WRC

Άπιαστος Λάτβαλα στην Ουαλία

Άπιαστος Λάτβαλα στην Ουαλία

Ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα οδηγεί το 1-2 της Ford στο Ράλι Μεγάλης Βρετανίας. Ο Σεμπαστιάν Λεμπ είναι τρίτος 21.3 δευτερόλεπτα πίσω από τον Φινλανδό.

Μακάρι το Ράλι Μεγάλης Βρετανίας να ήταν 24ωρος αγώνας! Ίσως σκέφτηκαν στη Ford! Τέτοια οδήγηση και δίχως προβλήματα ίσως πρώτη φορά ζούσαν φέτος οι άνθρωποι της M-Sport.

Ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα ήταν... ανελέητος τόσο στις πρωινές, όσο και στις απογευματινές ειδικές του πρώτου σκέλους της Μεγάλης Βρετανίας (σ.σ. δεν φιλοξενεί το φινάλε του πρωταθλήματος μετά από αρκετά χρόνια).

Με τέσσερις πρωτιές στις έξι ειδικές της ημέρας προηγείται με διαφορά 12.1 δευτερολέπτων του τιμέιτ του, Πέτερ Σόλμπεργκ.

Ο Νορβηγός με τις περισσότερες νίκες στην Ουαλία πήρε τις δύο πρώτες ειδικές της ημέρας και παρότι έχασε χρόνο και έπεσε στην τρίτη θέση στην τρίτη ειδική, βρήκε καλό ρυθμό το απόγευμα και πέρασε τον Σεμπαστιάν Λεμπ (Citroen). Τον χωρίζουν 9.2 δευτερόλεπτα από τον πολυπρωταθλητή.

Η Citroen μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα των κατασκευαστών επί βρετανικού εδάφους και ο Λεμπ τον ένατο τίτλο των οδηγών μπροστά στους συμπατριώτες του τον επόμενο μήνα. Πάντως στην Ουαλία δεν κατάφερε να κυνηγήσει τα Ford την πρώτη ημέρα και δήλωσε μετά το τέλος της προτελευταίας ειδικής πως " είναι αδύνατο να τους αντιμετωπίσεις" δηλαδή τους οδηγούς της Ford. Είναι τρίτος και 21.3 δευτερόλεπτα μακριά από τον Λάτβαλα.

Ο Μαντς Όστμπεργκ (Ford) συνεχίζει να εντυπωσιάζει φέτος και κρατάει την 4η θέση, έχοντας εξασφαλίσει απόσταση ασφαλείας (21.2 δευτερόλεπτα) από τον Μίκο Χίρβονεν (Citroen), ο οποίος δεν φαίνεται να μπορεί να διεκδικήσει την πρώτη του νπικη με γαλλικό αυτοκίνητο.

Εγκατέλειψαν ο Περ-Γολυναρ Άντερσον (Proton) που έχασε έναν τροχό στη δεύτερη ειδική και ο αντίπαλος του στο πρωτάθλημα Super 2000 (SWRC), ο Χέιντον Πάντον με μηχανικό πρόβλημα στο Skoda Fabia.

Το δεύτερο σκέλος συνεχίζεται το Σάββατο (15/9) με 95.36 αγωνιστικά χιλιόμετρα και έξι ειδικές.

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ