FORMULA 1

Ο Φερστάπεν περιμένει τη McLaren "πολύ δυνατή" το 2024

Red Bull Content Pool
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 09: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing congratulates second placed Lando Norris of Great Britain and McLaren in parc ferme during the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone Circuit on July 09, 2023 in Northampton, England. (Photo by Dan Mullan/Getty Images) RED BULL CONTENT POOL

Ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 Μαξ Φερστάπεν δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ανάκαμψη της McLaren τη σεζόν του 2023 και προέβλεψε ότι η ομάδα του Ουόκινγκ θα είναι πολύ ισχυρή στο πρωτάθλημα που ξεκινά σε δύο μήνες στο Μπαχρέιν.

Η McLaren δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε έναν βαθμό στα δύο πρώτα GP του 2023, όμως ο ριζικός ανασχεδιασμός της MCL60 στο πρώτο μισό της σεζόν -και η αναδόμηση του τεχνικού τμήματος στο Ουόκινγκ- έφερε από το GP Αυστρίας τον Ιούνιο ένα σχεδόν ολοκαίνουριο μονοθέσιο, που ήταν πια σε θέση να πρωταγωνιστεί.

Με την ανασχεδιασμένη MCL60 οι Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι κέρδισε οκτώ θέσεις στο βάθρο στο δεύτερο μισό του 2023, ο Αυστραλός κέρδισε τον αγώνα Sprint του Κατάρ, ενώ η McLaren κατάφερε να πάρει την 4η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών από την Aston Martin - που είχε αντιδιαμετρική απόδοση το 2023, ξεκινώντας ισχυρά και τελειώνοντας τη χρονιά με φτωχά αποτελέσματα.

Μαζί με τις ομάδες του Σίλβερστοουν και του Ουόκινγκ, συχνά στη μάχη του βάθρου στα GP του 2023 βρίσκονταν και οι Ferrari και Mercedes, καθώς η πρώτη έκανε ριζικές αλλαγές στην SF-23 κατά τη διάρκεια της χρονιάς (κυρίως στη Μόντσα και στη Σουζούκα) και η δεύτερη παρουσίασε την ανασχεδιασμένη W14 στο Μονακό.

Red Bull Content Pool
Ο Μαξ Φερστάπεν με τους Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι στο βάθρο του GP του Κατάρ 2023 RED BULL CONTENT POOL


Ήμασταν η μοναδική ομάδα που ήταν αληθινά σταθερή σε απόδοση [το 2023]”, είπε ο Φερστάπεν για την ομάδα του, Red Bull Racing, μιλώντας στο podcast Red Bull Talking Bull. Πίσω μας υπήρχαν διαρκή σκαμπανεβάσματα, πότε ήταν μία ομάδα δεύτερη και πότε άλλη. Η μάχη ήταν πολύ στενή πίσω μας”.

Και σε ερώτηση για τις προβλέψεις του για το 2024, απάντησε: “Όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο θα βελτιωθούν [τα μονοθέσια των ομάδων] κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Εκείνη που πιστεύω ότι ήταν η πιο εντυπωσιακή πίσω μας, από το σημείο που ξεκίνησε μέχρι το σημείο που τερμάτισε, ήταν αναμφίβολα η McLaren. Και φαίνεται πως θα μπορεί να είναι πολύ δυνατή του χρόνου”.

Σχετικά, τέλος, με τη δική του προσέγγιση στο νέο πρωτάθλημα της F1, ο Ολλανδός είπε (μιλώντας για τον εαυτό του, όπως συνηθίζει, στο δεύτερο πρόσωπο): Κάθε χρονιά είναι λιγάκι διαφορετική. Εξαρτάται, επίσης, από το πόσο καλό θα είναι το αυτοκίνητο. Αλλά πιστεύω ότι βασίζεσαι λίγο και στην εμπειρία σου.

Έχεις ήδη ζήσει αρκετά στην καριέρα σου και στη F1 και ξέρεις πως αν θέλεις να διεκδικήσεις το πρωτάθλημα η πιο σημαντική παράμετρος είναι το αυτοκίνητο. Πέραν αυτού, οι επιδόσεις σου πρέπει να έχουν αρκετή σταθερότητα, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσπαθείς να πετυχαίνεις ξανά και ξανά. Κάθε χρονιά προβάλλει μια καινούρια πρόκληση, για να προσπαθήσεις να το πετύχεις”, κατέληξε ο 26χρονος.

TAGS FORMULA 1 F1 MCLAREN F1 2024 ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ