FORMULA 1

H Red Bull "άναψε φωτιές" για την επιστροφή του Ρικιάρντο δίπλα στον Φερστάπεν

Red Bull Content Pool
SPA, BELGIUM - AUGUST 24: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing walk on the circuit during previews ahead of the Formula One Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 24, 2017 in Spa, Belgium. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI201708240335 // Usage for editorial use only // RED BULL CONTENT POOL

Με μια φωτογραφία στο twitter από το 2018, που απεικονίζει τους Μαξ Φερστάπεν και Ντάνιελ Ρικιάρντο παρέα με φόντο την πίστα του Σπα, η RBR έριξε νερό στο "μύλο" της φημολογίας ότι ο Αυστραλός προορίζεται για τη θέση του Σέρτζιο Πέρεζ.

Η ομάδα του Μίλτον Κινς δημοσίευσε την εικόνα αυτή με αφορμή την είδηση της ανανέωσης του συμβολαίου των Βέλγων με τη Formula 1, για την παραμονή του αγώνα του Σπα στο πρόγραμμα του σπορ μέχρι και το 2025.

Η χρονιά αυτή είναι κομβική για τη Red Bull, σε σχέση με τον δεύτερο οδηγό της, διότι στο τέλος του 2024 λήγει το συμβόλαιό της με τον Σέρτζιο Πέρεζ. Ο Μεξικανός υπόκειται ήδη σε αφόρητη πίεση, από την ομάδα και όχι μόνο, η οποία έχει προκύψει από τις διαδοχικές του φτωχές επιδόσεις στα περισσότερα φετινά GP από το Μάιο και μετά - ενώ αντιθέτως από τότε ο Φερστάπεν κέρδισε 12 από τους 13 αγώνες.

Οι φήμες ότι ο Ρικιάρντο ενδέχεται να προορίζεται για διάδοχος του Πέρεζ, στο διπλανό γκαράζ από τον Μαξ Φερστάπεν, συντηρούνται εδώ και καιρό - ακόμα και από τους πρωταγωνιστές της ιστορίας. Τόσο ο Ρικιάρντο όσο και ο διευθυντής της RBR, Κρίστιαν Χόρνερ, έχουν παραδεχθεί πως η φιλοδοξία του Αυστραλού είναι να επιστρέψει στην ομάδα του Μίλτον Κινς.

Το περιβάλλον του Πέρεζ, παράλληλα, διέψευσε κατηγορηματικά τη φήμη που κυκλοφορεί τελευταία ότι ο 33χρονος Μεξικανός θα ανακοινώσει την αποχώρησή του από τη F1 σε δέκα μέρες στο GP της πατρίδας του. Και το γερμανικό Auto Motor und Sport γράφει πως η RBR έχει ήδη αποφασίσει πως θα είναι ο Ρικιάρντο εκείνος που θα αντικαταστήσει τον Πέρεζ, αν ο τελευταίος αποχωρήσει - από την ομάδα ή από το σπορ.

Σε αυτό το κλίμα, το tweet της Red Bull που απεικονίζει τους Φερστάπεν-Ρικιάρντο στην κορυφή της Eau Rouge -της πιο διάσημης στροφής του Σπα- με σαφή αναφορά στο 2025, εύλογα προκάλεσε την απορία σχετικά με τη σκοπιμότητά του.

Κατά πολλούς, είναι μία ένδειξη που επιβεβαιώνει εμμέσως πλην σαφώς τα γραφόμενα του γερμανικού AMuS και αποτελεί έναν υπαινιγμό της RBR για το μέλλον. Και η ρήξη που επήλθε στη σχέση του Ρικιάρντο με τον Φερστάπεν (όταν οδηγούσαν μαζί στη Red Bull Racing) μετά τη μεταξύ τους σύγκρουση και την εγκατάλειψή τους στο GP Αζερμπαϊτζάν του 2018 δεν αναμένεται να είναι πρόβλημα, διότι τα δεδομένα πέντε χρόνια αργότερα έχουν αλλάξει ριζικά στην καριέρα και των δύο.

Θυμίζουμε ότι ο Ρικιάρντο έχασε τη θέση του στη McLaren στο τέλος του 2022, λόγω των επίσης φτωχών του επιδόσεων την περασμένη διετία με την ομάδα του Ουόκινγκ. Παρότι είχε πρόταση να αγωνιστεί με τη Haas φέτος, προτίμησε τη θέση του εφεδρικού οδηγού της Red Bull - μέχρι που, τον περασμένο Ιούλιο, πήρε την αγωνιστική θέση του Νικ ντε Βρις στη θυγατρική Alpha Tauri.

Red Bull Content Pool
Οι Μαξ Φερστάπεν και Ντάνιελ Ρικιάρντο στην κορυφή της στροφής Eau Rouge του Σπα, τον Αύγουστο του 2017 RED BULL CONTENT POOL

Οι αρχικές του επιδόσεις ήταν αρκετά ανταγωνιστικές, όμως στις ελεύθερες δοκιμές του Ζάντβορτ έσπασε το χέρι του και απουσίασε και πάλι για ενάμιση μήνα, από τα τελευταία πέντε GP - όμως, τώρα είναι έτοιμος να επιστρέψει στο κόκπιτ της Alpha Tauri για το GP των ΗΠΑ, στο Τέξας, το προσεχές τριήμερο (20-22/10).

Ο Αυστραλός αγωνιζόταν με τη Red Bull την περίοδο 2014-’18, κερδίζοντας με την ομάδα επτά από τις οκτώ νίκες της καριέρας του στη F1. Ωστόσο το 2018, βλέποντας την αφοσίωση της RBR στο ανερχόμενο ταλέντου του Μαξ Φερστάπεν, επέλεξε να αναζητήσει αλλού την τύχη του - και αποχώρησε το 2019 για τη Renault. Φέτος παραδέχθηκε ότι η αποχώρησή του ήταν «καταστροφική» για την καριέρα του.

TAGS FORMULA 1 F1 RED BULL ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ