FORMULA 1

Οζιέ: "Μη φοβόμαστε να λέμε ότι έκλεψαν το πρωτάθλημα από τον Χάμιλτον"

Ο οκτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι Σεμπαστιάν Οζιέ
Ο οκτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι Σεμπαστιάν Οζιέ TOYOTA GAZOO RACING MEDIA

Ο οκτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι Σεμπαστιάν Οζιέ δήλωσε ευθέως ότι οι αποφάσεις της FIA στο GP του Άμπου Ντάμπι "έκλεψαν" τον τίτλο της Formula 1 το 2021 από τον Λιούις Χάμιλτον, και προέβλεψε ότι ο Άγγλος θα επιστρέψει φέτος στο κόκπιτ της Mercedes.

Ο Γάλλος οδηγός της Toyota, που κάνει φέτος τη μεγάλη του μετάβαση στους αγώνες πίστας -συγκεκριμένα στο WEC με το βλέμμα στις 24 Ώρες του ΛεΜάν- με την Toyota, δήλωσε ευθέως ότι στο GP του Άμπου Ντάμπι τον περασμένο Δεκέμβριο "συνέβη μια κλοπή".

Ο Λιούις Χάμιλτον κυριαρχούσε και βρισκόταν καθ' οδόν για το όγδοο παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 της καριέρας του, όταν πέντε γύρους πριν από το τέλος βγήκε στην πίστα το όχημα ασφαλείας. Οι παρατυπίες στο χειρισμό του safety car από τον αγωνιστικό διευθυντή της FIA Μάικλ Μάσι, επέτρεψαν στον Μαξ Φερστάπεν να περάσει, στον τελευταίο γύρο και έχοντας νωρίτερα τοποθετήσει φρέσκα ελαστικά, τον Βρετανό για να αναδειχθεί πρωταθλητής.

Ο επτάκις πρωταθλητής της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον
Ο επτάκις πρωταθλητής της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον @2020 LUCA BRUNO/AP IMAGES

"Πιστεύω ότι θα επιστρέψει", είπε ο Οζιέ για τον Χάμιλτον. "Βρίσκεται σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, με την καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή. Όμως, πρέπει να ήταν πολύ δύσκολο για εκείνον. Αισθάνθηκε ότι του έκλεψαν το πρωτάθλημα. Και του το έκλεψαν, ας μην φοβόμαστε να το πούμε αυτό".

Ο Γάλλος συμπλήρωσε: "Παρότι τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Μαξ Φερστάπεν, είχε μια σπουδαία σεζόν -αλλά όχι εκείνο το Σαββατοκύριακο (στο άμπου Ντάμπι). Ο Λιούις κυριάρχησε, και ήταν πρώτος μέχρι τέλους. Ατυχώς για εκείνον, εμφανίστηκε αυτό το διάσημο Όχημα Ασφαλείας. Ο καθένας εκ των δύο θα ήταν έτσι κι αλλιώς ένας σπουδαίος πρωταθλητής, αλλά σε αυτόν τον αγώνα συνέβη μια κλοπή. Και ειναι δύσκολο για τον Χάμιλτον να το δεχθεί".

Υπ' ατμόν ο Μάσι

Εν τω μεταξύ, η FIA για πρώτη φορά επιβεβαίωσε τις φήμες ότι υφίσταται το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Μάικλ Μάσι στη θέση του αγωνιστικού διευθυντή των GP. Ο Πίτερ Μπάγερ, διευθυντής του τομέα μονοθεσίων της Ομοσπονδίας, δήλωσε ότι η απόφαση θα ληφθεί στο Παγκόσμιο Συμβούλιο του Μοτορσπορ.

Πλην της αντικατάστασης του Μάσι, άλλες εναλλακτικές λύσεις είναι να τοποθετηθούν συνεργάτες του Μάσι σε κάθε GP, προκειμένου να διαμοιράζεται η εργασία και οι ευθύνες, είτε να υπάρχουν πολλοί αγωνιστικές διευθυντές που θα εναλλάσσονται σε κάθε αγώνα. Ο Μπάγερ διευκρίνισε ότι η FIA υποστηρίζει πλήρως τον Μάσι, "αλλά τον ενημέρωσα ότι αυτή είναι μια κατάσταση της οποίας πρέπει να επιληφθούμε".

Η FIA, υπό τον νέο της Πρόεδρο Μοχάμεντ μπεν Σουλαγέμ, συγκάλεσε εκτάκτως το Παγκόσμιο Συμβούλιο του Motorsport για τις 3 Φεβρουαρίου - αλλά ο Μπάγερ υποστηρίζει ότι στην ατζέντα της διαδικτυακής συνέλευσης δεν περιλαμβάνεται κανένα θέμα της Formula 1. Η FIA διεξάγει ενδελεχή έρευνα για τα γεγονότα του Άμπου Ντάμπι, της οποίας το πόρισμα θα δημοσιεύσει στις 18 Μαρτίου - πρώτη μέρα του εναρκτήριου αγώνα της σεζόν του 2021, στο Μπαχρέιν.

TAGS FORMULA 1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ