ΑΕΚ

Η ΑΕΚ κλώτσησε την τύχη της, αλλά δεν παύει να το πιστεύει

Ο Μίγιατ Γκατσίνοβιτς
Ο Μίγιατ Γκατσίνοβιτς EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 2-0 και να μην έχει πλέον την τύχη στα χέρια της για το πρωτάθλημα, ωστόσο δεν παύει να ελπίζει.

Η ΑΕΚ πήγε στο Φάληρο με στόχο ένα διπλό που θα αγκάλιαζε τον τίτλο (ενδεχομένως και μαθηματικά), όμως αυτό το αποτέλεσμα δεν ήρθε ποτέ, μιας και οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα ηττήθηκαν από τον Ολυμπιακό πραγματοποιώντας μια κάτω του μετρίου εμφάνιση. Μάλιστα για τον "Πελάδο" ήταν η χειρότερη της ΑΕΚ επί των ημερών του στο τιμόνι, με τον Αργεντινό να μην κρύβεται πίσω από τις ευθύνες του.

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός δεν της έκανε το... χατίρι με ένα θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα, κι έτσι ο ΠΑΟΚ μια στροφή πριν από το φινάλε είναι αυτός στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας αυτός το πλεονέκτημα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Πλέον η ΑΕΚ για να κατακτήσει το πρωτάθλημα χρειάζεται νίκη επί της Λαμίας στη γεμάτη OPAP Arena και την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ να μη νικήσει τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ένα σενάριο που δεδομένα έχει αρκετές και ρεαλιστικές πιθανότητες για να γίνει.

Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι η Ένωση πέταξε στα σκουπίδια τις δύο ευκαιρίες για διπλό σε Τούμπα και Καραϊσκάκης, όπου θα κλείδωνε το πρωτάθλημα. Ειδικά απέναντι στον ΠΑΟΚ που μέχρι και το 80' ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1 και στο φινάλε το έχασε. Το πως "κλώτσησε" την τύχη της είναι κάτι που πρέπει να αναλύσει, αλλά από... Δευτέρα.

Η πίστη και η ελπίδα που πεθαίνουν πάντα τελευταίες

Ο Ματίας Αλμέιδα μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ανέφερε ότι χάθηκε το πρωτάθλημα και υπεύθυνος ήταν εκείνος, ωστόσο ήταν περισσότερο ένα συναίσθημα πικρίας παρά μη πεποίθησης ότι μπορεί να το πάρει στο φινάλε. Πολλές φορές ο Αργεντινός τεχνικός έχει πει ότι η δική του ΑΕΚ όσο ελπίζει θα παλεύει και το ίδιο θα κάνει και την Κυριακή σε ένα ματς ιδιαίτερων συνθηκών.

Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο, ο κόσμος θα βρίσκεται εκεί για να στηρίξει την αγαπημένη του ομάδα, περιμένοντας παράλληλα και ένα ευχάριστο νέο από τη Θεσσαλονίκη, δείχνοντας ότι πιστεύει στο πρωτάθλημα. Το ίδιο και ο Δημήτρης Μελισσανίδης με το μήνυμα αγάπης που έστειλε στον Αργεντινό κόουτς μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, δείχνοντας ότι τον στηρίζει. Άλλωστε δεν είναι μικρό αυτό που πέτυχε ο Ματίας Αλμέιδα. Από τη δεκαετία του '90 η ΑΕΚ είχε να διεκδικεί το πρωτάθλημα για δύο διαδοχικές χρονιές την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Δεδομένα η πίστη και η ελπίδα των κιτρινόμαυρων δεδομένα θα πεθάνουν τελευταίες. Το δυστύχημα είναι ότι δεν εξαρτώνται από τον εαυτό τους, αλλά περιμένουν ένα ακόμα στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ απέναντι στον Άρη. Ωστόσο η ίδια κατάφερε να υπερτερεί στην ισοβαθμία κόντρα στον Ραζβάν Λουτσέσκου κι έτσι να τη βολεύει η ισοβαθμία. Σε διαφορετική περίπτωση ήθελε μόνο ήττα του ΠΑΟΚ, κάτι που θα έκανε την αποστολή της πιο δύσκολη.

Ως προς το καθαρά αγωνιστικό σκέλος, το ευτύχημα για τον Ματίας Αλμέιδα είναι ότι έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές, μαζί και τον Λάζαρο Ρότα που εξέτισε την ποινή του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Για κάποιους το παιχνίδι με τη Λαμία (αν αγωνιστούν) θα είναι το τελευταίο τους με τη φανέλα της ΑΕΚ, επομένως είναι πολύ πιθανό στο φινάλε κάποιοι να πάρουν χρόνο συμμετοχής για να αποχαιρετίσουν τον κόσμο.

Τέτοιο σενάριο δεν υφίσταται για συμμετοχή στην ενδεκάδα, καθώς ο Αλμέιδα θα παρατάξει την Ένωση με τις καλύτερες δυνατές επιλογές σε όλες τις γραμμές, για να καθαρίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται το ματς με τη Λαμία και να αποβάλλει κάθε πιθανό άγχος.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ