FORMULA 1

Βολφ: "Αν μείνει ο Χόρνερ στη Red Bull, θα υπάρξουν συναρπαστικά σενάρια"

Red Bull Content Pool
Ο Τότο Βολφ και ο Κρίστιαν Χόρνερ, άσπονδοι φίλοι επί σειρά ετών στη F1, στο τελευταίο GP του 2023 στο Άμπου Ντάμπι RED BULL CONTENT POOL

Μια αινιγματική δήλωση επεφύλασσε ο διευθυντής της Mercedes F1 Τότο Βολφ, που μπορεί να αφορά και στο μέλλον της ομάδας και του Μαξ Φερστάπεν, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα τεκταινόμενα των τελευταίων εβδομάδων στη Red Bull Racing.

Ο Αυστριακός διοικητής της ομάδας του Μπράκλεϊ είπε πως έχει αναπτυχθεί η δυναμική για ορισμένα “συναρπαστικά σενάρια” αν ο Κρίστιαν Χόρνερ βγει νικητής του εσωτερικού “πολέμου ισχύος” στη Red Bull Racing, έναντι του αντιπάλου “στρατοπέδου” των Αυστριακών και του Χέλμουτ Μάρκο, στο οποίο δηλώνει την ξεκάθαρη συμπαράστασή του και ο Μαξ Φερστάπεν

Ο Χόρνερ φέρεται να διατηρεί -παρά τα πρόσφατα γερμανικά και γαλλικά δημοσιεύματα- την υποστήριξη του Ταϊλανδού επιχειρηματία Σαρλέμ Γιουβίντια, που κατέχει το 51% της Red Bull. Συνεπώς, το πιθανότερο σενάριο προς το παρόν είναι να διατηρήσει τη θέση του διευθυντή της Red Bull Racing.

Αυτό είναι ένα σενάριο που, σύμφωνα με τον Βολφ, θα ανοίξει άλλα, "συναρπαστικά σενάρια”. Ο Αυστριακός δεν διευκρίνισε, όμως, τι είδους σενάρια θα είναι αυτά, και για ποιόν θα είναι συναρπαστικά, αλλά είπε ότι θα οδηγήσει σε αλλαγές προσώπων στο Μίλτον Κινς.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του αυστριακού μέσου ΟΕ24 αν ο Φερστάπεν μπορεί να “μετακομίσει” στη Mercedes F1, ο Βολφ είπε: “Απλά λέω, αν ο Χόρνερ μείνει, θα υπάρξουν ορισμένα συναρπαστικά σενάρια. Σε τελική ανάλυση, αφορά στο προσωπικό του Χόρνερ. Αλλά όπως είπα, απλά διαβάζω όσα συμβαίνουν εσωτερικά στη Red Bull από τα μέσα ενημέρωσης”.

Συνεχίζοντας για όα συμβαίνουν εντός των τειχών της Red Bull, ο Βολφ συμπλήρωσε: “Εξωτερικά, βλέπουμε να εξελίσσονται πολλά δραματικά επεισόδια. Αλλά για μία ομάδα σαν τη Red Bull μια τέτοια κατάσταση δεν είναι σπουδαία.

Ζούμε σε έναν κόσμο μεγάλης διαφάνειας. Αν δεν πάρεις θέση και δεν πεις κάτι, αποκτά αυτόματα ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον. Αυτό οδηγεί σε περισσότερες ερωτήσεις, σε περισσότερες ιστορίες και σε περισσότερες φήμες”, πρόσθεσε.

Τέλος, ο διευθυντής της Mercedes F1 στάθηκε στο “πολύ σημαντικό θέμα” της αποκάλυψης στοιχείων από μία υπάλληλο της Red Bull (την γυναίκα που έκανε την καταγγελία περί “απρεπούς συμπεριφοράς” του Χόρνερ), λέγοντας: “Γιατί δεν έχει συζητηθεί ακόμα αυτό; Επιπλέον, υπάρχει μια στρατηγική πληροφόρησης που δείχνει περίπλοκο εξωτερικά.

Πιστεύω ότι οι Αυστριακοί έχουν επαγγελματική νοοτροπία. Στην Αγγλία προσπαθούν να κρατήσουν τα πάντα μικρά, αλλά αυτό δεν είναι πλέον εφικτό αυτές τις μέρες”, κατέληξε ο Τότο Βολφ.

TAGS FORMULA 1 F1 MERCEDES F1 ΤΟΤΟ ΒΟΛΦ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ