FORMULA 1

Αλόνσο: "Το πρώτο που μετανιώνω είναι ότι δεν έγινα πρωταθλητής με τη Ferrari"

Ο Φερνάντο Αλόνσο ως  οδηγός της Ferrari
Ο Φερνάντο Αλόνσο ως οδηγός της Ferrari AP IMAGES

Ο Φερνάντο Αλόνσο δήλωσε πως αν μπορούσε να γυρίσει πίσω το χρόνο το πρώτο που θα ήθελε θα ήταν ένα πρωτάθλημα της Formula 1 με το cavallino, πρωτάθλημα που -όπως είπε- θα μπορούσε να είχε αλλάξει την ιστορία και την έκβαση πολλών πραγμάτων.

Αυτό που σίγουρα θα είχε αλλάξει, αν ο Φερνάντο Αλόνσο είχε γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, θα ήταν ο προκλητικός τρόπος με τον οποίο ο ανεκδιήγητος μεταβατικός διευθυντής της Scuderia Μάρκο Ματιάτσι έφερε τον Ισπανό στα όρια του και τον ανάγκασε να σηκωθεί να φύγει οριωμένος από το γραφείο του, και εντέλει στο τέλος του 2014 και από το Μαρανέλο.

Παρόλα αυτά, σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο High Performance Podcast του Τζέικ Χάμφρεϊ, ο Αλόνσο είπε πως το πρώτο πράγμα που μετανιώνει στην καριέρα του ήταν πως δεν κατάφερε το όνειρο σχεδόν κάθε κορυφαίου οδηγού αγώνων του πλανήτη - να γίνει πρωταθλητής της F1 με τη Ferrari.

Ο Αλόνσο πέρασε πέντε σεζόν στη Scuderia, από το 2010 μέχρι και το 2014. Το 2010 και '12 έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση των τίτλων, με ένα υποδεέστερο μονοθέσιο σε σχέση με τις κυρίαρχες Red Bull του Σεμπάστιαν Φέτελ που κέρδισε τέσσερις σερί τίτλους την περίοδο 2010'-13. Και έπειτα, το 2014 άρχισε -μαζί με την εποχή των υβριδικών μονοθεσίων- η παντοκρατορία της ανίκητης Mercedes με τον Λιούις Χάμιλτον.

Ίσως αν η Ferrari είχε λάβει διαφορετική απόφαση για την είσοδο του Αλόνσο στα πιτς στο GP του Άμπου Ντάμπι το 2010 (αντί να τον καλέσει πρόωρα και να τον βγάλει μέσα στο κυκλοφοριακό, που του κόστισε πολύ χρόνο), να ήταν ο Ισπανός ο τελευταίος μέχρι σήμερα πρωταθλητής της ιταλικής ομάδας, αντί του Κίμι Ράικονεν από το 2007.

Ο Φερνάντο Αλόνσο ως  οδηγός της Ferrari
Ο Φερνάντο Αλόνσο ως οδηγός της Ferrari AP IMAGES

Το 2012 ο Αλόνσο ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακός, διεκδικώντας με αξιώσεις τον τίτλο με μια Ferrari που δεν είχε επουδενί την ταχύτητα της Red Bull-Renault. Από εκεί κι έπειτα ξεκίνησε η παρακμή της συνεργασίας των δύο πλευρών, η Ferrari επέλεξε τον Σεμπάστιαν Φέτελ για το 2015 και ανάγκασε τον Αλόνσο να φύγει για το νέο project της επανένωσης των McLaren-Honda.

"Η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος με τη Ferrari, αυτό είναι ίσως το πρώτο που θα διάλεγα αν μπορούσα να πάω πίσω στον χρόνο", απάντησε σε σχετική ερώτηση ο Αλόνσο.

"Το 2010 και το 2012 βρεθήκαμε λίγους γύρους μακριά από τον τίτλο. Αυτό πιθανότατα θα μπορούσε να είχε αλλάξει λίγο την έκβαση πολλών πραγμάτων, την ιστορία που ακολούθησε πίσω από ορισμένα πράγματα", πρόσθεσε ο Ισπανός.

Και μιλώντας γενικότερα για όσα μετανιώνει από τα χρόνια του στη F1, συμπλήρωσε: "Αυτό που μετανιώνω επίσης, σίγουρα, ήταν ότι δεν απόλαυσα περισσότερο τον καιρό μου (στη F1), την καριέρα μου.

Ξέρω ότι βρίσκομαι στο τέλος της. Με περιμένει μια καινούρια ζωή σε ορισμένα χρόνια, όπου δεν θα οδηγώ, και κοιτάζοντας πίσω στην καριέρα μου βλέπω πολλά παλά που συνέβησαν, καλές φιλίες και εκπληκτικές εμπειρίες. Αλλά νιώθω ότι θα μπορούσα να τα είχα χαρεί περισσότερο.

Αν είχα την ευκαιρία να ζήσω την ίδια ζωή ξανά, μάλλον δεν θα άλλαζα τίποτα με τις ομάδες μου. Το μόνο που θα άλλαζα θα ήταν να ζω λίγο περισσότερο τις στιγμές, και να προσπαθώ να αντλώ περισσότερες αναμνήσεις από αυτές.

Κέρδισα το πρωτάθλημα στη Βραζιλία το 2005 και πάλι το 2006, και δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα από εκείνα τα απογεύματα και τις νύχτες. Κι αυτό είναι λίγο λυπηρό", κατέληξε ο Φερνάντο Αλόνσο.

TAGS FORMULA 1 F1 FERRARI ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ