ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ

Χάμιλτον: "Χρειάστηκε να σκάψουμε πολύ βαθιά με τους μηχανικούς"

Ο Λιούις Χάμιλτον στο GP του Κατάρ
Ο Λιούις Χάμιλτον στο GP του Κατάρ ASSOCIATED PRESS

Ο Λιούις Χάμιλτον μίλησε για έναν «υπέροχο γύρο» που του χάρισε την πολ ποζίσιον για το GP του Κατάρ, και αποκάλυψε ότι χρειάστηκε να ξεπεράσει ένα πρόβλημα υγείας και να δουλέψει μέχρι τα χθεσινά μεσάνυχτα με τους μηχανικούς του για να βρει τη σημερινή του ταχύτητα.

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν κυρίαρχος σε καθεμία από τις τρεις περιόδους των κατατακτήριων δοκιμών της Formula 1 στο GP του Κατάρ, στην πίστα του Λοσαίλ, κι έτσι κέρδισε επιβλητικά την 102η πολ ποζίσιον της καριέρας του, χωρίς ποτέ να απειληθεί από τον Μαξ Φερστάπεν.

Ο Βρετανός χρειάστηκε να αναστρέψει τους χθεσινούς του μπελάδες, των προβληματικών του ρυθμίσεων της Mercedes W12, αλλά και να ξεπεράσει ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε από την Τετάρτη μέχρι και χθες.

"Η χθεσινή ήταν μια αληθινά δύσκολη μέρα για μέρα, είχα προβλήματα σε όλες τις ελεύθερες δοκιμές", είπε ο πρωταθλητής. "Είχα στομαχόπονο από την Τετάρτη - βασικά την Πέμπτη και την Παρασκευή δεν αισθανόμουν και τόσο καλά, κι έτσι πάσχιζα στις ελεύθερες δοκιμές και ήμουν απλώς εκτός κλίματος χθες".

Ο Χάμιλτον συνέχισε: "Αλλά αισθανόμουν φανταστικά σήμερα, κοιμήθηκα πολύ καλά χθες το βράδυ, κι αυτό έκανε μεγάλη αλλαγή. Ήμουν εδώ μέχρι τα μεσάνυχτα και δουλεύαμε με τους μηχανικούς, που έτσι κι αλλιώς πάντα κάθονται μέχρι αργά.

Χρειάστηκε να σκάψουμε πολύ βαθιά, [οι μηχανικοί] είναι τόσο σκληρά εργαζόμενοι και βρήκαμε πολλούς τομείς στους οποίους μπορούσαμε να βελτιωθούμε. Κάναμε κάποιες αλλαγές που έδειξαν να δουλεύουν, και καταφέραμε να τις μεταφέρουμε και στις δοκιμές κατάταξης", συμπλήρωσε.

Και κατέληξε: "Είμαι ευγνώμων για το χρονισμό που μας έβαλε στην πίστα χωρίς να συναντήσουμε κίνηση. Αυτός ο τελευταίος γύρος ήταν απλά υπέροχος. Αυτή η πίστα είναι φανταστική στην οδήγηση, και εκπληκτικά γρήγορη, έχει όλη μέσες και γρήγορες στροφές. Αισθάνθηκα ωραίαμε αυτό το γύρο".

Τα πράγματα έδειξαν να εξελίσσονται, στο μεταξύ, αντίστροφα για τον Βάλτερι Μπότας - που ήταν ταχύτατος στις τρεις περιόδους ελεύθερων δοκιμών, αλλά όχι και στις κατατακτήριες. "Ήταν ένα καλό διήμερο για μένα, μέχρι τις κατατακτήριες. Στην 3η περίοδο δοκιμών ο άνεμος ήταν διαφορετικός και χρειάστηκε να πιέσω πολύ", είπε ο Φινλανδός.

Και συμπλήρωσε: "Στις κατατακτήριες πάσχιζα στη στροφή 1, πάσχιζα να προετοιμάσω και τα ελαστικά. Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο, και πρέπει να δω τι συνέβη. Ελπίζω ότι η πρόσφυση θα είναι καλή στην καθαρή πλευρά, για μένα και τον Λιούις. Έχουμε δύο αυτοκίνητα απέναντι στον Μαξ, οπότε ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε κάτι".

TAGS ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ FORMULA 1 ΚΑΤΑΡ GP MERCEDES F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ