STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τα παιχνίδια της 28ης αγωνιστικής

Με γκολ των Σαλπιγγίδη, Σισέ και Λέτο ο ΠΑΟ πέρασε με 3-0 από το Περιστέρι και προβάρει το στέμμα του πρωταθλητή, ψάχνοντας ένα βαθμό μετά τo ''X'' του ΟΣΦΠ και την ήττα του ΠΑΟΚ

Ένα βαθμό πήρε κι η ΑΕΚ που βρέθηκε να χάνει με 0-1 από τον Πανιώνιο, πριν ισοφαρίσει σε 1-1. Στα άλλα παιχνίδια ο Εργοτέλης πέρασε με 3-1 από την Καβάλα, ο Ηρακλής νίκησε με 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ο Αρης έκαμψε την αντίσταση του Λεβαδειακού.
Η 28η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010

Νέα Καβάλα-Εργοτέλης 1-3

Νέα Καβάλα-Εργοτέλης 1-3

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Γήπεδο: "Ανθή Καραγιάννη"

Ο Εργοτέλης πήρε σπουδαία νίκη στην Καβάλα με 3-1 και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, αφού πλέον έφτασε τους 33 βαθμούς και εξασφάλισε εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την παραμονή του στην Σούπερ Λιγκ.

Σε ένα ματς με μεγάλα διαστήματα χωρίς ρυθμό, ο Εργοτέλης πήρε μια σπουδαία νίκη στο "Ανθή Καραγιάννη" επί της Καβάλας με 1-3.

Οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου ήταν αποφασισμένοι για τους τρεις βαθμούς, αφού εδώ και έξι αγωνιστικές δεν μπόρεσαν να πάρουν νίκη. Το ματς ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να είναι πιο δυνατοί, όμως ο Εργοτέλης κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 22' με τον Τσεσνάουσκις.

Δέκα λεπτά αργότερα η Καβάλα έφερε το ματς στα ίσα, όταν ο Σασιασβίλι έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και ο Μουρ με εκτέλεση πέναλτι έκανε το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος ο Εργοτέλης... έπαιζε μόνος του και πέτυχε δυο τέρματα. Στο 61ο λεπτό ο Μπούντιμιρ με ωραίο σουτ έκανε το 2-1, ενώ ο Φραγκουλάκης στο 83 έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στην ομάδα του Άαντ Ντε Μος.

Ηρακλής-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Ηρακλής-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Διαιτητής: Δαλούκας (Θεσσαλίας)
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Μετά από τη σπουδαία νίκη στο "Παγκρήτιο" με 3-1 επί του Εργοτέλη με την οποιά εξασφάλισε τη μισή... παραμονή, ο Ηρακλης ολοκλήρωσε την αποστολή του το απόγευμα της Κυριακής στο "Καυτανζόγλειο" καθώς με το 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα για την 28η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και έδιωξε οριστικά από πάνω του το άγχος του υποβιβασμού.

Η ομάδα του Γιόζεφ Μπουμπένκο δεν έπιασε καλή απόδοση όμως ήταν άκρως αποτελεσματική στις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν και έτσι συνέχισε την εξαιρετική παράδοση που τη συνοδεύει όταν υποδέχεται τους Ηπειρώτες (έχει πλέον 13 νίκες και 2 ισοπαλίες σε σύνολο 15 αγώνων).

Ο Ιάκομπ άνοιξε το σκορ στο 27' εκμεταλλευόμενος ασίστ του Καρλίνιος, ενώ παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έψαχναν το γκολ στην επανάληψη, ήρθε τελικά το 2-0 από τον Ηλιάδη στο τέταρτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων για να σφραγίσει τη νίκη του "Γηραιού".

Λάρισα-ΠΑΟΚ 2-1

ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 2-1

Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαϊας)
Γήπεδο: Αλκαζάρ

Σε ένα δραματικό, όσον αφορά την εξέλιξή του, ματς στο "Αλκαζάρ", η ΑΕΛ με ήρωα τον Πούρι στο 93' κατέκτησε πολύτιμη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 2-1 στην εκπνοή της αναμέτρησης. Ο Κουζέν είχε ανοίξει το σκορ στο 16', ενώ ο Κοντρέρας είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 83'.

Η ΑΕΛ "καιγόταν" για τους βαθμούς, όπως άλλωστε και ο ΠΑΟΚ (σ.σ. λόγω πλέι οφ). 'Ομως η εικόνα των δύο ομάδων στα πρώτα λεπτά δεν ήταν αυτή που θα περίμενε κάποιος, δεδομένων των παραπάνω συνθηκών. Το μέτριο θέαμα και οι ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες χαρακτήρισαν το μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, με την ΑΕΛ να σκοράρει στην μία και μοναδική της ευκαρία (16' Κουζέν) και τον ΠΑΟΚ να μην είναι τόσο... αποτελεσματικός, καθώς στην καλύτερή του στιγμή (στο 44') ο Βιεϊρίνια έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή, πίεσε ασφυκτικά, προσπάθησε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για ένα γκολ και τελικά επιβραβεύτηκε στο 83', όταν ο Κοντρέρας με κεφαλιά σημείωσε το 1-1. Όμως η ΑΕΛ δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα και στην εκπνοή, με τον Πούρι να εκμεταλλεύεται το λάθος γύρισμα του Τσιρίλο, κατέκτησε πολύτιμο τρίποντο επικρατώντας με 2-1.

Ατρόμητος Αθηνών-Παναθηναϊκός 0-3

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-3

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου

Ενα βαθμό μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ο Παναθηναϊκός δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε. Οι "πράσινοι" πέρασαν νικηφόρα από το Περιστέρι επικρατώντας με 3-0 των γηπεδούχων. Σαλπιγγίδης (16'), Σισέ (74' πέναλτι) και Λέτο (89') οι σκόρερ του "τριφυλλιού" με τους οπαδούς τους να φωνάζουν με την λήξη: "Νάτοι... νάτοι οι πρωταθλητές". Παράπονα για την διαιτησία του Κάκου από τους Περιστεριώτες (για το πρώτο γκολ και τα σφυρίγματά του).

ΑΕΚ-Πανιώνιος 1-1

ΑΕΚ-Πανιώνιος 1-1

Διαιτητής: Κύρκος (Ηπείρου)
Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις κακές εμφανίσεις αλλά γλίτωσε την ήττα από τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ με τον Σκόκο να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 93’ το γκολ του Γουνδουλάκη από το 40’. Απογοήτευση στις εξέδρες για την απόδοση των κιτρινόμαυρων που δίκαια διαμαρτύρονται για πέναλτι στον Καφέ στο 45ο λεπτό, αλλά η εν γένει απόδοσή τους δεν δικαιολογεί τίποτα. Με δέκα παίκτες τελείωσε το ματς ο Πανιώνιος λόγω αποβολής του Ριέρα στο 87'.

Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς ξεκίνησαν ιδανικά με χαμένες ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά αλλά «εξαφανίστηκαν» από το γήπεδο μετά το 30ο λεπτό. Ο Πανιώνιος εκμεταλλεύτηκε το… χάος στην μεσαία γραμμή της ΑΕΚ και πήρε προβάδισμα στο 40’ όταν οι φιλοξενούμενοι έκαναν «βόλτα» στην περιοχή της Ένωσης.

Παρά την κακή εμφάνιση στο τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου οι κιτρινόμαυροι θα μπορούσαν να πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ 1-1 αλλά ο Κύρκος αντί να δείξει το σημείο του πέναλτι σε ανατροπή του Καφέ από τον Μπέλιτς έδειξε κάρτα (!) στον αρχηγό της ΑΕΚ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ αλλά δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ την υπεροχή τους στο γήπεδο. Η ΑΕΚ έψαχνε με τον πλέον άναρχο τρόπο την ισοφάριση και εν τέλει αυτή ήρθε στις καθυστερήσεις από τον εξαφανισμένο μέχρι εκείνη τη στιγμή Σκόκο.

Ολυμπιακός-Σκόντα Ξάνθη 0-0

Ολυμπιακός-Σκόντα Ξάνθη 0-0

Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)
Γήπεδο: "Γ. Καραϊσκάκης"

Είκοσι λεπτά πίεσης και καλής απόδοσης δεν είναι αρκετά... Αυτό πλέον το κατάλαβαν και οι παίκτες του Ολυμπιακού που έπαιξαν ποδόσφαιρο από το 46' εώς το 66', όμως δεν κατάφεραν τίποτα, αφού έμειναν στο 0-0 κόντρα στην πολύ σκληρή για να πεθάνει Ξάνθη στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Άλλοι δύο πεταμένοι βαθμοί, άλλη μια φορά που ακούσαμε το όνομα του Ερνέστο Βαλβέρδε από τον κόσμο.

Αρης-Λεβαδειακός 1-0

Αρης-Λεβαδειακός 1-0

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"

Ο Άρης γιόρτασε την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος καθώς νίκησε 1-0 τον Λεβαδειακό για το πρωτάθλημα, κλείνοντας με νίκη την σεζόν στην έδρα του στην κανονική περίοδο και σχεδιάζει την πορεία του στα πλέι οφ, σε αντίθεση με τον Λεβαδειακό που παραμένει ένα πόντο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Το ματς είχε δύο όψεις. Στο πρώτο μέρος, οι αλλαγές του Ραούλ Κούπερ στην αρχική 11άδα αποσυντόνισαν τους "κιτρινόμαυρους" που ήταν νωθροί και χωρίς αγωνιστικό πλάνο, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Λεβαδειακός κρατώντας μακριά από την εστία του Βαγέχο τους όποιους κινδύνους προσπάθησαν να δημιουργήσουν οι γηπεδούχοι.

Στην επανάληψη, οι αλλαγές των δύο πλευρών και το γκολ του Νέτο στο 64', που έμελλε να είναι και το καθοριστικό, άλλαξε την ροή του ματς, κάνοντας το πιο γρήγορο και βρίσκοντας τον Άρη τελικό νικητή.

Αστέρας Τρίπολης-Πανθρακικός 3-1

Αστέρας Τρίπολης-Πανθρακικός 3-1

Διαιτητής: Γιαννόπουλος (Αθηνών)
Γήπεδο: Τρίπολης

Το οξυγόνο που αναζητούσε ο Αστέρας Τρίπολης τις τελευταίες αγωνιστικές το βρήκε στην αναμέτρηση με τον υποβιβασμένο Πανθρακικό. Οι Αρκάδες επικράτησαν με 3-1 κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή τους.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να κλείσουν στα καρέ του τον Πανθρακικό και ευτύχησαν μόλις στο 12' να ανοίξουν το σκορ με τον Φυτανίδη. Στη συνέχεια έριξαν τον ρυθμό του αγώνα κρατώντας εύκολα το προβάδισμα.

Στην επανάληψη ο Αστέρας διεύρυνε και άλλο τη διαφορά στο σκορ σκοράροντας με τους Τσέζαρεκ (63') και Ουντότζι (76'), με τους Θρακιώτες να μειώνουν στο 81' με τον Παπουλή. Το τελευταίο σφύριγμα του Γιαννόπουλου βρήκε την ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου να πανηγυρίζει το τρίποντο μετά από δύο μήνες χωρίς νίκη.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (29η-προτελευταία)


Κυριακή, 11 Απριλίου 2010


Εργοτέλης-ΠΑΣ Γιάννινα
ΠΑΟΚ-Νέα Καβάλα
Παναθηναϊκός-Ηρακλής
Πανιώνιος-Λάρισα
Σκόντα Ξάνθη-Ατρόμητος Αθηνών
Λεβαδειακός-ΑΕΚ
Πανθρακικός-Ολυμπιακός
Αστέρας Τρίπολης-Αρης

Όλα τα γκολ της 28ης αγωνιστικής



Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-3






















































































































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ