FERRARI

Formula 1, Λεκλέρ: "Πού πρέπει να βελτιωθεί η Ferrari F1-75"

Formula 1, Λεκλέρ: "Πού πρέπει να βελτιωθεί η Ferrari F1-75"
PHOTO CREDITS: AP

Μετά από δύο διαδοχικά GP που το μονοθέσιο της Scuderia δεν ήταν σε θέση να απειλήσει τη Red Bull RB18 του Μαξ Φερστάπεν, ο Σαρλ Λεκλέρ είπε ότι η ιταλική ομάδα πρέπει να εστιάσει την προσοχή της στη διαχείριση των ελαστικών στον αγώνα.

Η Ferrari F1-75 έχει την αρετή να θερμαίνει τα ελαστικά της ταχύτερα στον έναν γύρο των δοκιμών κατάταξης μέχρι στιγμής στους αγώνες της Formula 1, και έτσι να αντλεί τη βέλτιστη πρόσφυσή τους ταχύτερα από τη Red Bull RB18 στη μάχη για την πολ ποζίσιον. Αλλά αυτή η αρετή μετατρέπεται στον αγώνα σε μειονέκτημα, καθώς επιφέρει ταχύτερη φθορά της γόμας.

Αυτό έγινε εμφανές στο GP του Μαϊάμι την περασμένη Κυριακή, όπου ο Μονεγάσκος και η Scuderia δεν είχαν απαντήσεις για το ρυθμό του Μαξ Φερστάπεν, καθώς ο Ολλανδός όδευε προς τη δεύτερη διαδοχική του νίκη μετά την Ίμολα - μειώνοντας την υστέρησή του από τον Λεκλέρ στην κορυφή του πρωταθλήματος στους 19 βαθμούς.

Καθώς, λοιπόν, φαίνεται ότι -με διαφορετικούς τρόπους- η ταχύτητα της Ferrari F1-75 και της Red Bull RB18 είναι εντυπωσιακά παρεμφερής, ο Λεκλέρ εστίασε την προσοχή της Scuderia στην εξεύρεση λύσεων για τη διαχείριση των ελαστικών τις αγωνιστικές Κυριακές.

"Πρέπει να αντιδράσουμε, ειδικά με τις μαλακές γόμες στον αγώνα", είπε ο 24χρονος. "Με τη μέση και τη μαλακή γόμα, εδώ και δύο αγώνες [η RBR] είναι λίγο πιο δυνατή από άποψη ταχύτητας και διαχείρισης των ελαστικών. Στις κατατακτήριες πάντα καταφέρνουμε να φέρουμε αυτά τα ελαστικά στο σωστό [θερμικό] παράθυρο λειτουργίας, και αυτό μας βοηθά, αλλά στις συστοιχίες γύρων πασχίζουμε λίγο περισσότερο σε σύγκριση με εκείνους".

Το μονοθέσιο της Scuderia
Το μονοθέσιο της Scuderia


Σχετικά με τη νέα μείωση της διαφορά του στην κορυφή του πρωταθλήματος, και την ορατή απειλή του Φερστάπεν, ο Μονεγάσκος συμπλήρωσε: "Βρισκόμαστε στην ίδια θέση από το ξεκίνημα της χρονιάς, που σημαίνει ότι προς το παρόν είμαστε εμείς οι καταδιωκόμενοι. Μου αρέσει αρκετά αυτή η θέση, για να είμαι ειλικρινής, διότι σημαίνει πως κάνεις κάτι σωστά.

Αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι στους τελευταίους δύο αγώνες η διαφορά μειώνεται. Όμως, δεν με απασχολεί και τόσο σε ποια θέση βρίσκομαι. Θέλω απλά να είμαι ο ταχύτερος στους αγώνες, και προς το παρόν φαίνεται ότι η Red Bull έχει το πάνω χέρι σε αυτούς".

Ο διευθυντής της Scuderia Ματία Μπινότο επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι η ιταλική ομάδα θα φέρει στο επόμενο GP, της Βαρκελώνης, μια σειρά αναβαθμίσεων της F1-75. Όπως είπε, θα είναι σημαντικός ο αριθμός τους, αλλά η μεγαλύτερη αναβάθμιση του μονοθεσίου θα ακολουθήσει αργότερα φέτος - καθώς προσπαθεί να ισορροπήσει την εξέλιξη του αυτοκινήτου με το όριο προϋπολογισμού των 140 εκατομμυρίων Ευρώ.

|Δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι με την απόδοσή μας [στο Μαϊάμι], καθώς παρότι η F1-75 ήταν ανταγωνιστική, οι αντίπαλοί μας ήταν κάποια δέκατα ταχύτεροί μας στο γύρο", δήλωσε ο Ιταλός.

"Αν σκεφτείτε πόσους βαθμούς συγκεντρώσαμε δεν πρέπει να είμαστε πολύ απογοητευμένοι, δεδομένου και του ότι ηγούμαστε και στα δύο πρωταθλήματα, αλλά είναι ξεκάθαρο τώρα ότι πρέπει να αντιδράσουμε. Είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε τη δουλειά και απομένουν ακόμα πολλοί αγώνες", κατέληξε.

TAGS FERRARI FORMULA 1 F1 ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ