FORMULA 1

Formula 1, Αλόνσο: "Ο Χάμιλτον θα έχει την ευκαιρία για το όγδοο πρωτάθλημα"

Οι Αλόνσο, Φερστάπεν, Χάμιλτον σε κοινή τους συνέντευξη
Οι Αλόνσο, Φερστάπεν, Χάμιλτον σε κοινή τους συνέντευξη AP PHOTO/ASANKA BRENDON RATNAYAKE

Ο Φερνάντο Αλόνσο έπλεξε το εγκώμιο του Λιούις Χάμιλτον, λέγοντας πως "δεν ξέχασε πως να οδηγεί" και πως κάποια στιγμή θα είναι και πάλι σε θέση να διεκδικήσει το ρεκόρ των οκτώ παγκοσμίων τίτλων.

Πριν από λίγες εβδομάδες ο Αλόνσο χαρακτήρισε τον Χάμιλτον "φανταστικό οδηγό, αλλά και λίγο τυχερό", από την άποψη ότι για οκτώ χρόνια (2014-'21) είχε την ευτυχία να οδηγεί τα κυρίαρχα μονοθέσια της πρωταθλήτριας Mercedes στη Formula 1 - όμως τώρα ο Ισπανός μόνο θετικά είχε να πει για τον Βρετανό επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή.

Πριν καν η Mercedes παρουσιάσει το βαρέως ανανεωμένο -και πολύ πιο ανταγωνιστικό- μονοθέσιο W14 στο τελευταίο GP στη Βαρκελώνη, ο Αλόνσο δήλωσε πως ο Χάμιλτον θα βρεθεί ξανά σε θέση διεκδίκησης του όγδοου τίτλου του, και ότι ο 38χρονος Βρετανός είναι ακόμη σε κορυφαία φόρμα.

Ο Άλονσο συγχαίρει τον Χάμιλτον στον αγώνα της Ισπανίας
Ο Άλονσο συγχαίρει τον Χάμιλτον στον αγώνα της Ισπανίας ASANKA BRENDON RATNAYAKE


"Ο Λιούις θα βρεθεί ξανά στη μάχη του όγδοου τίτλου", δήλωσε ο Ισπανός. "Δεν ξέρω αν αυτό θα συμβεί του χρόνου ή στο μέλλον, αλλά θα αποκτήσει κι άλλη ευκαιρία να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αυτό είναι σίγουρο.

Η Mercedes είναι πολύ ισχυρή ομάδα, και ο Λιούις πολύ ισχυρός οδηγός. Δεν ξέχασε πώς να οδηγεί από τη μία χρονιά στην άλλη. Το αυτοκίνητο της Mercedes δεν είναι εύκολο να οδηγηθεί και δεν είναι γρήγορο, αλλά βλέπει κανείς κάθε τριήμερο ότι ο Λιούις είναι εκεί - τέταρτος, πέμπτος, τέταρτος, και ήταν δεύτερος στην Αυστραλία, Οδηγεί πάνω από τις δυνατότητες του αυτοκινήτου", πρόσθεσε ο Αλόνσο.

Για τον Χάμιλτον, στο μεταξύ, ρωτήθηκε και ο Μαξ Φερστάπεν μετά το τέλος του GP Ισπανίας - πάνω στο θέμα της δυνατότητας των οδηγών να ασχολούνται παράλληλα με άλλα θέματα -όπως στρατηγικής- στη διάρκεια του αγώνα.

Το θέμα τέθηκε από το ερώτημα του Ολλανδού στη ραδιοεπικοινωνία αν το κινητό τηλέφωνο που άκουγε να χτυπάει ήταν του Χέλμουτ Μάρκο, που πολλοί σχολίασαν ως ένδειξη της επιπλέον νοητικής ικανότητας του πρωταθλητή της F1 να ασχολείται με πολλαπλά πράγματα ταυτόχρονα.

"Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η επιπλέον ικανότητα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα στη F1", είπε ο Φερστάπεν στους Times του Λονδίνου. "Δεν μπορείς να προπονηθείς για κάτι τέτοιο, μόνο λίγοι οδηγοί τη διαθέτουν".

Σε ερώτηση ποιους εννοεί, απάντησε "σίγουρα ο Φερνάντο, με τον τρόπο που λειτουργεί στο αυτοκίνητο, παρατηρώντας διάφορες λεπτομέρειες, δείχνοντας αυτή την επιπλέον ικανότητα να κάνει άλλα πράγματα ενώ εξακολουθεί να οδηγεί στο όριο. Μιλάς στο μηχανικό σου, αλλά ακούς π.χ. ένα πιτ-στοπ από τη Ferrari. Αν είσαι απολύτα επικεντρωμένος στην οδήγηση, πιθανότητα δεν θα το αντιληφθείς διότι θα ακούς μόνο τη φωνή του μηχανικού σου".

Σε νέα ερώτηση αν ο επτάκις πρωταθλητής Χάμιλτον διαθέτει αυτή την επιπλέον ικανότητα, ο Μαξ απάντησε: "Όχι, ο Φερνάντο ξεχωρίζει περισσότερο σε αυτό. Ο κόσμος πιθανότατα θα αρχίσει να με μισεί για αυτό, αλλά εγώ έτσι το βλέπω", κατέληξε ο Ολλανδός.

TAGS FORMULA 1 F1 ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ MERCEDES F1 ASTON MARTIN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ