MERCEDES F1

Formula 1: H Mercedes θα αποφασίσει στη Βαρκελώνη αν θα στείλει τη W13 για απόσυρση

Ο Τότο Βολφ
Ο Τότο Βολφ AP IMAGES

Για πρώτη φορά ο διευθυντής της πρωταθλήτριας, Τότο Βολφ, παραδέχθηκε ότι η Mercedes F1 ενδέχεται να εγκαταλείψει τις προσπάθειές της να κάνει το φετινό της μονοθέσιο να δουλέψει - παρά την ενθαρρυντική του απόδοση στις ελεύθερες δοκιμές του Μαϊάμι.

Ο Τζορτζ Ράσελ έκανε τον πρώτο χρόνο στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών στο σιρκουί την Φλόριντα την περασμένη Παρασκευή (6/5) με τη Mercedes W13, και το φαινόμενο των έντονων αναπηδήσεων του μονοθεσίου ήταν φανερά περιορισμένο - όμως τις δύο επόμενες μέρες τίποτα από αυτά δεν συνεχίστηκε, και η πρωταθλήτρια μαζί με τον Λιούις Χάμιλτον φάνηκαν και πάλι πελαγωμένοι για τις ρυθμίσεις και τη συμπεριφορά του μονοθεσίου.

Μέχρι στιγμής ο Τότο Βολφ υποστήριξε ότι η ομάδα θα επιμείνει στην προσπάθεια κατανόησης των προβλημάτων της W13, ώστε να καταφέρει να βρει το δρόμο για να τα επιλύσει, και το επιβεβαίωσε με διάφορους πειραματισμούς στις δοκιμές του Μαϊάμι.

Όμως, μετά από ένα ακόμη φτωχό αποτέλεσμα για την ομάδα, που με το ζόρι μπήκε στην πρώτη εξάδα, ο Αυστριακός δεν αρνήθηκε ότι η Mercedes εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει διά παντός το σχέδιο της W13, και φυσικά το πιό ιδιαίτερο όλων των χαρακτηριστικών της - τους λεπτούς, σχεδόν ανύπαρκτους πλευρικούς αεραγωγούς.

Κομβικής σημασίας για την απόφασή της θα είναι η απόδοσή της στη Βαρκελώνη, όπου η πρωταθλήτρια θα μπορέσει να αντιπαραβάλλει τα δεδομένα της με το πρωταρχικό, βασικών προδιαγραφών μονοθέσιο που είχε στις χειμερινές δοκιμές της ίδιας πίστας στο τέλος του περασμένου Φεβρουαρίου. Το μονοθέσιο εκείνο είχε αρκετά τυπικούς πλευρικούς αεραγωγούς.

"Έπειτα, θα πρέπει να κοιταχτούμε στον καθρέπτη", είπε χαρακτηριστικά ο Βολφ. Και εξήγησε: "Προς το παρόν, μένουμε ακόμα πιστοί στο αρχικό μας σχέδιο. Δεν κοιτάμε τη γειτόνισσα για να δούμε αν είναι ομορφότερη ή όχι. Πριν περάσουμε σε ένα άλλο σχέδιο, πρέπει πρώτα να καταλάβουμε τους λόγουςγια τους οποίους τα πράγματα πάνε στραβά".

Ο Αυστριακός συνέχισε: "Πρέπει να προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε το αυτοκίνητο στις προδιαγραφές που είχε στις δοκιμές [του Μαϊάμι], στις οποίες ήμασταν αληθινά ανταγωνιστικοί. Αν καταφέρουμε κάτι τέτοιο, θα έχουμε και πάλι ελπίδες.

Ξεκάθαρα, πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο αυτοκίνητο. Σε κάποιο σημείο, βέβαια, θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε του χρόνου. Αλλά δεν είναι τα πράγματα όπως παλιά, που μπορούσες να ξεγράψεις μια χρονιά και να αφοσιωθείς στην επόμενη. Οι κανονισμοί θα παραμείνουν σε μεγάλο βαθμό απαράλλαχτοι", κατέληξε ο Βολφ.

TAGS MERCEDES F1 FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ