MOTORSPORTS

Formula E: Με καλή συγκομιδή βαθμών έφυγε από το Μονακό η DS Automobiles

DS AUTOMOBILES-FORMULA E_MONACO
DS AUTOMOBILES-FORMULA E_MONACO DS

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E συνεχίστηκε το Σαββατοκύριακο, με τον πιο διάσημο αγώνα του, το Monaco E-Prix που περίμεναν με ανυπομονησία τόσο οι οδηγοί όσο και οι φίλοι του σπορ.

Εκτός από τη γνωστή πρόκληση του να οδηγήσεις ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο μέσα από τα προστατευτικά κιγκλιδώματα της γεμάτης στροφές πίστας-δρόμου μήκους 3,3 χιλιομέτρων, το πριγκιπάτο διαθέτει επίσης μερικές από τις μεγαλύτερες υψομετρικές διαφορές της χρονιάς, με το να ανεβαίνουν οι αγωνιζόμενοι από την ιστορική εκκλησία Sainte-Dévote στο διάσημο καζίνο, και στη συνέχεια να κατεβαίνουν προς το λιμάνι και το συγκρότημα της πισίνας.

DS AUTOMOBILES-FORMULA E_MONACO
DS AUTOMOBILES-FORMULA E_MONACO DS AUTOMOBILES


Υπέρλαμπρα, με τις μαύρες και χρυσές επετειακές εμφανίσεις “Grand Gala”, τα δύο μονοθέσια DS E-Tense FE23 έλαμψαν και στα προκριματικά αλλά και στον αγώνα. Έχοντας περάσει στο τελικό στάδιο των “μονομαχιών”, ο Στόφελ Βαντόρν σημείωσε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο συνολικά. Υπογραμμίζοντας την απόδοση των μονοθεσίων του Γάλλου premium κατασκευαστή, αυτή ήταν η πέμπτη φορά σε οκτώ αγώνες που το ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο της DS Automobiles κατέλαβε μια θέση στην πρώτη σειρά του της εκκίνησης.

Ο Ζαν Έρικ Βερν ήταν επίσης στον ίδιο στο ρυθμό στην θρυλική πίστα των Μονεγάσκων, παραμένοντας πέμπτος στην σειρά εκκίνησης. Ο αγώνας για τον Βαντόρν ξεκίνησε πολύ καλά και πήρε το προβάδισμα μέχρι λίγο πριν το αυτοκίνητο ασφαλείας βγεί στην πίστα ως συνέπεια ενός ατυχήματος. Έχασε δύο θέσεις με την ενεργοποίηση των προγραμμάτων προσπέρασης αλλά παρέμεινε σταθερά σε θέση “βολής” για να πάρει το προβάδισμα, λίγο μπροστά από τον ομόσταυλό του του Ζαν Έρικ Βερν.

DS AUTOMOBILES
DS AUTOMOBILES-FORMULA E_MONACO DS AUTOMOBILES-FORMULA E_MONACO


Οι δύο πρώην πρωταθλητές κατάφεραν ένα τέλειο ομαδικό αγώνα όταν εμφανίστηκε στην πίστα για δεύτερη φορά το αυτοκίνητο ασφαλείας, διαδικασία που παρέτεινε τον αγώνα κατά δύο γύρους. Μόλις ο αγώνας συνεχίστηκε με πέντε γύρους να απομένουν για την καρό σημαία, ο Βαντόρν αξιοποίησε στο έπακρο την απόδοσή του για να εξασφαλίσει το πρώτο του βάθρο με την DS Automobiles.

Ο JEV –ο κάτοχος του ρεκόρ με τους περισσότερους βαθμούς στην ιστορία της Formula E– τερμάτισε τέταρτος, κερδίζοντας πολύ σημαντικούς βαθμούς για το πρωτάθλημα. Συνολικά, ήταν μια εξαιρετική ομαδική προσπάθεια από τον Γάλλο κατασκευαστή. Μετά τον όγδοο από τους 16 αγώνες φέτος, ο Ζαν Έρικ Βερν και ο Στόφελ Βαντόρν, έχουν την έβδομη και την ένατη θέση αντίστοιχα στη βαθμολογία των οδηγών.

DS AUTOMOBILES-FORMULA E_MONACO
DS AUTOMOBILES-FORMULA E_MONACO DS AUTOMOBILES


Η DS Automobiles και η συνεργάτης της Penske Autosport είναι πέμπτοι στην κατάταξη των ομάδων, ουσιαστικά πολύ κοντά στο βάθρο της προσωρινής κατάταξης των κατασκευαστών. Μετά τον αγώνα στους δρόμους του Μονακό, οι αγωνιζόμενοι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E θα κατευθυνθούν σε έναν άλλο κλασικό χώρο: το αεροδρόμιο Tempelhof του Βερολίνου στις 11 και 12 Μαΐου.

TAGS MOTORSPORTS ABB FIA FORMULA E DS AUTOMOBILES
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ