FORMULA 1

Γλίτωσε την ποινή ο Χάμιλτον για το συμβάν των ελεύθερων δοκιμών της Τζέντα

AP Photo/Darko Bandic)
Ο Λιούις Χάμιλτον στο πάντοκ της Τζέντα, GP Σαουδικής Αραβίας 2024 AP PHOTO/DARKO BANDIC)

Ο Λιούις Χάμιλτον διέφυγε της ποινής -με μια απλή προειδοποίηση από τους αγωνοδίκες- για το εξαιρετικά επικίνδυνο μπλοκάρισμα στον Λόγκαν Σάρτζεαντ της Williams στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του GP Σαουδικής Αραβίας. Χρηματικό πρόστιμο στη Mercedes F1.

Ο Σάρτζεαντ βρισκόταν σε γρήγορο γύρο με τη Williams FW46 στις δοκιμές του ιδιαίτερα γρήγορου σιρκουί στους δρόμους της Τζέντα, ώσπου συνάντησε στο σικέιν της στροφής 10 τους Κάρλος Σάινθ και Λιούις Χάμιλτον που κινούνταν αργά με τις Ferrari και Mercedes αντίστοιχα.

Ο Ισπανός βγήκε στο χώρο διαφυγής του σικέιν για να ανοίξει δρόμο στον Σάρτζεαντ, αλλά ο Χάμιλτον δεν αντελήφθη εγκαίρως την προσέγγιση της Williams, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει τον Αμερικανό στο κέντρο του σικέιν –αναγκάζοντάς τον να φρενάρει βίαια για να αποφύγει τη σύγκρουση.

Στη ραδιοεπικοινωνία, ο Σάρτζεαντ είπε “έλα τώρα φίλε, αυτό είναι πολύ επικίνδυνο”, ενώ ο Σάινθ είπε εκείνη την ώρα στη Ferrari πως “αυτό που έκανε ο Χάμιλτον εκεί ήταν υπερβολικά επικίνδυνο. Ήταν στη μέση, δεν μπορούσα να πάω στην άκρη, και ο Σάρτζεαντ παραλίγο να προσκρούσει πάνω του”. Ο ίδιος ο Χάμιλτον είπε στους μηχανικούς του πως "προσπαθούσα να ανοίξω δρόμο στον Σάινθ και ξαφνικά ήταν μια Williams εκεί".

Μετά τις δοκιμές, οι Χάμιλτον και Σάρτζεαντ κλήθηκαν από τους αγωνοδίκες, και έπειτα από την ακρόαση και τη λεπτομερή εξέταση των πλάνων και της τηλεμετρίας, ο Λιούις δέχθηκε προειδοποίηση για επικείμενη ποινή αν διαπιστωθεί εκ νέου επικίνδυνη οδήγηση εκ μέρους του. Οι αγωνοδίκες, αντίθετα, επέβαλλαν στη Mercedes F1 πρόστιμο 15.000 ευρώ για το “σοβαρό παράπτωμα” της μη ενημέρωσης του οδηγού της για τα επερχόμενα μονοθέσια.

Οι αγωνοδίκες μεταξύ άλλων ανέφεραν πως ο Σάρτζεαντ “έπρεπε να αναλάβει δράση βγαίνοντας από την πίστα για να αποφύγει τη σύγκρουση. Αν δεν το είχε κάνει, θα συνέβαινε ένα σοβαρό, υψηλής ταχύτητας ατύχημα”.

Σχολιάζοντας το συμβάν, ο διευθυντής της Mercedes F1 Τότο Βολφ είπε: “Δεν ξέρω αν ο Λιούις έλαβε το μήνυμα ότι ερχόταν ο Σάρτζεαντ. Σε κάθε περίπτωση, ήταν επικίνδυνο και θα μπορούσε να είχε συμβεί ένα σοβαρό ατύχημα, αλλά κανείς δεν κάνει κάτι τέτοιο επίτηδες, ειδικά ο Λιούις”.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ