FORMULA 1

Η McLaren ανακοίνωσε την πολυετή επέκταση του συμβολαίου του Λάντο Νόρις

Second placed British Formula One driver Lando Norris of McLaren F1 Team celebrates on the podium after the Formula One Hungarian Grand Prix auto race, at the Hungaroring racetrack in Mogyorod, near Budapest, Hungary, Sunday, July 23, 2023. (AP Photo/Denes Erdos)
Second placed British Formula One driver Lando Norris of McLaren F1 Team celebrates on the podium after the Formula One Hungarian Grand Prix auto race, at the Hungaroring racetrack in Mogyorod, near Budapest, Hungary, Sunday, July 23, 2023. (AP Photo/Denes Erdos) AP PHOTO / DENES ERDOS

H McLaren έσπευσε να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του Λάντο Νόρις μακροχρόνια, και να τον κρατήσει μακριά από τις Red Bull, Ferrari και Audi. Με το νέο του συμβόλαιο ο Βρετανός θα παραμείνει στην ομάδα του Ουόκινγκ πέραν της σεζόν του 2025.

To τρέχον συμβόλαιο του Νόρις, που υπέγραψε με τη McLaren το 2022, λήγει στο τέλος του 2025. Τόσο εκείνη την περίοδο όσο και πρόσφατα, η Red Bull είχε εκφράσει ανοιχτά το ενδιαφέρον της για τις υπηρεσίες του νεαρού Βρετανού, διά στόματος του συμβούλου της Red Bull και υπεύθυνου οδηγών Χέλμουτ Μάρκο, όσο και του διευθυντή της RBR Κρίστιαν Χόρνερ.

Επίσης, το όνομα του Νόρις είχε ακουστεί και για τη θέση του Κάρλος Σάινθ, καθώς και για μια θέση στην εργοστασιακή Audi F1 με την είσοδο της γερμανικής ομάδας στη Formula 1 το 2026 - αμέσως μετά τη λήξη του τρέχοντος συμβολαίου του Βρετανού με τη McLaren.

Ωστόσο, η McLaren έσπευσε να προλάβει τις εξελίξεις, εξασφαλίζοντας την υπογραφή του Νόρις στην επέκταση του συμβολαίου του για αρκετά χρόνια μετά το 2025. Η διάρκεια του συμβολαίου δεν έχει προσδιοριστεί, όπως έγινε χθες (25/1) με την αντίστοιχη “πολυετή” ανανέωση του συμβολαίου του Σαρλ Λεκλέρ με τη Scuderia Ferrari.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επέκταση του συμβολαίου είναι σίγουρα διετής, δηλαδή καλύπτει και το 2027, με την οψιόν περαιτέρω ανανέωσής της. Αυτό σημαίνει ότι ο Νόρις πιθανότατα θα κλείσει μία δεκαετία με την αγγλική ομάδα, τη μοναδική με την οποία έχει αγωνιστεί στη Formula 1, μετά το ντεμπούτο του στο σπορ το 2019. Ο έτερος οδηγός της McLaren, Όσκαρ Πιάστρι, είναι δεσμευμένος από την αγγλική ομάδα μέχρι το Δεκέμβριο του 2026.

Με τη χθεσινή ανακοίνωση της Ferrari για τον Σαρλ Λεκλέρ και τώρα της McLaren για τον Λάντο Νόρις, ξεκαθαρίζει σημαντικά το μεταγραφικό τοπίο των κορυφαίων οδηγών του σπορ για το 2025. Θυμίζουμε ότι το συμβόλαιο του Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull Racing εντείνεται μέχρι το τέλος του 2028, του Λιούις Χάμιλτον και του Τζορτζ Ράσελ με τη Mercedes μέχρι και το 2025, και του Φερνάντο Αλόνσο με την Aston Martin μέχρι το τέλος του 2024.

TAGS FORMULA 1 F1 MCLAREN ΛΑΝΤΟ ΝΟΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ