FORMULA 1

Αλόνσο: "Στη Ferrari ήμουν ένας Ισπανός ανάμεσα σε Ιταλούς, όλα ταίριαζαν"

AP Photo/Luca Bruno
Ferrari driver Fernando Alonso, of Spain, smiles in the pit during the first free practice session for the Formula One U.S. Grand Prix, at the Circuit of the Americas race track in Austin, Texas, Friday, Nov. 16, 2012.The U.S. Grand Prix auto race is scheduled for Sunday. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Ο Φερνάντο Αλόνσο είπε ότι από τις πέντε ομάδες με τις οποίες αγωνίστηκε στα 21 του χρόνια στη Formula 1 η Ferrari ήταν αυτή με την οποία ταίριαξε περισσότερο - όμως δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος με την προσήλωση της Aston Martin στο στόχο να κερδίζει στη Formula 1.

Ο Ισπανός, στα 42 χρόνια της ηλικίας του σήμερα, αγωνίστηκε με τη Ferrari την περίοδο 2010-'14. Με μονοθέσια που έφεραν την υπογραφή του Έλληνα επικεφαλής σχεδιαστή της Scuderia Νικόλα Τομπάζη, ο Αλόνσο κέρδισε 11 νίκες με την ομάδα του Μαρανέλο αυτή την περίοδο, και -κάνοντας την υπέρβαση- έφτασε πολύ κοντά στους τίτλους του 2010 και του 2012.

Πρόσφατα ο Ισπανός είπε ότι αυτό για το οποίο μετανιώνει περισσότερο από καθετί στην καριέρα του στη F1 είναι ότι δεν έγινε πρωταθλητής με τη Ferrari. Και τώρα συμπλήρωσε πως την πενταετία του στο Μαρανέλο ταίριαξε στη Scuderia περισσότερο από όλες τις ομάδες της καριέρας του (Minardi, Renault/Alpine, McLaren, Ferrari, Aston).

Δεν ξέρω αν [η Aston] είναι η καλύτερη ή όχι στην καριέρα μου, από την άποψη του πόσο ταίριαξα. Θυμάμαι τη Ferrari, ήμουν ένας Ισπανός και εκείνοι ήταν Ιταλοί, ήταν πολύ ωραία εμπειρία για μένα. Στην Alpine ήταν διαφορετικά, σίγουρα”, είπε ο Αλόνσο.

Πάντως, από όσα έδειξε το 2023 ο Ισπανός ταιριάζει πολύ καλά και στην Aston Martin, και αυτό φάνηκε από τις 8 θέσεις στο βάθρο που κατέκτησε την περασμένη σεζόν και από την 4η θέση του στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος οδηγών.

Και ο 42χρονος το επιβεβαίωσε, λέγοντας: Ταίριαξα καλά [στην Aston Martin]. Η ομάδα είναι πολύ νεαρή, έχει μεγάλο κίνητρο και είναι έτοιμη να περάσει στο [νέο] κεφάλαιο του προγράμματός της. Μετά την άφιξη του Λόρενς [Στρολ, ιδιοκτήτη της Aston Martin και AMF1] όλοι δίνουν το παν για αυτό το φιλόδοξο σχέδιο. Είμαι ικανοποιημένος όταν όλοι είναι αφοσιωμένοι σε μία αποστολή, επικεντρώνονται στην αγωνιστική πλευρά και στις νίκες”.

Τέλος, για το γενικότερο πρόγραμμα της ανάπτυξης της Aston Martin και της αγωνιστικής της ομάδας, ο Αλόνσο κατέληξε: “Αυτή η ομάδα είναι πολύ αφοσιωμένη στους αγώνες και στις νίκες τα προσεχή χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θέλουμε να πουλάμε αυτοκίνητα, που θα βοηθήσουν το όλο project, όμως η πρώτη προτεραιότητα είναι να κερδίσουμε στη Formula 1 κι έπειτα όλα θα είναι φυσικά επακόλουθα”.

TAGS FORMULA 1 F1 SCUDERIA FERRARI ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ