FORMULA 1

Ακόμα ταχύτερος ο Χάμιλτον στις δεύτερες δοκιμές, στα δύο δέκατα από τον Φερστάπεν

Ο Λιούις Χάμιλτον στα ελεύθερα δοκιμαστικά στο GP της Σαουδικής Αραβίας | 3 Δεκεμβρίου 2021
Ο Λιούις Χάμιλτον στα ελεύθερα δοκιμαστικά στο GP της Σαουδικής Αραβίας | 3 Δεκεμβρίου 2021 @2021 HASSAN AMMAR/AP IMAGES

Ο Λιούις Χάμιλτον μείωσε κατά επτάμισι δέκατα τον χρόνο του στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του GP Σαουδικής Αραβίας, σε σχέση με την πρώτη, και άφησε τον Μαξ Φερστάπεν δύο δέκατα μακριά του, στην τέταρτη θέση των χρόνων.

Η δεύτερη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών έληξε πέντε λεπτά νωρίτερα εξαιτίας του μεγάλης σφοδρότητας ατυχήματος του Σαρλ Λεκλέρ που προσέκρουσε με το πίσω μέρος της Ferrari στις μπαριέρες της στροφής 23 και -παρότι το μονοθέσιο του συνετρίβη- ο ίδιος βγήκε από αυτό μόνος του και υγιής.

Ο πρώτος χρόνος του Λιούις Χάμιλτον είναι πιο εντυπωσιακός αν αναλογιστεί κανείς ότι τον πέτυχε με τη μέση γόμα, σε σχέση με τη μαλακή του Φερστάπεν. Πάντως, ο ταχύτερος γύρος του Ολλανδού με τα soft δεν ήταν απολύτως καθαρός, όπως και του Χάμιλτον με την ίδια γόμα.

Παρόλα αυτά η μέση γόμα, όπως και η σκληρή, έδειξαν να ταιριάζουν περισσότερο στον Ολλανδό και στην RB16B-Honda. Αντίθετα, η W12 και ο Χάμιλτον φαίνεται να διαχειρίζονται καλύτερα τη μαλακή, χωρίς προβλήματα υπερθέρμανσης, δεδομένης της πτώσης της θερμοκρασίας μαζί με τον ήλιο στον ορίζοντα της Ερυθράς Θάλασσας.

Τον Χάμιλτον πλησίασαν στα 61 και 81 χιλιοστά του δευτερολέπτου αντίστοιχα ο ομόλογός του στη Mercedes Βάλτερι Μπότας και ο Πιέρ Γκασλί της Alpha Tauri, που συνέχισε τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις σημειώνοντας ταχύτερο χρόνο από τον Φερστάπεν - αν και ο Γάλλος κατάφερε να βρει έναν καθαρό γύρο με τη μαλακή γόμα.

Εξίσου εντυπωσιακοί ήταν και οι δύο οδηγοί της Alpine, που μπήκαν στην εξάδα πλησιάζοντας τον Μαξ στα δυόμισι δέκατα, στην περίπτωση του Φερνάντο Αλόνσο, που ήταν 0,1'' ταχύτερος του Εστεμπάν Οκόν. Πολύ κοντά, στα 34 χιλιοστά, βρέθηκε ο Κάρλος Σάινθ με την έτερη Ferrari.

Πολλοί οδηγοί, συμπεριλαμβανομένων των δύο διεκδικητών του τίτλου, είχαν μπλοκαρίσματα των τροχών και μικροεξόδους καθώς επιχειρούσαν να ανακαλύψουν τα όρια του σιρκουί της Τζέντα, και συχνά πριν προλάβουν να θερμάνουν τα ελαστικά τους στην αραβική νύχτα.

Ο Χάμιλτον είχε και μια μάλλον τρομακτική στιγμή, όταν στο γρήγορο δεύτερο γύρο του με τη μαλακή γόμα συνάντησε τέσσερα μονοθέσια να κινούνται αργά στην υπερβολικά γρήγορη, παρατεταμένη αριστερή στροφή της πίστας. Η στιγμή έμοιασε τόσο επικίνδυνη, που ο Άγγλος έχασε τα φρένα της επόμενης στροφής, και βγαίνοντας εκτός πίστας ματαίωσε την προσπάθειά του.

Μετά από όλα αυτά, όπως πάντα, οι περισσότεροι οδηγοί έστρεψαν την προσοχή τους στην προσομοίωση αγώνα, με συστοιχείς γύρων με τη μέση γόμα - προσομοίωση που για πολλούς δεν ολοκληρώθηκε, μετά το ατύχημα του Λεκλέρ.

Οι χρόνοι των ελεύθερων δοκιμών του GP Σαουδικής Αραβίας
Οι χρόνοι των ελεύθερων δοκιμών του GP Σαουδικής Αραβίας
TAGS FORMULA 1 GP ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ