FORMULA 1

Οι Ferrari και Mercedes δεν θέλουν να αλλάξουν οι κανονισμοί εις βάρος της Red Bull

SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE
Ο Φρεντ Βασέρ στο GP Σαουδικής Αραβίας 2024 SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Η Formula 1, που έχει πολλές άλλες πτυχές πέραν της αμιγώς αγωνιστικής, έχει παράδοση στις ξαφνικές αλλαγές κανονισμών για να κόβει την κυριαρχία μιας ομάδας που κάνει βαρετά τα GP. Όμως, οι Φρεντ Βασέρ και Τότο Βολφ δεν θέλουν κάτι τέτοιο, για την τρέχουσα εποχή της παντοκρατορίας της Red Bull Racing.

Η F1 έχει μπροστά της άλλη μία σεζόν, ή ακόμα και δύο, σαν του 2023. Όπου το βασικό ερώτημα είναι αν θα καταφέρει η Red Bull Racing και ο Μαξ Φερστάπεν να κερδίσουν όλα τα GP της χρονιάς. Είναι τέτοιο το πλεονέκτημα που εμφάνισε η RB20 στους δύο πρώτους αγώνες του 2024, που πολλοί αναρωτιούνται αν μπορεί κανείς φέτος να την κερδίσει επί ίσιοις όροις.

Παρότι η Ferrari -που είναι ξεκάθαρα η δεύτερη δύναμη στο ξεκίνημα αυτής της χρονιάς- πιστεύει ότι με τις αναβαθμίσεις που προγραμματίζει για την SF-24 μπορεί σύντομα να ασκήσει πίεση στην RBR, υπάρχουν κι άλλες παράμετροι: δεν γνωρίζουμε, ακόμα, αν η πρωταθλήτρια ξεδίπλωσε την πλήρη δυναμική της RB20 στα GP του Μπαχρέιν και της Τζέντα.

Παρόλα αυτά, η Scuderia Ferrari και Mercedes εξέφρασαν μέσω των διευθυντών τους, Φρεντ Βασέρ και Τότο Βολφ, την άποψή τους ότι δεν επιθυμούν την αλλαγή των κανονισμών που θα έκοβε τη φόρα από τη Red Bull - με σκοπό τη βελτίωση του θεάματος που θα ανέκοπτε την πτώση της τηλεθέασης που επιφέρει η μονοτονία στην κορυφή των αγώνων.

Αν πετύχουμε τις ίδιες αναβαθμίσεις [του μονοθεσίου μας] με πέρσι, θα είναι ενθαρρυντικό”, είπε σε σχετική ερώτηση ο Φρεντ Βασέρ της Ferrari. Ειλικρινά, η προσοχή μου είναι εστιασμένη στη δική μου ομάδα, στο γεγονός ότι πρέπει να βελτιώσουμε το αυτοκίνητο. Ακόμη κι αν ήμασταν εμπρός από τη Red Bull σε έναν αγώνα, η προσέγγισή μου δεν θα άλλαζε”.

Sebastian Kawka/Mercedes-Benz AG
Ο Τότο Βολφ στη συνέντευξη Τύπου του GP ΗΠΑ 2023 SEBASTIAN KAWKA/MERCEDES-BENZ AG


Ο Τότο Βολφ της Mercedes, από την πλευρά του, υποστήριξε: “Δεν θα πέσω στην παγίδα για το γείτονά μου στα πιτς, που ήθελε το 2014 και το 2015 αλλαγές στους κανονισμούς λόγω του δικού μας πλεονεκτήματος.

Νομίζω ότι η Red Bull έχει κάνει καλύτερη δουλειά από όλες τις άλλες ομάδες τα δύο τελευταία χρόνια, και τους αξίζει η αναγνώριση. Προς στιγμήν, βρίσκονται απλώς σε άλλη κατηγορία. Το σπορ μας είναι ειλικρινές, η απόδοση έρχεται από το αυτοκίνητο, τους μηχανικούς, τον οδηγό”, κατέληξε ο Αυστριακός.

Τέλος, ο Βασέρ ρωτήθηκε αν η κυριαρχία του Φερστάπεν και της RBR είναι βλαπτική για τη F1 – και απάντησε: “Δεν θα έλεγα πως αυτό είναι κάτι που σκέφτομαι. Είμαστε απόλυτα αφοσιωμένοι να τους πιάσουμε. Κάναμε ξεκάθαρα βήμα προόδου [στο GP Σαιυδικής Αραβίας], αλλά είχαμε και ενθαρρυντικά σημάδια από το Μπαχρέιν. Αυτό πρέπει να είναι ενθαρρυντικό για όλους και είναι ο καλύτερος τρόπος να κρατήσεις το κίνητρό σου”.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 MERCEDES F1 SCUDERIA FERRARI ΤΟΤΟ ΒΟΛΦ ΦΡΕΝΤ ΒΑΣΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ