PREMIER LEAGUE

Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι 0-2: Η μηχανή του Γκουαρδιόλα άλωσε το Λονδίνο και αγκάλιασε τον τέταρτο σερί τίτλο

Ο Έρλινγκ Χάλαντ πανηγυρίζει γκολ της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Τότεναμ
Ο Έρλινγκ Χάλαντ πανηγυρίζει γκολ της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Τότεναμ @2024 KIN CHEUNG/AP IMAGES

Η Μάντσεστερ Σίτι επιβλήθηκε με 2-0 της Τότεναμ στο Λονδίνο με δις σκόρερ τον Έρλινγκ Χάλαντ και ανέβηκε μόνη στην κορυφή με +2 κόντρα στην Άρσεναλ, γεγονός που την κάνει το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής.

Τίποτα-τίποτα δεν την σταματάει στο δρόμο για ακόμη ένα πρωτάθλημα! Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η απόλυτη κυρίαρχος στο Νησί επί εποχής Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο της και το επιβεβαίωσε με τον πλέον εμφατικό τρόπο το βράδυ της Τρίτης (14/05), αφού υπέταξε με 2-0 την Τότεναμ στο Βόρειο Λονδίνο και σκαρφάλωσε μόνη στην κορυφή, έχοντας δύο πόντους περισσότερους από την Άρσεναλ (88-86) μία αγωνιστική πριν το φινάλε.

Ο Έρλινγκ Χάλαντ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην επίθεση με τα δύο γκολ του στο δεύτερο μέρος και ο Στέφαν Ορτέγκα στην άμυνα με τις σωτήριες επεμβάσεις του, με το φινάλε να βρίσκει τους πολίτες να πανηγυρίζουν την 8η στη σειρά νίκη τους στο πρωτάθλημα που τους φέρνει αγκαλιά με τον τέταρτο διαδοχικό τίτλο στην Premier League και έκτο την τελευταία επταετία.

Στον αντίποδα, η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου δεν μπόρεσε να σταματήσει τον αγωνιστικό κατήφορό της το τελευταίο διάστημα και με την πέμπτη ήττα στα έξι τελευταία παιχνίδια της αποχαιρέτησε οριστικά το όνειρο του Champions League, χάνοντας την 4η θέση από την Άστον Βίλα.

Το ματς

Το ματς στο πρώτο μέρος δεν είχε πολλές μεγάλες φάσεις (0.24-0.35 τα xgoals) μπροστά στις δύο εστίες, παρόλα αυτά κράτησε καθηλωμένο το φίλαθλο κοινό όχι μόνο λόγω του τεράστιου βαθμολογικού ενδιαφέροντος αλλά και του εξαιρετικού ρυθμού του.

Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στην Τότεναμ, με το δυνατό σουτ του Μπεντανκούρ στο 6ο λεπτό από το ύψος της μεγάλης περιοχής να υποχρεώνει τον Έντερσον σε εντυπωσιακή επέμβαση, με την απάντηση της Σίτι να έρχεται στο 16' και την επικράτηση του Βικάριο στο τετ α τετ του με τον Φόντεν.

Από εκεί και πέρα οι δυνατές μονομαχίες είχαν την τιμητική τους, με τους πρωταθλητές Αγγλίας να είναι ωστόσο περισσότερο επικίνδυνοι και να έχουν ακόμη δύο καλές στιγμές πριν την ανάπαυλα.

Στο 38ο λεπτό το μονοκόμματο σουτ του Γκβάρντιολ από τη σέντρα του Γουόκερ έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Βικάριο ενώ στο 45' ο Μπερνάρντο Σίλβα ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει κάνοντας πλασέ από πλεονεκτική θέση αλλά η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Ντραγκούσιν και έφυγε κόρνερ.

Η ισοπαλία στο φινάλε του πρώτου μέρους δεν εξυπηρετούσε κάποια από τις δύο ομάδες, μιας που άφηνε την Τότεναμ εκτός Champions League και την Σίτι σε μειονεκτική θέση έναντι της Άρσεναλ λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων των κανονιέρηδων (+3) στην ισοβαθμία, ωστόσο λίγα λεπτά μετά από τη σέντρα ήρθε το γκολ που άλλαξε τα δεδομένα.

Ο Βικάριο έκανε σούπερ απόκρουση στο 47ο λεπτό στο δυνατό σουτ του Ντε Μπρόινε όμως τέσσερα λεπτά αργότερα δεν ήταν σε θέση να αποτρέψει το μοιραίο για την ομάδα του, με τους πολίτες να κυκλοφορούν εξαιρετικά τη μπάλα και τον Ντε Μπρόινε να τη γυρίζει από τα δεξιά, για να την προωθήσει στην ανυπεράσπιστη εστία ο Χάλαντ με πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή (0-1).

Ο Έρλινγκ Χάλαντ πανηγυρίζει γκολ της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Τότεναμ | 14 Μαΐου 2024
Ο Έρλινγκ Χάλαντ πανηγυρίζει γκολ της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Τότεναμ | 14 Μαΐου 2024 @2024 KIN CHEUNG/AP IMAGES

Το 26ο γκολ του Νορβηγού στη φετινή Premier League πανηγυρίστηκε περισσότερο από κάθε άλλο από τον ίδιο και τους συμπαίκτες του στα δύο χρόνια που φοράει τα γαλάζια της Σίτι, με τη συνέχεια του αγώνα να βρίσκει τους φιλοξενούμενους να δίνουν μέτρα στους αντιπάλους τους και να παίζουν πιο προσεκτικά με στόχο να διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού το προβάδισμά τους.

Στο 69ο λεπτό ο Έντερσον χρειάστηκε να γίνει αλλαγή λόγω τραυματισμού και τη θέση του πήρε ο Ορτέγκα, ο οποίος ζήλεψε από τη δόξα των Ντε Μπρόινε και Χάλαντ και θέλησε να μοιραστεί μαζί τους τον τίτλο του κορυφαίου, προχωρώντας σε μία σειρά σημαντικών επεμβάσεων.

Πρώτα είπε "όχι" στον Κουλουσέβσκι στις δύο φορές που προσπάθησε να τον νικήσει ο Σουηδός διεθνής εξτρέμ με κοντινά πλασε, ενώ φύλαγε το καλύτερο για το 86ο λεπτό με μία από τις αποκρούσεις της χρονιάς, όπου άπλωσε το δεξί πόδι του και σταμάτησε το πλασέ του Σον σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Νοτιοκορεάτη φορ.

Από τη στιγμή μάλιστα που δεν έγινε η ισοφάριση, ήρθε και νεο σκληρό χτύπημα για τους γηπεδούχους λίγα λεπτά αργότερα, με τον Ντοκού να ανατρέπεται από τον Πόρο και τον Χάλαντ να σκοράρει από την άσπρη βούλα στο 90+1', για να γράψει το 2-0 για την ομάδα του με το γκολ Νο 27 στο φετινό πρωτάθλημα.

Στα δέκα λεπτά των καθυστερήσεων η ομάδα του Γκουαρδιόλα είχε την ευκαιρία να βάλει και το κερασάκι στην τούρτα με τον Ντοκού αλλά ο Βικάριο τον σταμάτησε εντυπωσιακά, χωρίς όμως αυτό να αλλάζει τη γενική εικόνα, με τους παίκτες της Σίτι να πανηγυρίζουν στο φινάλε μία τεράστια νίκη που τους κάνει το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του 10ου πρωταθλήματος της ιστορίας τους.

  • ΤΟΤΕΝΑΜ: Βικάριο, Πόρο, Ρομέρο, Ντραγκούσιν, Ντε Φεν, Χέιμπιεργκ (85' Σκιπ), Μπεντανκούρ (55' Κουλουσέβσκι), Σαρ (85' Λο Σέλσο), Μάντισον (90' Μουρ), Σον, Τζόνσον
  • ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον (69' Ορτέγκα), Γουόκερ, Ακάντζι, Ρούμπεν Ντίας, Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Κόβατσιτς, Ντε Μπρόινε (69' Ντοκού), Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν, Χάλαντ (90+5' Άλβαρες)

Το πρόγραμμα της 38ης αγωνιστικής

  • 19/05 18:00 Άρσεναλ - Έβερτον
  • 19/05 18:00 Μπρέντφορντ - Νιούκαστλ
  • 19/05 18:00 Μπράιτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
  • 19/05 18:00 Μπέρνλι - Νότιγχαμ
  • 19/05 18:00 Τσέλσι - Μπόρνμουθ
  • 19/05 18:00 Κρίσταλ Πάλας - Άστον Βϊλα
  • 19/05 18:00 Λίβερπουλ - Γουλβς
  • 19/05 18:00 Λούτον - Φούλαμ
  • 19/05 18:00 Μάντσεστερ Σίτι - Γουέστ Χαμ
  • 19/05 18:00 Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Τότεναμ
TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΤΟΤΕΝΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ