FORMULA 1

Τι λέει ο Λεκλέρ για την κόντρα με τον Φερστάπεν στα καρτ, αλλά και για τώρα στην F1

Ferrari driver Charles Leclerc of Monaco speaks with Red Bull driver Max Verstappen of the Netherlands following qualifying for the Formula One Miami Grand Prix auto race at the Miami International Autodrome, Saturday, May 7, 2022, in Miami Gardens, Fla. Leclerc will start in pole position in tomorrow's F1 race and Verstappen in the third. (AP Photo/Darron Cummings)
Σαρλ Λεκλέρ και Μαξ Φερστάπεν AP

Σαρλ Λεκλέρ και Μαξ Φερστάπεν μάχονται φέτος για τον τίτλο της Formula 1, μεταφέροντας μια κόντρα από το παρελθόν, στην οποία κυριαρχούσε το μίσος. Τι συμβαίνει τώρα;

Μπορεί φέτος να απολαμβάνουμε από τους Σαρλ Λεκλέρ και Μαξ Φερστάπεν ωραίες μάχες σε κάθε GP και ευγενής άμιλλα εντός κι εκτός πίστας, ωστόσο είναι γνωστό πως οι δύο πιλότοι είχαν μεγάλη αντιπαλότητα στην πορεία τους προς τη Formula 1.

Οι δυό τους είχαν αρκετά συμβάντα σε αγώνες που είχαν μίσος μεταξύ τους. Viral έχει γίνει άλλωστε ένα video στα social media, στο οποίο ο εκνευρισμένος Μαξ δηλώνει “είναι άδικο”, με το Μονεγάσκο να απαντά αμέσως μετά στην κάμερα: “τίποτα, απλώς ένα αγωνιστικό συμβάν”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Λεκλέρ είπε: "Αυτό το βίντεο είναι viral. Το έχω δει τόσες φορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά ναι, ήταν σίγουρα πολύ καλά χρόνια". Πρόσθεσε μάλιστα, μιλώντας για τη σχέση τους στις junior κατηγορίες, οτι: “Η λίστα [των μαχών τους] είναι μεγάλη. Στο καρτ, είχαμε πολλές συγκρούσεις, πραγματικά πολλές. Αγωνιζόμασταν μαζί για τέσσερα ή πέντε χρόνια και σε κάθε αγώνα παλεύαμε για νίκες και, προφανώς, πολλά πράγματα συνέβαιναν στο καρτ. Ήμασταν επίσης νέοι και τρελοί, και μισούσαμε ο ένας τον άλλον, εκείνη τη εποχή”.

Τι έχει να πει τώρα ο Λεκλέρ για τη σχέση του με τον Ολλανδό; "Έχουμε πραγματοποιήσει και οι δύο το όνειρό μας να αγωνιστούμε στη Formula 1, οπότε η σχέση έχει αλλάξει από τότε. Νομίζω ότι και οι δύο θυμόμαστε αυτά τα χρόνια με χαμόγελο στα πρόσωπά μας.

“Βασικά κάναμε όλα τα χρόνια του καρτ μαζί και ονειρευόμασταν και οι δύο να φτάσουμε μια μέρα στη Formula 1, και τώρα που αυτό έγινε πραγματικότητα παλεύουμε επίσης για το πρωτάθλημα. Είναι πολύ ωραίο. Μου αρέσει να μάχομαι με τον Μαξ, είναι πάντα στο όριο και το απολαμβάνω πραγματικά προς το παρόν.

“Ελπίζω ότι μπορεί να παραμείνει έτσι για το υπόλοιπο της σεζόν και, ελπίζω, θα είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε το μονοθέσιο σε όλη τη σεζόν για να παραμείνουμε μαζί τους για τη μάχη του πρωταθλήματος”.

ΠΗΓΗ: RacingNews365.com.

TAGS FORMULA 1 ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ