ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ

Χάμιλτον: "Έτοιμος να κερδίσω ξανά, σκοπεύω να μείνω λίγα χρόνια ακόμα στη F1"

Ο Λιούις Χάμιλτον
Ο Λιούις Χάμιλτον MERCEDES-AMG F1 MEDIA

Ο Λιούις Χάμιλτον, με ένα βλέμμα στον διευθυντή της Mercedes F1 Τότο Βολφ κατά την παρουσίαση της Mercedes W14, επανέλαβε ότι σκοπεύει να παραμείνει και πέραν του 2023 στη F1. Τι είπε ο Βρετανός, ο Τζορτζ Ράσελ και ο Βολφ για την ελπίδα τους να επιστρέψουν στις νίκες.

Η ανανέωση του συμβολαίου του Λιούις Χάμιλτον πέραν του 2023 υποτίθεται ότι θα είχε υπογραφεί μεταξύ του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή και της Mercedes F1 πριν από το τέλος του 2022 - αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Και δεν έχει συμβεί ακόμη.

Αναπόφευκτα, λοιπόν, έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται κάθε είδους φήμες, που κάνουν λόγο ακόμα και για προσύμφωνο του Σαρλ Λεκλέρ με τη Mercedes, εμπλέκοντας και τον Λάντο Νόρις της McLaren για τη θέση είτε τόυ Χάμιλτον στη Mercedes είτε του Μονεγάσκου στη Ferrari.

Σε κάθε περίπτωση, ο Χάμιλτον ξεκαθάρισε πως επιθυμεί να συνεχίσει και πέραν του 2023 στη Formula 1. Τον περασμένο Ιανουάριο έκλεισε μεν τα 38 του χρόνια, αλλά όπως έχει αποδείξει και ο 41χρονος Φερνάντο Αλόνσο, η ηλικία δεν αποτελεί πλέον εμπόδιο για τέτοιου είδους αθλητές να παραμείνουν σε κορυφαίο οδηγικό επίπεδο.

Το ερώτημα είναι αν και ο Τότο Βολφ είναι της ίδιας άποψης, καθώς ο Λιούις Χάμιλτον κυνηγά το ρεκόρ των 8 παγκοσμίων πρωταθλημάτων της F1 - ευελπιστόντας ότι θα το πετύχει φέτος. Κανείς δεν γνωρίζει τα σενάρια που εκτυλίσσονται μεταξύ των Χάμιλτον-Βολφ, όμως σε αυτά ενδέχεται να παίξει σημαντικό ρόλο και η ανταγωνιστικότητα της ολόμαυρης, ολοκαίνουριας και εκθαμβωτικής στην αεροδυναμική της, W14.

Σε ερώτηση αν ακόμα έχει τη «φλόγα» της νίκης στη F1, ο Χάμιλτον απάντησε: "Οι αγώνες είναι στο DNA μου. Πιστεύω ότι μπορώ να γίνω καλύτερος, λατρεύω αυτή την πνευματική και σωματική πρόκληση, καθώς και την εις βάθος έρευνα για να αντλείς περισσότερα από τον εαυτό σου και από τους ανθρώπους γύρω σου. Πάντα θα υπάρχουν καινούρια εργαλεία.

Και σκοπεύω να μείνω εδώ λίγο ακόμη. Υπάρχουν σχεδόν 8 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο και μόνο 20 από εμάς έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε αυτό, και μόνο δύο από εμάς την ευκαιρία να οδηγούμε για αυτή την ομάδα", συμπλήρωσε.

Σχετικά με τις ελπίδες του να επιστρέψει στις νίκες το 2023, μετά την πρώτη σεζόν της καριέρας του στη F1 -πέρσι- που έμεινε χωρίς ούτε μία νίκη, ο Λιούις τόνισε: "Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφουμε στους αγώνες. Νιώθω ήρεμος, γεμάτος ενέργεια, αφοσίωση και εγρήγορση. Είμαι έτοιμος να κάνω ό,τι είναι απαραίτητο για να κερδίσω.

Είμαι μέλος αυτής της ομάδας πάνω από μία δεκαετία και οι προσπάθειες όλων δεν παύουν ποτέ να με εντυπωσιάζουν. Με εμπνέει η επιμέλεια και το πάθος με τα οποία κάθε άνθρωπος της ομάδας προσεγγίζει τη δουλειά του. Είναι συναρπαστικό να βλέπεις την εξέλιξη και τις αλλαγές του αυτοκινήτου. Ανασχεδιάσαμε, βελτιστοποιήσαμε και επινοήσαμε νέες ιδέες για τόσα πολλά τμήματα του μονοθεσίου, κι αυτό είναι συναρπαστικό. Και λατρεύω το νέο χρώμα! Δείχνει πως είμαστε αποφασισμένοι", κατέληξε ο Λιούις.

Για τον Τζορτζ Ράσελ, στο μεταξύ, οι στόχοι δεν διαφέρουν στο παραμικρό: "Είμαστε όλοι εδώ για να κερδίζουμε, είναι τόσο απλό. Πρέπει να διαπιστώσουμε ποιά είναι η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας, αλλά η ομάδα αφιέρωσε τόση πολλή και σκληρή δουλειά σε αυτό το αυτοκίνητο. Το κίνητρο και η 'φωτιά' μέσα σε όλους μας στο εργοστάσιο είναι τόσο έντονα, διότι κανείς μας δεν θέλει μια επανάληψη του 2022. Είμαστε έτοιμοι", δήλωσε ο νεαρός Βρετανός.

Το στόχο της επιστροφής στους τίτλους παρέθεσε, τέλος, και ο Τότο Βολφ: "Οι στόχοι και οι προσδοκίες μας είναι πάντοτε να μαχόμαστε για το πρωτάθλημα. Ωστόσο, οι ανταγωνιστές μας ήταν τόσο δυνατοί πέρσι, και εμείς τους κυνηγούμε. Η ανταγωνιστικότητα στην κορυφή απαιτεί ελαστικότητα, ομαδικότητα και αποφασιστικότητα.

Η περσινή χρονιά ήταν δύσκολη, αλλά μας προσέφερε πολλά μαθήματα. Ελπίζω ότι το 2023 θα φέρει τη απόδειξη ότι καταλάβαμε πώς να λύσουμε τα προβλήματα και να βελτιώσουμε το αυτοκίνητο. Αντιμετωπίζουμε όποια πρόκληση βρεθεί μπροστά μας, βάζουμε την ομάδα πρώτη, και δεν θα αφήσουμε πέτρα που να μην γυρίσουμε και για το τελευταίο χιλιοστό του δευτερολέπτου. Φέτος τα δίνουμε όλα για να επιστρέψουμε στην κορυφή", κατέληξε ο Αυστριακός.

TAGS ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ MERCEDES F1 FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ