FORMULA 1

Μάνατζερ του Φερστάπεν: "Ο Λεκλέρ έχει το ίδιο ταλέντο με τον Μαξ"

Ο Λεκλέρ με τον Φερστάπεν
Ο Λεκλέρ με τον Φερστάπεν RED BULL CONTENT POOL

Παρότι βρίσκεται υπό την αφόρητη πίεση να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Ferrari, ο Σαρλ Λεκλέρ έχει την ικανότητα για αυτό -ικανότητα αντίστοιχη του Μαξ Φερστάπεν-, αρκεί να του δοθεί το μονοθέσιο που πρέπει, υποστηρίζει ο Ρέιμοντ Βερμιούλεν.

Ο Σαρλ Λεκλέρ έκανε δύο σημαντικά οδηγικά λάθη φέτος -την απώλεια του βάθρου στην Ίμολα και πιθανώς της νίκης στο Πολ Ρικάρ- όταν η μάχη του για τον τίτλο της Formula 1 με τον Μαξ Φερστάπεν ήταν σε "σημείο βρασμού". Παρά την αμφισβήτηση που γέννησαν τα λάθη αυτά ο Μονεγάσκος έχει όλα όσα χρειάζεται για να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, λέει ο μάνατζερ του Ολλανδού, Ρέιμοντ Βερμιούλεν.

Ο Φερστάπεν κέρδισε πριν από δέκα μέρες στην Ιαπωνία το δεύτερο -διαδοχικό- πρωτάθλημα της καριέρας του στη F1, αλλά από τα τέλη Ιουλίου και μετά η κατακόρυφη πτώση της ανταγωνιστικότητας της Ferrari F1-75 και ορισμένες εκθαμβωτικές επιδόσεις του Ολλανδού, μετέτρεψαν αυτή την εξέλιξη σε τυπική διαδικασία - επιτρέποντας στον Μαξ να αυξήσει με άνεση σε 12 τις φετινές του νίκες, σε συνολικά 18 αγώνες μέχρι στιγμής.

Η κατάκτηση του τίτλου στη Σουζούκα από τον Φερστάπεν ήρθε μετά από ένα τρίτο φετινό λάθος του Λεκλέρ, στην τελευταία στροφή και υπό την πίεση του Σέρτζιο Πέρεζ, αλλά πλέον ήταν δεδομένο πως ο οδηγός της Scuderia δεν είχε καμία ελπίδα για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Λεκλέρ με τον Φερστάπεν
Ο Λεκλέρ με τον Φερστάπεν RED BULL CONTENT POOL

Παρόλα αυτά, ο Βερμιούλεν εκτιμά ότι ο Λεκλέρ έχει τη στόφα του μελλοντικού πρωταθλητή, και αποδίδει τα λάθη και τις εξόδους από την πίστα του Μονεγάσκου στα προβλήματα σταθερότητας της Ferrari F1-75: "Πολλά από τα λάθη και των δύο οδηγών της Ferrari συνέβησαν διότι φαίνεται να είναι λίγο ασταθής η ουρά (της F1-75) και αυτό να την κάνει λίγο απρόβλεπτη", είπε ο Βερμιούλεν.

"Κι έπειτα, αν είσαι λιγάκι πίσω (στη βαθμολογία), πιέζεις αυτό το ένα-δύο τοις εκατό παραπάνω και οδηγείς πιο κοντά στο όριο, οπότε είναι εύκολο να κάνεις ένα λάθος. Είναι εύκολο να δείξουμε με το δάχτυλο, αλλά πιστεύω ότι με το σωστό εξοπλισμό ο Σαρλ είναι αναμφίβολα επίσης ένας μελλοντικός παγκόσμιος πρωταθλητής, αν αποκτήσει το αυτοκίνητο που χρειάζεται για αυτό", συνέχισε ο μάνατζερ του Φερστάπεν.

Ο Βερμιούλεν εκτιμά ότι το μόνο που χωρίζει τους Μαξ Φερστάπεν και Σαρλ Λεκλέρ στην κορυφή της F1 είναι τα διαφορετικά τους μονοθέσια: "Πιστεύω ότι ο Σαρλ έχει το ίδιο ταλέντο. Ορισμένοι από τους γύρους με τους οποίες κέρδισε κάποιες πολ ποζίσιονς φέτος ήταν απλώς απίστευτοι. Αλλά πιστεύω ότι έχει και την αγωνιστική ικανότητα και επιδεξιότητα - όμως, αν έχεις στον αγώνα εντονότερη φθορά των ελαστικών δεν είναι και πολλά που να μπορείς να κάνεις ως οδηγός.

Μάνατζερ του Φερστάπεν: "Ο Λεκλέρ έχει το ίδιο ταλέντο με τον Μαξ"
RED BULL CONTENT POOL


Μπορείς να είσαι σαν τον Σέρτζιο Πέρεζ, ο οποίος είναι ένας από τους καλύτερους στο να περισώζει τα ελαστικά, αν και νομίζω ότι είναι όλοι τους τόσο καλοί από αυτήν την άποψη. Εντέλει, αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα μονοθέσιο που να αποδίδει για μιάμιση ώρα, και ο Σαρλ δεν το είχε στους περισσότερους φετινούς αγώνες", κατέληξε ο Βερμιούλεν.

Πέραν του Ολλανδού, όμως, και ο Έμερσον Φιτιπάλντι εξέφρασε την άποψή του για τον Σαρλ Λεκλέρ. Ο θρύλος και πρώην δις πρωταθλητής της F1 (το 1972 με τη Lotus και το '74 με τη McLaren) είπε, ωστόσο, ότι δεν ήταν η δύστροπη Ferrari F1-75 αυτή που προκάλεσε τα οδηγικά λάθη του Λεκλέρ φέτος, αλλά η "τρομερή πίεση" που έχει στους ώμους του να κατακτήσει μετά από μιάμιση δεκαετία και πάλι τον τίτλο οδηγών για τη Scuderia.

TAGS FORMULA 1 F1 ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ FERRARI RED BULL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ