ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ

Formula 1: O Φερστάπεν εξηγεί πώς μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος το 2022

Ο πιλότος της Red Bull, Μαξ Φερστάπεν
Ο πιλότος της Red Bull, Μαξ Φερστάπεν ASSOCIATED PRESS

Ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Μαξ Φερστάπεν, εξηγεί με ποιούς τρόπους μπορεί να βελτιωθεί τη νέα σεζόν της Formula 1, που ξεκινά στις 20/3 στο Μπαχρέιν, με το Νο1 πλέον στο ρύγχος του μονοθεσίου του.

Σε αντίθεση με τον Λιούις Χάμιλτον τα προηγούμενα χρόνια, ο Μαξ Φερστάπεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το Νο1 -που δικαιούται ο πρωταθλητής της προηγούμενης χρονιάς- στο ρύγχος της ολοκαίνουριας Red Bull RB18 φέτος.

Για να διατηρήσει τον τίτλο του, εφ' όσον φυσικά η RB18 αποδειχθεί ανταγωνιστική μετά τη ριζική φετινή αλλαγή των κανονισμών και της αεροδυναμικής, ο Ολλανδός θα πρέπει πρώτα από όλα να προσαρμοστεί στο εντελώς διαφορετικό μονοθέσιο, ξεκινώντας από το μηδέν την κατανόησή του, όπως και στα καινούρια ελαστικά της Pirelli.

Όμως, ο Μαξ εκτιμά ότι μπορεί να βελτιώσει και την δική του οδήγηση - διότι, ασχέτως του αμφιλεγόμενου τρόπου με τον οποίο κατέκτησε τον τίτλο στο Άμπου Ντάμπι τον περασμένο Δεκέμβριο, η αλήθεια είναι πως η απόδοσή του σχεδόν σε κάθε αγώνα του 2021 ήταν σταθερά στο ύψιστο επίπεδο. Εξάλλου, κέρδισε σχεδόν τα μισά (10) από τα 22 GP της χρονιάς.

"Πάντοτε λέω στον εαυτό μου ότι δεν είμαι ποτέ τέλειος σε κανέναν τομέα. Οπότε, ας πούμε ότι είσαι στο 98%, ή οτιδήποτε, συνεπώς πάντα υπάρχει κάτι στο οποίο να μπορείς να βελτιωθείς", είπε ο 24χρονος - ο πρώτος οδηγός που στέρησε τον τίτλο οδηγών από τη Mercedes μετά το 2014.

Και συνέχισε: "Δεν είναι ότι μπορώ να γίνω καλύτερος σε τεράστιο βαθμό σε κάτι. Είναι μόνο σε μικρά πράγματα, ή πώς μπορώ να επηρεάσω τις εξελίξεις σε ένα αγωνιστικό τριήμερο ακόμα καλύτερα. Πώς μπορώ να προετοιμαστώ καλύτερα;

Πώς μπορώ να διασφαλίσω ότι θα μπορώ να καταλάβω την ισορροπία του αυτοκινήτου καλύτερα για τις κατατακτήριες ή για τον αγώνα; Πώς μπορώ να καταλάβω τα ελαστικά καλύτερα; Τέτοιου είδους πράγματα".

Σχετικά με την εκμάθηση του νέου αυτοκινήτου και την προσαρμογή του σε αυτό, συμπλήρωσε: "Φυσικά του χρόνου τα ελαστικά θα είναι διαφορετικά και πάλι. Οπότε πρέπει να τα μάθουμε κι αυτά επίσης. Αλλά πάντοτε κοιτάζουμε τέτοιου είδους τομείς, όπως το τι μπορώ να καταλάβω ή να μάθω με όλη την εμπειρία που έχω αποκτήσει μέχρι στιγμής".

TAGS ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ RED BULL FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ