγή, καταχειροκροτούμενος από τους οπαδούς των "τριών λιονταριών" στην Veltins Arena.

Αρχικά, δείτε το γράφημα των ενεργειών του 20χρονου επιθετικού μέσου με τη βοήθεια της Opta/Stats Perform.

Οι μεταβιβάσεις και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Σερβία - Αγγλία
Οι μεταβιβάσεις και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Σερβία - Αγγλία

Ο Μπέλιγχαμ είχε 92 ενέργειες με την μπάλα, τις περισσότερες από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή στην αναμέτρηση. Ο μεσοεπιθετικός της Ρεάλ σού έδινε την εντύπωση πως βρισκόταν παντού στον αγωνιστικό χώρο. Πράγματι αυτό συνέβη. Κινήθηκε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη, ανάμεσα στις δύο περιοχές, είτε στον άξονα, είτε στα άκρα.

Έδωσε σπουδαίες μάχες και μάλιστα αυτό αποτυπώνεται στις επιδόσεις του, καθώς είχε 9 κερδισμένες μονομαχίες στις 15. Παράλληλα, στο πρώτο μέρος κέρδισε τέσσερα φάουλ και με αυτόν τον τρόπο προσέφερε στατικές φάσεις στην ομάδα του. Άλλωστε, οι Σέρβοι είχαν στοχεύσει πάνω του, γνωρίζοντας τις ικανότητές του.

Το 96% στις μεταβιβάσεις

Σπάνια, λοιπόν, η μπάλα δεν περνούσε από τα πόδια του Τζουντ Μπέλιγχαμ. Κάθε φορά που η Αγγλία κυκλοφορούσε την μπάλα, ο μεσοεπιθετικός της Ρεάλ φώναζε παρών. Δείτε όλες του τις μεταβιβάσεις στην αναμέτρηση.

Οι μεταβιβάσεις και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Σερβία - Αγγλία
Οι μεταβιβάσεις και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Σερβία - Αγγλία

Ο Μπέλιγχαμ ήταν από τους κορυφαίους πασέρ του παιχνιδιού. Συγκεκριμένα, είχε 67 στις 70 μεταβιβάσεις. Ήταν με λίγα λόγια σχεδόν αλάνθαστος, με ποσοστό 96%. Δεύτερος σε μεταβιβάσεις πάνω από τη μεσαία γραμμή με 39/41 και κορυφαίος σε πάσες στην επίθεση με 22/24.

Αν κάτι ήταν αυτό που του έλειπε από το... ρεπορτόριο του ήταν η key pass, δηλαδή η μεταβίβαση που δημιουργεί τελική. Συμμετείχε προφανώς στο χτίσιμο των επιθέσεων των Άγγλων, όχι όμως άμεσα.

Η φετινή σεζόν για τον Μπέλιγχαμ ήταν μαγική, με την κατάκτηση του Champions League με τη Ρεάλ. Στα 20 του πρωταγωνιστεί στην Αγγλία και είναι ο... μαέστρος των μερένγκες. Το τρόπαιο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης του έχει ανοίξει την όρεξη και από το πρώτο παιχνίδι του Euro 2024 έδειξε πως έχει τα μάτια του καρφωμένα στην κούπα.

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ