FORMULA 1

Ένας νέος πειραματισμός του Χάμιλτον τον γκρέμισε ξανά μετά το Sprint στην Κίνα

AP Photo/Andy Wong
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain waits in pit lane outside his team garage during the first practice session for the Chinese Formula One Grand Prix at the Shanghai International Circuit, Shanghai, China, Friday, April 19, 2024. AP PHOTO/ANDY WONG

Ο Λιούις Χάμιλτον παραδέχθηκε ότι η 18η θέση του στην εκκίνηση του GP της Σαγκάης οφείλεται σε έναν πειραματισμό που έκανε με τις ρυθμίσεις της Mercedes W15 μετά την επιτυχία της 2ης θέσης του στον αγώνα Sprint, πιστεύοντας ότι δεν θα μπορούσε να πάει τίποτα χειρότερα. “Αλλά πήγε”, είπε στο τέλος των κατατακτήριων.

Ο Βρετανός αποκλείστηκε στο Q1, στην πρώτη περίοδο των δοκιμών κατάταξης του GP, κυρίως λόγο του πολύ κακού του φρεναρίσματος στο τέλος της μεγάλης πίσω ευθείας της Σαγκάης και ενόψει της φουρκέτας στη στροφή 14.

Ο 39χρονος εξήγησε ότι μετά το Sprint ακολούθησε πολύ διαφορετικό δρόμο ρυθμίσεων σε σχέση με τον Τζορτζ Ράσελ, που σημείωσε εντέλει τον 8ο χρόνο στο Q3 για να βρεθεί στην τέταρτη σειρά της εκκίνησης.

Ο Χάμιλτον είπε μετά το Sprint ότι η Mercedes σημείωσε “τεράστια πρόοδο”, αλλά παρόλα αυτά επέλεξε να πειραματιστεί με τις ρυθμίσεις της W15 για τις κατατακτήριες: “Υπήρξαν πολλά που άλλαξαν [από το Sprint] μέχρι τις κατατακτήριες. Δεν ήταν κακό [το αυτοκίνητο] σε ορισμένα σημεία, αλλά πάσχιζα, δεν μπορούσα να το σταματήσω για τη στροφή 14. Οπότε, είναι ό,τι είναι.

Σήμερα το πρωί ο Τζορτζ κι εγώ είχαμε πολύ παρεμφερή αυτοκίνητα, αλλά το απόγευμα προσπαθήσαμε να πειραματιστούμε με το αυτοκίνητο. Εγώ διάλεξα έναν δρόμο, και προχώρησα πολύ σε αυτόν, για να δω αν μπορούσαμε να βρούμε τίποτα. Αυτό χρειαζόμαστε να κάνουμε αυτή τη στιγμή. Αλλά ναι, δεν δούλεψε”, πρόσθεσε ο Άγγλος.

Και για τις προσδοκίες του για τον αυριανό αγώνα (21/04, 10:00), συμπλήρωσε: Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Η 18η θέση είναι αρκετά άσχημη. Όταν έκανα τις αλλαγές στις ρυθμίσεις, σκεφτόμουν ότι δεν μπορεί να γίνει χειρότερο, αλλά έγινε. Οπότε, συμβαίνουν τέτοιες μαλ***”.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΚΙΝΑΣ ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ MERCEDES F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ