FORMULA 1

Σμέντλεϊ: "Ο Χάμιλτον θα ευδοκιμήσει στο περιβάλλον της Ferrari"

Mercedes-Benz AG
Ο Χάμιλτον στο GP Βελγίου 2023 MERCEDES-BENZ AG

Ένα από τα μεγάλα ερωτήματα της μεταγραφής του Λιούις Χάμιλτον στη Scuderia το 2025 είναι αν θα μπορέσει να προσαρμοστεί στο ιδιαίτερο περιβάλλον του Μαρανέλο. Αλλά ο πρώην μηχανικός της Ferrari, Ρομπ Σμέντλεϊ, λέει ότι ο Άγγλος "θα ευδοκιμήσει εκεί και η Ferrari θα τον λατρέψει".

Η προσαρμογή στη Ferrari, σε ένα ολωσδιόλου διαφορετικό περιβάλλον από αυτό που είχε επί 12 χρόνια προσαρμοστεί και οικοδομήσει στο Μπράκλεϊ με τη Mercedes, θα είναι μια από τις προκλήσεις που θα έχει να αντιμετωπίσει από τη νέα σεζόν ο Λιούις Χάμιλτον.

Εκεί θα βρει μια ομάδα που λειτουργεί πολύ διαφορετικά -και ίσως πιο περίπλοκα- από τη Mercedes, που μιλά διαφορετική γλώσσα, και που επί μία πενταετία είναι προσαρμοσμένη γύρω από τον Σαρλ Λεκλέρ.

Ο Ρομπ Σμέντλεϊ είναι ένας (επίσης) Βρετανός που βρέθηκε πολλά χρόνια πριν από τον Λιούις στο Μαρανέλο και πέρασε την ίδια προσαρμογή, πριν αναδυθεί σε έναν από τους κορυφαίους μηχανικούς της Scuderia - και εντέλει σε επικεφαλής μηχανικό του Φελίπε Μάσα, την περίοδο 2006-2013.

Και, εκφράζοντας την άποψή του για τη μεταγραφή του Χάμιλτον στο Μαρανέλο σε συνέντευξή του στο podcast ‘Formula for Success’, είπε: “Πιστεύω ότι ο Λιούις αναμφίβολα θα ευδοκιμήσει σε αυτό το περιβάλλον. Το αν ο Λιούις και η Ferrari σήμερα θα μπορούσαν να κερδίσουν τον Μαξ Φερστάπεν είναι μια άλλη ερώτηση, αλλά δεν κέρδισε επτά παγκόσμια πρωταθλήματα κατά τύχη.

Το κατάφερε γιατί είναι ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών. Πιστεύω ότι κάποιος σαν τον Λιούις μπορεί να προσφέρει στη Ferrari αυτό το επιπλέον 1-2%, που είναι το μόνο που χρειάζονται”, τόνισε ο Βρετανός.

Και συνέχισε δίνοντας μια συμβουλή στον 39χρονο πρωταθλητή της F1: Έχει ένα καθήκον, στον εαυτό του και στη Ferrari, να αφομοιωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο σε αυτή την κοινότητα. Αν μάθει να μιλάει και λίγα ιταλικά θα τον λατρέψουν για αυτό. Αν δώσει το 100%, θα πάρει και το 100% από την ομάδα”, κατέληξε ο Ρομπ Σμέντλεϊ.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2025 SCUDERIA FERRARI ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ