FORMULA 1

Ο Σάινθ χάνει το GP Σαουδικής Αραβίας λόγω σκωληκοειδίτιδας

@ANTOINETRUCHET / SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE
Κάρλος Σάινθ, GP Σαουδικής Αραβίας 2024 @ANTOINETRUCHET / SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Ο Κάρλος Σάινθ θα απουσιάσει από το GP Σαουδικής Αραβίας του προσεχούς διημέρου καθώς διεγνώσθη ότι πάσχει από σκωληκοειδίτιδα, όπως ανακοίνωσε η Ferrari, και τη θέση του στο κόκπιτ του cavallino θα πάρει ο νεαρός οδηγός της Ακαδημίας της Ferrari, Όλιβερ Μπέρμαν.

Ο Ισπανός οδηγός της Scuderia δεν αισθανόταν καλά ήδη από τις χθεσινές ελεύθερες δοκιμές του GP Σαουδικής Αραβίας, αλλά κατάφερε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα για την προετοιμασίας του για το 2ο φετινό GP της Formula 1 στους δρόμους της Τζέντα.

Παρόλα αυτά, μετέπειτα απουσίασε από τις υποχρεώσεις του με τα μέσα ενημέρωσης, και λίγες ώρες αργότερα διαπιστώθηκε ότι πάσχει από σκωληκοειδίτιδα. Φυσικά, ο 29χρονος θα χάσει το αγωνιστικό διήμερο της Τζέντα, καθώς θα πρέπει να εισαχθεί στο νοσοκομείο και να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Την επίσημη ανακοίνωση έκανε η Scuderia, αναφέροντας: “Ο Κάρλος Σάινθ διεγνώσθη με σκωληκοειδίτιδα και θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση. Στην 3η περίοδο ελεύθερων δοκιμών και στο υπόλοιπο διήμερο θα αντικατασταθεί από τον εφεδρικό οδηγό Όλιβερ Μπέρμαν. Ο Όλιβερ, κατά συνέπεια, δεν θα λάβει μέρος σε αυτόν τον αγώνα του πρωταθλήματος της F2. Η οικογένεια της Ferrari εύχεται στον Κάρλος ταχεία ανάρρωση”.

Ο Βρετανός Όλιβερ Μπέρμαν θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα ταλέντα της Formula 1. Στη Σαουδική Αραβία κέρδισε την πολ ποζίσιον για τον μεγάλο αγώνα Feature της Formula 2, όπου αγωνίζεται για την κορυφαία ομάδα Prema μαζί με τον οδηγό της Ακαδημίας της Mercedes Αντρέα Κίμι Αντονέλι.

Ωστόσο, οι κανονισμοί της Formula 1 απαγορεύουν σε έναν οδηγό να συμμετάσχει στους αγώνες και της F2 και της F1 το ίδιο αγωνιστικό τριήμερο. Κατά συνέπεια, η Prema απέσυρε το μονοθέσιο του Βρετανού για το υπόλοιπο του τριημέρου. “Παρότι μας λυπεί ότι αποσύρουμε το αυτοκίνητο #3 που θα εκκινούσε από την πολ ποζίσιον στη Τζέντα, είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τον Όλι έτοιμο για το ντεμπούτο του στη F1”, ανέφερε η Prema.

Ο Μπέρμαν έχει ήδη εμπειρία από τη Formula 1, καθώς έχει λάβει μέρος σε δοκιμές τόσο με τη Ferrari όσο και με τη Haas. Με την τελευταία συμμετείχε στις πρώτες δοκιμές των GP του Μεξικού και του Άμπου Ντάμπι. Ωστόσο, το αυριανό θα είναι το πρώτο Grand Prix της καριέρας του.

Πίσω στον Σάινθ, το βράδυ της Πέμπτης ο Ισπανός είπε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε χθες: “Οι τελευταίες 24 ώρες ήταν πολύ δύσκολες, για να είμαι ειλικρινής. Χαίρομαι που κατάφερα να ανταποκριθώ σήμερα και να ολοκληρώσω το πρόγραμμα, αλλά σίγουρα ήταν μία από τις πιο δύσκολές μου μέρες στο αυτοκίνητο της Formula 1, σε ένα τόσο απαιτητικό σιρκουί υψηλών δυνάμεων G. Χρειάζομαι λίγη ξεκούραση τώρα”.

Θυμίζουμε ότι για τον ίδιο λόγο, τη σκωληκοειδιτιδα, είχε χάσει το GP Ιταλίας 2022 και ο Άλεξ Άλμπον της Williams, ο οποίος είχε τότε αντικατασταθεί από τον Ολλανδό Νικ ντε Βρις.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2025 SCUDERIA FERRARI GP ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΙΝΘ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ