ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ

Χάμιλτον για το Άμπου Ντάμπι: "Έπρεπε να βρω τη δύναμη να το αντιμετωπίσω, αλλά δεν την είχα"

Ο Λιούις Χάμιλτον
Ο Λιούις Χάμιλτον AP IMAGES

Ο Λιούις Χάμιλτον ανοίχτηκε για πρώτη φορά για τα βαθύτερα συναισθήματα και τις σκέψεις του τα λεπτά μετά από όσα εξωφρενικά συνέβησαν στο τέλος του περσινού GP του Άμπου Ντάμπι, που μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα του στέρησαν το όγδοο παγκόσμιο πρωτάθλημα της καριέρας του.

Ο 37χρονος οδηγός της Mercedes, Λιούις Χάμιλτον, έχασε το περσινό πρωτάθλημα στον τελευταίο γύρο του GP του Άμπου Ντάμπι 2021, μετά από δύο αμφιλεγόμενες και σκανδαλώδεις αποφάσεις του τότε αγωνιστικού διευθυντή της Formula 1 Μάικλ Μάσι, σχετικά με τις ενέργειες του οχήματος ασφαλείας στους πέντε τελευταίους γύρους του αγώνα.

Ήταν μια από τις πλέον σκανδαλώδεις στιγμές στην ιστορία της F1, η οποία στέρησε από τον Χάμιλτον ένα πρωτάθλημα που θα κέρδιζε ευθέως στην πίστα αν δεν συνέβαινε το ατύχημα του Νίκολας Λατίφι της Williams πέντε γύρους πριν το τέλος, και αν ο Μάσι δεν λάμβανε δύο παντελώς ατεκμηρίωτες αποφάσεις για το χειρισμό της κατάστασης.

Έτσι, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο Χάμιλτον βρέθηκε από το ζενίθ στο απόλυτο ναδίρ, και χρειάστηκε να διαχειριστεί μια από τις δυσκολότερες στιγμές της καριέρας του. Μετά τη διαδικασία του βάθρου στο Εμιράτο, ο Άγγλος εξαφανίστηκε από την κοινή θέα και κράτησε σιγή ασυρμάτου για πάνω από δύο μήνες, καθώς εξαπλώνονταν οι φήμες ότι εξετάζει σοβαρά την αποχώρησή του από το σπορ.

Ο Λιούις Χάμιλτον
Ο Λιούις Χάμιλτον AP IMAGES

Επτάμισι μήνες μετά από αυτό το συμβάν, ο Χάμιλτον φιλοξενήθηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού "Vanity Fair" και για πρώτη φορά ανοίχτηκε ολοκληρωτικά για τα συναισθήματα που βίωσε εκείνη την ημέρα: "Έβλεπα τα πράγματα να αρχίζουν να εκτυλίσσονται. Και οι χειρότεροι φόβοι μου πραγματοποιήθηκαν", είπε ο Λιούις.

"Σκεφτόμουν πως 'δεν υπάρχει περίπτωση, δεν πρόκειται να με εξαπατήσουν έτσι. Με κανέναν τρόπο. Αυτό δεν θα συμβεί. Σίγουρα όχι. Δεν ξέρω αν μπορώ να περιγράψω με λόγια αυτό που αισθανόμουν. Θυμάμαι μόνο να κάθομαι εκεί, ανήμπορος να το πιστέψω. Και συνειδητοποιούσα ότι έπρεπε να φύγω από αυτή την κατάσταση.

Έπρεπε να βρω τρόπο να το αντιμετωπίσω, ότι έπρεπε να βρω τη δύναμη. Αλλά δεν είχα καμία δύναμη. Και αυτή ήταν μια από τις πιο δύσκολες στιγμές μου, εδώ και πολύ, πολύ καιρό", συμπλήρωσε. "Ήξερα τι είχε συμβεί. Ήξερα τι αποφάσεις είχαν ληφθεί, και για ποιο λόγο. Ναι, ήξερα ότι κάτι δεν ήταν σωστό. Κι έπειτα, σίγουρα, σκέφτηκα αν ήθελα να συνεχίσω".

Ο Λιούις Χάμιλτον
Ο Λιούις Χάμιλτον AP IMAGES


Υπό το βάρος αυτών των συναισθημάτων, ο Χάμιλτον μεγαλειωδώς έσφιξε το χέρι του Μαξ Φερστάπεν και συνεχάρη τον μεγάλο του αντίπαλο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, και έπειτα τον περίμενε στο γκαράζ της ομάδας ο πατέρας του, Άντονι.

"Με αγκάλιασε, και νομίζω ότι μου είπε κάτι σαν 'θέλω να ξέρει πόσο περήφανος είμαι για σένα'. Το να με αγκαλιάζει έτσι ο πατέρας μου ήταν ένα από τα βαθύτερα συναισθήματα που έχω ποτέ..." είπε ο Λιούις, και σταμάτησε έντονα φορτισμένος. "Ειδικά αν δεν το έχει βιώσει συχνά μεγαλώνοντας".

TAGS ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ FORMULA 1 F1 MERCEDES F1 GP ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ