FORMULA 1

Βολφ: "Δεν γίνεται να καταπατώνται οι κανονισμοί για χάρη του σόου"

Ο Τότο Βολφ
Ο Τότο Βολφ ASSOCIATED PRESS

Ο διευθυντής της Mercedes F1 Τότο Βολφ άφησε να εννοηθεί ότι η απόφαση για το όχημα ασφαλείας στο Άμπου Ντάμπι ελήφθη για χάρη του σόου, ώστε να μην τελειώσει η μάχη του τίτλου πίσω από το όχημα ασφαλείας, και συμπλήρωσε ότι περιμένει πλήρη διαφάνεια των κανονισμών ενόψει του 2022.

Σε σύμπνοια με τον Τότο Βολφ, κι άλλες ομάδες της F1 -όπως η McLaren- ζήτησαν από τη FIA να ξεκαθαρίσει τους κανονισμούς για να μην επαναληφθούν συμβάντα σαν το φινάλε του Άμπου Ντάμπι, που έκρινε τον περασμένο Δεκέμβριο τον τίτλο υπέρ του Μαξ Φερστάπεν και εις βάρος του Λιούις Χάμιλτον.

Καθώς η FIA ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα την ενδελεχή της έρευνα για τα γεγονότα του Άμπου Ντάμπι, και διευκρίνισε ότι τα τελικά της συμπεράσματα θα κοινοποιηθούν στις ομάδες μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, ο Βολφ είπε ότι "δεν είναι δυνατόν να αυτοσχεδιάζουμε με τους κανονισμούς ενός σπορ που υποτίθεται ότι είναι σπορ".

Ο Αυστριακός συνέχισε: "Περιμένω πράξεις και όχι μόνο λόγια. Πρέπει να υπάρξει διαφάνεια στους κανονισμούς πριν ξεκινήσει η νέα σεζόν, ώστε κάθε οδηγός, κάθε ομάδα και κάθε θεατής να γνωρίζει τι επιτρέπεται και τι όχι. Εντέλει, παρέχουμε ψυχαγωγία, αλλά καμία απόφαση δεν πρέπει να καταπατά τους κανονισμούς για χάρη του σόου".

Από τις αποφάσεις και τα συμπεράσματα της έρευνας της FIA για τον τρόπο που ο αγωνιστικός διευθυντής των GP Μάικλ Μάσι χειρίστηκε τα γεγονότα των πέντε τελευταίων γύρων του αγώνα στο Άμπου Ντάμπι θα εξαρτηθεί και η απόφαση του Λιούις Χάμιλτον αν θα συνεχίσει το 2022 στη Formula 1.

Πολλοί ειδικοί της F1 έχουν εκφράσει τις αμφιβολίες τους αν η απειλή της Mercedes και του Χάμιλτον, που θα πληγώσει σημαντικά το κύρος της F1, είναι υπαρκτή. Όμως ο διευθυντής της McLaren Ζακ Μπράουν πιστεύει ότι η πιθανότητα αποχώρησης του Βρετανού από το σπορ δεν είναι αμελητέα.

"Δεν θα με σοκάριζε αν ο Λιούις σταματούσε. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι θα επιστρέψει, δεν πρέπει να υποτιμούμε ή να μην αναγνωρίζουμε τον εκνευρισμό - τον θυμό του" είπε ο Αμερικανός.

"Ίσως να μην έχει αποφασίσει ακόμη. Ίσως να παίρνει το χρόνο του, διότι αν λάβει μια απόφαση δεν μπορεί να την πάρει πίσω. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να το αποκλείσουμε, ή να το δούμε με ελαφρότητα".

TAGS FORMULA 1 MERCEDES F1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ