FORMULA 1

Χάμιλτον: "Δεν έχω ανάγκη να υπερασπίζομαι την απόφασή μου για τη Ferrari"

AP Photo/Hiro Komae
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain talks to reporters after the qualifying session at the Suzuka Circuit in Suzuka, central Japan, Saturday, April 6, 2024, ahead of Sunday's Japanese Formula One Grand Prix. AP PHOTO/HIRO KOMAE

Ο Λιούις Χάμιλτον απάντησε στην πληθώρα σχολίων που προδιαγράφουν ότι το μεγάλο του βήμα στη Scuderia το 2025 θα είναι από δύσκολο μέχρι αποτυχημένο, λέγοντας ότι μόνο ο ίδιος μπορεί να γνωρίζει τι είναι το σωστό για εκείνον και ότι δεν αμφέβαλλε ποτέ για την απόφασή του από τη στιγμή που την έλαβε.

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 θα αφήσει στο τέλος του 2024 τη Mercedes F1 μετά από 12 διαδοχικές σεζόν στο Μπράκλεϊ, για το βήμα προς το άγνωστο της Ferrari στο Μαρανέλο έπειτα από μία από τις πιο ηχηρές μεταγραφές των τελευταίων δεκαετιών.

Όμως, η φτωχή του απόδοση τις τελευταίες δύο σεζόν και το κακό του ξεκίνημα τη φετινή χρονιά, που το έχει χαρακτηρίσει ως το χειρότερο της καριέρας του στη F1, έχουν προκαλέσει πλήθος σχολίων από περιφερειακούς παρατηρητές του σπορ που προβλέπουν ότι η επόμενή του σελίδα στη Ferrari θα είναι δύσκολη.

Στο τέλος του GP της Ιαπωνίας ο Λιούις ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχωρούσε αν ζήλευε την ανώτερη απόδοση που εμφανίζει η φετινή Ferrari SF-24, και με το σχόλιο “δεν έχετε τίποτα καλύτερο να ρωτήσετε;” αποχώρησε από τη συνέντευξη.

Στην Κίνα, στο πλαίσιο του 5ου φετινού GP, ρωτήθηκε ξανά αν νιώθω ότι πρέπει διαρκώς να υπερασπίζεται την απόφασή του να μεταβεί του χρόνου στη Scuderia, και απάντησε: Δεν αισθάνομαι ότι πρέπει να υπερασπιστώ την απόφασή μου. Νομίζω πως ξέρω τι είναι το σωστό για μένα και αυτό δεν έχει αλλάξει από τη στιγμή που πήρα την απόφασή μου.

Δεν υπήρξε ούτε μία στιγμή που να αμφέβαλλα έκτοτε, και δεν παρασύρομαι από τα σχόλια των άλλων. Ακόμα και σήμερα, υπάρχουν άνθρωποι που λένε αηδίες, κάποια δημοσιεύματα εκεί έξω, και θα συνεχίσουν για όλη την υπόλοιπη χρονιά.

Κι εγώ θα πρέπει να κάνω ό,τι έκανα και την προηγούμενη φορά. Μόνο εσύ μπορείς να ξέρεις τι είναι το σωστό για σένα. Και αυτό είναι συναρπαστικό, θα είναι μια συναρπαστική στιγμή για μένα”, πρόσθεσε ο Βρετανός.

Και, για μία ακόμη φορά, επανέλαβε ότι φέτος παραμένει απόλυτα αφοσιωμένος στην προσπάθειά του να αναστρέψει την απόδοσή του με τη Mercedes W15, που δεν αποδεικνύεται λιγότερο προβληματική των δύο προκατόχων της.

Νομίζω ότι με το χρόνο καταλαβαίνεις πώς πρέπει να διαχειρίζεσαι το χρόνο σου, και την ενέργειά σου, και την αποθεραπεία σου. Και καταλαβαίνεις πως κάθε μέρα είναι μια καινούρια μέρα και σηκώνεσαι το πρωί και κάνεις το καλύτερο που μπορείς.

Αν είσαι αθλητής και π.χ. προπονείσαι κάνοντας 40-50 μίλια τρέξιμο την εβδομάδα, και αυξήσεις τα μίλια αυτά σε 100 την εβδομάδα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα κερδίσεις τον αγώνα. Οπότε, όλα έχουν να κάνουν με το πού διοχετεύεις την ενέργειά σου. Είναι στην επικοινωνία με την ομάδα, στην προσπάθεια να μην αφήνεις πέτρα που να μην γυρίσεις. Κι αυτό είναι κάτι που προσωπικά σκέφτομαι διαρκώς”, κατέληξε ο 39χρονος.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2025 SCUDERIA FERRARI ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ