GP ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

Formula 1 - Άμπου Ντάμπι: Ο Χάμιλτον δεν σπαταλά ενέργεια να σκέφτεται πιθανές συγκρούσεις

Ο Λιούις Χάμιλτον
Ο Λιούις Χάμιλτον PHOTO CREDITS: © 2021 ANTONIN VINCENT / AP IMAGES

Ο Λιούις Χάμιλτον χαμήλωσε τις εντάσεις που έχουν αναπτυχθεί περί νέου "θερμού επεισοδίου" με τον Μαξ Φερστάπεν στη μεγάλη τελική μάχη του φετινού τίτλου της F1 την Κυριακή, λέγοντας πως και οι δύο βρίσκονται στο Άμπου Ντάμπι "με στόχο μόνο τη νίκη, και με τον σωστό τρόπο".

Πέντε μέρες μετά τη νέα σύγκρουση των δύο διεκδικητών του φετινού πρωταθλήματος στη Σαουδική Αραβία, που προκλήθηκε από το αδικαιολόγητο φρενάρισμα του Φερστάπεν εμπρός από τον Χάμιλτον, μερίδα του βρετανικού Τύπου αναπαράγει το ενδεχόμενο να επιχειρήσει ο Ολλανδός μια ανάλογη κίνηση και στο Άμπου Ντάμπι.

Δεδομένου ότι οι δύο μονομάχοι του τίτλου μπαίνουν στο 22ο και τελευταίο φετινό GP ισόβαθμοι, με 369,5 βαθμούς έκαστος, ο Φερστάπεν θα κερδίσει φέτος το πρώτο πρωτάθλημα F1 την καριέρας του αν και οι δύο εγκαταλείψουν, διότι έχει μία νίκη παραπάνω: 9 έναντι 8.

Ωστόσο, ο Χάμιλτον χαμήλωσε τους τόνους σχετικά με αυτό το ενδεχόμενο: "Δεν σπαταλάω καθόλου ενέργεια να σκέφτομαι τέτοια πράγματα. Στο τέλος της ημέρας, ειλικρινά πιστεύω ότι όλοι έχουν έρθει εδώ με στόχο μόνο τη νίκη. Θα ήθελα να πιστεύω πως όλοι θέλουν να την πετύχουν με το σωστό τρόπο, κι έτσι δεν αφήνω τέτοια πράγματα να στοιχειώνουν το μυαλό μου", είπε ο Βρετανός.

Επί του ίδιου θέματος, ο Φερστάπεν συμφώνησε -κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Άμπου Ντάμπι- λέγοντας: "Πρέπει να αφοσιωθούμε στα θετικά αυτό το τριήμερο. Και θέλουμε δράση μόνο στην πίστα. Πιστεύω πως, και οι δύο πλευρές, θέλουμε να κερδίσουμε, ξεκάθαρα. Περί αυτού πρόκειται, όχι περί αμφιλεγόμενων αποφάσεων".

Ο Χάμιλτον, που αν στεφθεί την Κυριακή πρωταθλητής θα σπάσει το ρεκόρ των 7 τίτλων του Μίκαελ Σουμάχερ με τον όγδοό του, συνέχισε: "Είμαι εδώ για να κάνουμε έναν σπουδαίο αγώνα. Θα προχωρήσουμε ολοταχώς με αυτό στο μυαλό μας, και δεν σπαταλάμε ενέργεια για θέματα που δεν είναι στον δικό μας έλεγχο.

Βρίσκομαι εδώ για να κάνω την καλύτερη δουλειά που μπορώ με αυτή την εκπληκτική ομάδα, και ποτέ δεν σκεφτόμασταν ότι θα φτάναμε στον τελευταίο αγώνα με μηδενική διαφορά. Κάναμε μια εκπληκτική ανάκαμψη συλλογικά ως ομάδα, και βρεθήκαμε σε σπουδαία θέση στους τρεις τελευταίους αγώνες.

Ερχόμαστε με θετική ψυχολογία, ως ομάδα, έχουμε φέρει το αυτοκίνητο σε ένα εξαιρετικό σημείο. Κέρδισαν [η RBR] εδώ πέρσι. Οπότε, χωρίς αμφιβολία, θα είναι δυνατοί εδώ αυτό το τριήμερο. Αλλά νομίζω ότι τους κυνηγήσαμε και φτάσαμε πολύ κοντά τους. Και πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε δυνατοί αυτό το Σαββατοκύριακο".

Σχετικά με το ενδεχόμενο να γίνει ο μοναδικός στην ιστορία της F1 με οκτώ πρωταθλήματα, τέλος, ο 36χρονος είπε: "Προς το παρόν αισθάνομαι ότι είναι ένα ακόμα πρωτάθλημα, για μένα. Δεν το σκέφτομαι σαν ένα ακόμα στο πλήθος των τίτλων. Έτσι το σκέφτομαι κάθε χρόνο, ξεκινώντας από το μηδέν, σκέφτομαι πως είμαι ο κυνηγός και ότι μάχομαι από τη στιγμή που ξεκινώ την προπόνησή μου. Δεν επιλέγω το νούμερο 1 για το αυτοκίνητό μου, επιλέγω το νούμερο 44, δεν σκέφτομαι τον εαυτό μου ως τον πρωταθλητή, αλλά ως έναν οδηγό που μάχεται για το πρωτάθλημα".

TAGS GP ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ FORMULA 1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ