ΓΑΛΛΙΑ

Η Παρί έπιασε το ρεκόρ της Λιμόζ με 24 διαδοχικές νίκες και έστειλε τη Ροάν στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας

Η Παρί έπιασε το ρεκόρ της Λιμόζ με 24 διαδοχικές νίκες και έστειλε τη Ροάν στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας
PRINTSCREEN

Η πρωταθλήτρια του EuroCup, Παρί, έφτασε τις 24 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ που κατείχε η Λιμόζ από τη σεζόν 1989/90, ενώ υπέγραψε παράλληλα τον υποβιβασμό της Ροάν στη δεύτερη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος.

Τον υποβιβασμό της Ροάν στην Pro B υπέγραψε το απόγευμα του Σαββάτου (4/5) η Παρί. Η ομάδα του Τουόμας Ίσαλο επικράτησε με το άνετο 90-61 για να φτάσει έτσι τις 24 διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και να ισοφαρίσει το αντίστοιχο ρεκόρ που κρατούσε η Λιμόζ από τη σεζόν 1989/90.

Οι Τι Τζέι Σορτς και Ναδίρ Χίφι είχαν από 16 πόντους για τους νικητές, αγωνιζόμενοι από 21 λεπτά έκαστος. Από πλευράς ηττημένων, που παρατάχθηκαν χωρίς τον πρώτο σκόρερ τους και κορυφαίο πασέρ του γαλλικού πρωταθλήματος, Ντι Τζέι Κούπερ (σσ. άλλοτε παίκτης του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού), 16 πόντους έβαλε ο Σέκου Ντουμπούγια.

Να σημειώσουμε πως η τελευταία ήττα της Παρί είχε καταγραφεί στις 27 Ιανουαρίου στην έδρα της Στρασμπούρ για την 21η αγωνιστική της LNB, ενώ αυτή τη στιγμή η πρωταθλήτρια του EuroCup βρίσκεται στη 2η θέση με ρεκόρ 26-7, πίσω από την πρωτοπόρο Μονακό που έχει 28 νίκες και 4 ήττες.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ