FORMULA 1

Αινιγματικός ο Φερστάπεν για τη βοήθεια στον Πέρεζ στη Βραζιλία

Red Bull Content Pool
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 02: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing talks in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 02, 2023 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Clive Mason/Getty Images) RED BULL CONTENT POOL

Ο Μαξ Φερστάπεν απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα αν αυτή τη φορά -σε αντίθεση με πέρσι- θα βοηθήσει τον Σέρτζιο Πέρεζ να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση στο φετινό πρωτάθλημα οδηγών, στα τρία τελευταία GP της σεζόν.

Πέρσι στη Βραζιλία η άρνηση του Μαξ Φερστάπεν στην εντολή της Red Bull Racing να παραχωρήσει τη -μόλις 6η- θέση του στον Σέρτζιο Πέρεζ στο GP Βραζιλίας, ώστε ο Μεξικανός να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, πυροδότησε ένταση μεταξύ δύο οδηγών. «Έδειξε ποιος πραγματικά είναι», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Πέρεζ.

Ένα χρόνο μετά, και ενόψει ξανά του αγώνα του Ιντερλάγκος, οι δύο οδηγοί βρίσκονται εμπρός σε μια αντίστοιχη κατάσταση. Ο Φερστάπεν έχει εξασφαλίσει από καιρό τον τίτλο και δεν χρειάζεται τους βαθμούς, ενώ ο Πέρεζ απειλείται για τη δεύτερη θέση από τον Λιούις Χάμιλτον, που απέχει 20 βαθμούς από τον Μεξικανό.

Καλή ερώτηση” αποκρίθηκε ο Φερστάπεν όταν ρωτήθηκε σχετικά στη συνέντευξη Τύπου του φετινού αγώνα της Βραζιλίας. “Στο τέλος της ημέρας νομίζω ότι δεν πρέπει να εξαρτάται πάντα από μένα να παίρνω τους βαθμούς. Αλλά είμαι σίγουρος ότι ο Τσέκο μπορεί να μείνει μπροστά [από τον Χάμιλτον] διότι συνήθως διαθέτουμε ταχύτερο αυτοκίνητο.

Πιστεύω, επίσης, πως πέρσι δεν υπήρξε ξεκάθαρη συνεννόηση πριν αγωνιστούμε εδώ. Αλλά ναι, ας ελπίσουμε ότι δεν θα μπούμε ξανά σε μια τέτοια κατάσταση, νομίζω ότι θα είναι καλύτερα για όλους”, πρόσθεσε ο Ολλανδός.

Αντίθετα με την αινιγματική τοποθέτηση του Φερστάπεν, όμως, ο Πέρεζ πιστεύει ότι ο Μαξ θα του προσφέρει στο τέλος της βοήθειά του αν τη χρειαστεί: “Δεν το έχουμε σκεφτεί. Αλλά είμαι σίγουρος πως αν προκύψει μια τέτοια συνθήκη ο Μαξ θα με βοηθήσει” αρκέστηκε να πει ο 33χρονος οδηγός της RBR.

Η απειλή της Mercedes

Πέραν αυτού, φέτος στο Ιντερλάγκος ενδέχεται να υπάρξει και μια άλλη αντίστοιχη συνθήκη με πέρσι: η ανταγωνιστικότητα της Mercedes, σε μια πίστα που ταιριάζει στη W14, και με την πολύ σημαντική αναβάθμιση που έγινε στο μονοθέσιο του Μπράκλεϊ με τον ανασχεδιασμό του δαπέδου - από τον αγώνα του Τέξας και μετά.

Η Mercedes είχε κερδίσει πέρσι στη Βραζιλία τη μοναδική της νίκη το 2022, με τον Τζορτζ Ράσελ, και σχετικά με το ενδεχόμενο να επαναληφθεί κάτι τέτοιο και φέτος ο Φερστάπεν είπε: “Πέρσι δεν είχαμε και τόσο καλό τριήμερο εδώ. Και τώρα, με τη δομή του Σπριντ είναι δύσκολο να ρυθμίσεις τα πάντα. Έχουμε κάποιες σκέψεις για τους λόγους που δεν πήγαν καλά τα πράγματα πέρσι.

Αλλά ναι, έχουμε μόνο μία περίοδο ελεύθερων δοκιμών για να διασφαλίσουμε ότι θα είναι καλύτερα φέτος. Νομίζω πως είναι υψηλή η φθορά [των ελαστικών] εδώ, κι επιπλέον δεν θα έλεγα ότι το αυτοκίνητό μας είναι και τόσο εκπληκτικό στις αργές στροφές που μας περιμένουν εδώ. Οπότε φαντάζομαι ότι θα το διαπιστώσουμε στην πίστα”, κατέληξε ο πρωταθλητής.

TAGS FORMULA 1 F1 ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ ΣΕΡΤΖΙΟ ΠΕΡΕΖ RED BULL GP ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ